Herkese selamlar ağustos 13-17 tarihleri arasında izmir çeşme alaçatı da tatilde olcam kıyıdan neler avlayabilirim özel olarak gitmem gereken biyer varmıdır ne tür takımlar götürmem lazım yanımda ,alaçatı hakkında tecrübeli abilerimden kardeşlerimden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler...
valla seçkin abi hayatımda izmire gitmedim ama çok büyük ihtimalle çupra çıkar ona göre bi takım al yanına
Valla geçen cumartesi çeşme-dalyandaydım.Ladin otelin oralarda biras daldım saat 3ten sonra birsürü hanos ve yavru kefaller var, başkada birşey yok ama kamışı biras ileri atınca güzel vuruşlar aldım.Çift köstekli dip takımı + sülünesle şansını denemeni tavsiye ederim.Büyük ihtimal hanosda tutsan boş dönmessin Bu arada giderken yemini temin et benim gittiğim yerde yem bulamadık tavuk ciğeriyle besledik hayvancıkları
Seçkin arkadaşım avlanılacak yer olarak harika fikirlerim yok ancak geçen hafta yaptığım gezintide Çiftlikköy tarafları kıyıdan avlanmak için daha elverişli gibi görünüyor. Çiftlikköy tarafları bana daha sakin ve kıyı avı için daha uygun gibi gözüktü, ancak bu sadece izlenim çünkü olta atma fırsatım olmamıştı Takımlarını 2 köstekten fazla yapmanı tavsiye etmem zira sayı arttıkça takımı suda bırakma ihtimalin de aynı oranda artacaktır o bölgede... Buralarda genellikle Mustad'ın 496 - 505 ve 1523 seri iğneleri kullanılmakta Olta atacağın bölge ve hava durumuna göre 50 - 75 - 100 gramlık kurşunlara ihtiyacın olacaktır... Yem sıkıntısı yaşayacağını sanmam, İzmir yem konusunda çeşitliliğiyle kıskandırır Canlı mamun, kürekle çıkarılmış sülünes, yengeç, madya, boru kurdu, karides balık olduğu sürece kullanabileceğin yemler... Rastgelsin, iyi tatiller...
Kiminle gezinti yaptığımız da açığa çıkmış bu arada Ben gel çıkar bagajdan olta takımlarını derken o, yok surfboard alalım ucuzundan diyordu
seçkin kardeşim, öncelikle izmir balığın cennetidir diyebilirim. alaçatıda sörf alanına giderken otobanın altından geçtikten sonraazmağa gelmeden sola toprak yol girer oraya gir ve 9 km lik yolun sonunda deniz kenarına gelitsin ve bir sürü balık çiftliklerini göreceksin.o kıyıdan avlanabilirsin. 2 veya 3 numara mustat 496 numara iğneni temin et,kamışına 0.35 gibi misinanı sar,oynar kurşunlu tek iğne bagla daha verimli av yapabilirsin veye 2 iğneli iskandil yapabilirsin. gideceğin yerde cipuraya yengeç,mamun,madya,boru kurdu ve sülines işyaparbu sıralamayla avlanırsa cipura yakalaman mumkün olacaktır.
Herkese teşekkürler az çok nasıl bi av olcağını anladım şimdiki sorum balığa sabah 5 - 6 gibi çıkcam bu saatte yem nasıl bulurum yada akşamdan hangi yemi sabaha kadar otelde muhafaza edebilirim ve nerden bulurum odada buzdolabı var
Yemciler genelde açık olurlar lakin orada durum ne gösterir belli olmaz, onun için ya gittiğinde bulduğun yemciye çalışma saatlerini sormalısın ya da geceden alıp dolapta muhafaza etmelisin. Boru kurdu, madya, sulunes, karides dolapta tutulabilir, mamun ve yengeçleri ise nemli bir ortamda muhafaza etmelisin.