izmir bayraklı'da çipura avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında 35ceyhan35 tarafından paylaşıldı.

1. 35ceyhan35

35ceyhan35 KARŞIYAKA

oncelıkle aranıza yenı katılmıs bır balık avı tutukunu olarak tum tutkunlara selamlarımı gonderıyorum sabah saat 08:10 sıralarında izmir bayraklı altınyol sahıl serıdınden ılerlerken bayraklı yuzme havusunun 100 metre kadar ılerısıınde (melez deltası yonune dogru) yaklasık 15 kısı kadar avlananları gordum durup sohbet ettım ve kıloluk cipura ların cekıldıgını soyledıler burda daha once av yapmıs arkadasımız varmı bıraz bılgı alabılırmıyım.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yazdığınız yer bildiğim kadarıyla balık avlamaya yasak olan bölgede.
    Sağlık açısından oradan balık avlayıp tüketmek sakıncalı olabilir.

3. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh
    10-15 yıl önceleri yanından burnumuzu kapatarak geçtiğimiz bölgelerde balık haberleri almak güzel ama yine de Volkan kardeşimizin dediği gibi ne kadar sağlıklıdır şüphe uyandırıyor.

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kiloluk hatta 2 kiloluk çipura bile alına bilir fakat özellikle dediğiniz bölge körfezin en pis olduğu noktalardan biridir. Yakalanan balıkların yenmemesi gerekir.

5. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Altınyol'dan her gün geçerim hele yazın melez deltasından camı pencereyi kapatıp öle geçerim. Ki birde limanın tam karşısı sabahları suyun üzerindeki yağ tabakasını daha net görebilirsiniz. Bence o sularda 1 saatini geçirmiş balığın bile yenmesi tehlikeli karar size kalmış elbette. Yasak konusuna gelirsek o biraz tartışılır; üçkuyular ve bostanlı vapur hattının iç kısmında balık avlamak yasak. Bu da amatör olarak tekne ile av yapmaya yasak bölge aslında dolayısı ile kıyı avcılarını ne kadar kapsayacağı tartışılabilir. Ancak ben özellikle avlanmaya yasak olan körfezin içindeki bölümden yakalanan hiçbir balığın yenmesi taraftarı değilim.
    Fakat ben sportif olarak yaparım, yakalarım heycanını livara atarım balığı geri salarım derseniz bence o daha makbul olur. Rastgele.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    2-3 kiloluk balıkların çıktığını bende duydum. Av yasağı kıyı ve tekne tüm avcılar için geçerlidir. yasak olma sebebi tamamen kirlilikten dolayıdır.