İzmir Çeşmealtı Eşkinaları.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bora-_-bora tarafından paylaşıldı.

1. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    Yer : Çeşmealtı Liman

Tarih : Kasım 2009 / 00:30 - 04:00

Takım : Kasnak - Tekli Zoka

Yem : Mamun

Bu ilk raporum olduğu için arkadaşlar biraz heyecanlıyım yalnış bir anlatım olursa şimdiden kusura bakmayın.Bu sene çok balığa çıkamadığım için eski avlarımdan başlıyorum.Yer olarak Çeşmealtı limanından girip, fenere kadar gitmeden, dalga kıranın üstündeki kayalardan açığa yaptığım atışlarda yakalamış olduğum eşkinaları sizler ile paylaşmak istedim.Benim gibi İzmirli arkadaşlarım için belki bir nebze yeni bir avlak yeri oluşur şimdiden.Yem olarak kesinlikle mamun kullanıyorum.Birçok kez yengeç denememe rağmen tek bir vuruş dahi alamadığım geceler oldu.Diğer yemlerlede çok verim alamadım, en kötü borukurdu ikinci tercih sebebi olabilir arkadaşlar.Havanın sert,rüzgarlı olduğu geceler biçilmiş kaftan diyebilirim.Çok sakin gecelerde denizin süt-liman olduğu dönemlerdede yakaladığım mırmır ve eşkinalar oldu ve aklıma geldikçe o avlarımında resimlerini ekleyeceğim.Dediğim gibi en güzel balıkları hep rüzgarlı gecelerde,kabaran sularda aldım.Levrek için at-çek veya bırakma yöntemi yapmadım çünkü daha önce zoka ve mamun ikilisi ile birçok kez levrek-ispendek tuttuğum için diğer yöntemleri denemedim çeşmealtında ama birkez dahi mamun ile levrek denk gelmedi orada.İşin en önemli kısmı geliyor :) artık liman içine girişte güvenlik var ve arkadaşı aşmak bazen çok zor olabiliyor :) Eskiden böyle bir sıkıntı yoktu ama tekne sahiplerininde bu güvensiz ortamda sonuna kadar haklı görüyorum.Elinizden geldiği kadar az arkadaşınız ile gidin ya da tek çıkın derim.Geceye kalmadan, çok geç olmadan girmeniz daha kolay.Hepinize rastgele, güzel avlar diliyorum...

Uploaded with ImageShack.us

2. Tarzan

Tarzan Erman

çok güzel av olmuş tebrik ederim..Eşkinanın bizim buralarda çıktığını bilmiyordum görünce sevindim yaa şamandıralı takımmı kullandınız acaba??

3. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    teşekkür ederim erman.kasnak, misina ve zoka kullanıyorum.zokanın sonunda fırdöndüsü var.fotoğrafını çekip koyabilirim daha açıklamalı olur galiba.eşkina için yeni foça çakmaklı koyunu deneyebilirsin birde.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel bir ilk rapor olmuş.TEbrik ederim.Dahasına rast gele.

5. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    çok teşekkürler.hepimize rast gele :)

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler, enkötü avınızın, böyle güzel olması dileği ile...RASTGELE...

7. mehmeterkil

mehmeterkil mehmet

Favori Kamış:
    kamış/kasnak
    Tebrikler balıklar çok güzel görünüyor.
    Hiç eşkina yakalamadığım için birkaç sorum olacak.Oltaya zokadan hariç bir kurşun daha bağlıyormusun.Yoksa zokanın ulaştığı mesafe eşkina için yeterli oluyormu?Bende bir adet zoka var ve malzemeciden en büyüğünü aldım fakat oda 30gr civarı ve kıyıdan atışlarda pek ileri gitmiyor.Eşkina da aynı levrek gibi kıyıya kadar sokuluyormu yoksa?
    İyi akşamlar...

8. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    teşekkürler mehmet.zokanın kendi ağırlığından başka ek bir kurşun kullanmıyorum.sadece misina ve zoka.ağırlığı 20-25 gr gibi.zaten mamun kullandığım için çok sert atamıyorum.bu balıkları en fazla 20 metre uzaktan almışımdır.sessizlik ve sabır bizim yapacaklarımız gerisi şans derim :)

9. Tarzan

Tarzan Erman

valla cem bora abi işin olmadığı bir anda fotoğrafını koyarsan çok iyi olur eşkina hep tutumak istediğim bir balıktır sitemizdeki İstanbullular sağ olsun özendirdiler bizim buralarda belli bir mevsimi varmı acabaA?

10. Tarzan

Tarzan Erman

cem bora abi fotoyu şimdi gördüm çok teşekkürlerr.

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    hadi ordan pissssssst, yicen dimi bizim eşkinaları, onlar firari zaten toplam 4 tane kaçmıştı onlarda arkadaşa denk gelmiş, bırakın bu sevdaları canımmmmm :D :D

Cem harika iş çıkarmışsın, ellerine sağlık, Allah tadında avlarını daim etsin,

Zokalı takımı bende merak ettim, görsel bir done olursa sevinirim

12. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    tam senin mesajının üstünde bak zoka :) eşkinayı tekneden 35-40 metre derindende yakalıyorum 3-5 metre kıyı derinliğindede denk geliyor ama kayalık olması birinci şart ve gece avlandığını belirtmemde fayda var izlenimlerimde.daha çok ekim-nisan aylarında çeşmealtına gittiğim için o aylarda tutuyorum.nisandan sonra ayvalık çevresine gidiyorum o yüzden net birşey diyemem yaz ayları için.umarım açıklayıcı olmuşumdur biraz.

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Allah iyiliğini versin emi, zokayı biliyoruz zaten ne olduğunu, düzenek nasıl, yem ne? sistem nasıl işliyo? beden köstek?

14. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    çok teşekkür ederim.birinci sayfanın sonlarına doğru zokanın resmini bir arkadaşın mesajına ekledim oradan bakabilirsiniz.

15. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    kasnak - 0.25 - 0.30 beden - zoka - mamun hepsi bundan ibaret :) raporda yemlerden bahsettim.sistem nasıl işliyor derken ? yemi zokaya takıyosun, denize atıyosun, bekliyosun ve en son balığı karaya çekiyosun :D

16. 3182

3182

Mamun hakkatten 10 numara yem bana gorede. Istanbulda mamun deneme firsatimiz olmadi eskinaya. Yengece gelmemesi baligin degisik yerlerde degisik yemler tercih ettiginin gostergesi bana gore. Istanbulda borukurdu,teke ve yengec ile eskina yakaladim. Yeterki balik olsun her turlu yakalarim :D

Sen o yengecleri bana gonder bak ben burada neler yakaliyorum :D

Tebrikler . Guzel avlarinizin devamini diliyorum

17. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    mamun hatta 10 numara 5 yıldızlı bir yemde denilebilir :) İzmir için mamun cenneti diyebiliriz.sadece çok fırtınalı ve deniz delirdiği günlerde olmuyor satışı.hemen hemen her mevsim temini olabiliyor ve bu yüzden çok şanslıyız diye düşünüyorum.dediğim gibi yengece hiç istekli değil yada bende öyle bir kısmet olmadı.

18. 3182

3182

Kullanim kolayligi acisindan canli boru kurdu ile hic biri yarisamaz. Tekeyi canli tutma derdi var, mamunda belli bir sure sonunda bozuluyor. Oysa boru kurdu igneyi komple kapatip baligin yemi igneden calmasina izin vermiyor.

19. bora-_-bora

bora-_-bora Cem Bora

Favori Makine:
    kasnak
    evet dediklerinize katılmamak elde değil.teke zor dayanıyor,mamunu geniş alanda tutmak gerek, satıldığı karton kutularda durduğu zaman hemen ölüyorlar.o yüzden talaşlı kasaların içine koyuyorlar birbirlerine çok temas etmemeleri içinmiş.zaten mamun yoksa ikinci sırayı ya boru kurdu yada sardalya alıyor avlarımda.iğnede en yakışıklısı mamun duruyor gibi ama :)

20. Tarzan

Tarzan Erman

hahaha:) Murat abicimm onların firari olaması imkansız marmara da senden kaçan eşkina yok die biliyorum:D:D onlar bizim memleketin balığı,sevmişler izmiri kordon akşam sefası falan yerleşmişler :D kıstırırsam affetmem konu başlığınada Murat abi bak senin eşkinlar die ad koyar ilk raporumuda yazarımm :D:D