oncelıkle aranıza yenı katılmıs bır balık avı tutukunu olarak tum tutkunlara selamlarımı gonderıyorum sabah saat 08:10 sıralarında izmir bayraklı altınyol sahıl serıdınden ılerlerken bayraklı yuzme havusunun 100 metre kadar ılerısıınde (melez deltası yonune dogru) yaklasık 15 kısı kadar avlananları gordum durup sohbet ettım ve kıloluk cipura ların cekıldıgını soyledıler burda daha once av yapmıs arkadasımız varmı bıraz bılgı alabılırmıyım.
Yazdığınız yer bildiğim kadarıyla balık avlamaya yasak olan bölgede. Sağlık açısından oradan balık avlayıp tüketmek sakıncalı olabilir.
10-15 yıl önceleri yanından burnumuzu kapatarak geçtiğimiz bölgelerde balık haberleri almak güzel ama yine de Volkan kardeşimizin dediği gibi ne kadar sağlıklıdır şüphe uyandırıyor.
Kiloluk hatta 2 kiloluk çipura bile alına bilir fakat özellikle dediğiniz bölge körfezin en pis olduğu noktalardan biridir. Yakalanan balıkların yenmemesi gerekir.
Altınyol'dan her gün geçerim hele yazın melez deltasından camı pencereyi kapatıp öle geçerim. Ki birde limanın tam karşısı sabahları suyun üzerindeki yağ tabakasını daha net görebilirsiniz. Bence o sularda 1 saatini geçirmiş balığın bile yenmesi tehlikeli karar size kalmış elbette. Yasak konusuna gelirsek o biraz tartışılır; üçkuyular ve bostanlı vapur hattının iç kısmında balık avlamak yasak. Bu da amatör olarak tekne ile av yapmaya yasak bölge aslında dolayısı ile kıyı avcılarını ne kadar kapsayacağı tartışılabilir. Ancak ben özellikle avlanmaya yasak olan körfezin içindeki bölümden yakalanan hiçbir balığın yenmesi taraftarı değilim. Fakat ben sportif olarak yaparım, yakalarım heycanını livara atarım balığı geri salarım derseniz bence o daha makbul olur. Rastgele.
2-3 kiloluk balıkların çıktığını bende duydum. Av yasağı kıyı ve tekne tüm avcılar için geçerlidir. yasak olma sebebi tamamen kirlilikten dolayıdır.