İzmir Çeşmealtı Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında goztepem2002 tarafından paylaşıldı.

1. goztepem2002

goztepem2002 ahmet

BU siteye daha yeni üye oldum. Üye olmadan bütün forumları okuyup paylaşmış olduğunuz gerek bilgi, gerek görüntü gerekse avlanma teknikleri hususlarındaki uyarılarınızı dikkatle takip ettim. Balik tutma hevesim daha da arttı. Bunun için sizlere öncelikle teşekkür ediyorum...

15 Aralık günü hava baya kapalıydı. Ama benim çalışıyor olmam ve fazla vaktim olmaması nedeniyle daha önceden sözleştiğimiz gibi balığa çıkmaya karar verdik... Metin Amca, Ali abi, Abdullah abi ve ben sabah 07.00 ye doğru çeşmealtından yola koyulduk... yaklaşık 1 saatlik yolculuktan sonra avlanma yerimize geldik... 30 metrelik bir yerdi... İlk önce orta karar bir istavrit geldi, çekmek bana nasip oldu)) açılışı yaptıktan sonra mandagözler gelmeye başladı... üçlü dörtlü gelmeye başladı. daha sonra lidaki ve çipura bulabilmek umuduyla teknemizi biraz daha ilerlettik yeni geldiğimiz yerde fazla bişey yoktu. Birkaç tane karagöz aldık. boyları fena değildi yine... sonra tekrar eski yerimize geri döndük. Bir öğlen yemeği faslından sonra tekrardan oltalarımızı attık denize... lidakiler gelmeye başladı 3-5-7 derken yaklasık 15-20 civarında lidaki tuttuk. Arada 1 tane çipura geldi onuda çekmek bana nasip oldu)) akşamüstü 16.00 civarı geri döndük. av süresince kırlangıç, çipura, lidaki, istavrit, mandagöz, karagöz çeşitlerini avlamış olduk.

Not: Bu benim ilk raporum olduğu için eğer eksiklikler varsa kusuruma bakmayın... herkese selamlar ... Fotoğrafları ekleyebildimmi bilmiyorum ama cepten çektim umarım güzel çıkmıştır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Aralık 2007
  2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    balıklara pek bişey demek istemiyorum aramıza hoş geldiniz selamlar

3. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Arkadaşım aramıza hoşgeldin.Dört kişi için süper balık yakalamışsınız .Afiyet olsun

4. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    hoşgeldiniz.güzel av olmuş tebrikler

5. nevzat42

nevzat42

Hoşgeldiniz.Tebrikler.

6. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    ahmet öncelikle aramıza hoş geldin:) bereketli bir av yapmışınız ama:confused: keşke o kırlangıcı geri salsaymışın be kardeş :confused: belki mecburda kalmış olabilirsin balık yemi yutmuşta olabilir :confused: umarım yanlış anlaşılmamışımdır :confused: tekrardan tebrikler:)

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Aramiza hosgeldin degerli kardesim.Baliklariniz arasinda her nekadar olcu alabilecegimiz bir nosyon yoksada bazi mecanlarin oldukca kucuk oldugu gozukuyor.Lutfen Amator balikcilik hakkinda ilgili tebligleri sitemis icersinde bularak okuyunuz.Ozellikle boylesi bereketli avlarda mumkun oldugunca kucuk baliklari saliniz. Avinizi tebrik ediyor, bu standartlara uygun balikciliginizda bulusmak umuduyla saygilar sunuyorum.

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Hoşgeldiniz :) tebrikler:)

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Aramıza hoş geldiniz.

10. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    :) İlk av raporu ama bayaa antremanlı bir rapor olmuş, yanlız kırlangıçı keşke salsaydınız :rolleyes: . Tabi yakalandığı durumunu siz biliyorsunuz ( Bandırmalı )Mustafa'nın da dediği gibi av yemi tamamen yutmuş olabilir. Genel anlamda bereketli geçen güzel bir av ;) ,güzel rapor, bu arada Aramıza'da hoş geldin, eline emeğine sağlık keyifli paylaşımlar.:)

Son düzenleme: 18 Aralık 2007
  11. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Aramıza hoşgeldiniz.Tebrikler güzel av olmuş.

12. goztepem2002

goztepem2002 ahmet

çok teşekkür ederim sizlerle birlikte olmak ve sizlerden birşeyler öğrenmek çok güzel...

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Aramıza hoşgeldiniz avınız için tebrikler. Arkadaşların uyarılarını yanlış anlamayın biz sitemizde Amatör balıkçılık ruhuyla tebliğlere uygun avlar yapmaya özen gösteriyoruz , bu yüzden hepimiz bu konuda hassas davranmaya alıştık. Eminim sizde bizim gibi düşüneceksiniz keyifli paylaşımlar dilerim.

14. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Ahmet, öncelikle aramıza hoş geldin. :) Avın için tebrik ve bizimle paylaştığın için de teşekkür ederim. :)

Arkadaşlarım bahsetmişler ama ben de bir kaç ilave yapmak isterim. Biz amatör balıkçıların avcılığını düzenleyen kurallar var. Bu kurallar aşağıda linkini göreceğin 1/2 nolu tebliğ ile belirlenmiş durumda. Tebliğin dışında, genellikle kendi vicdanımızı da ortaya koyar, o şekilde avlanırız. 15 cm. altında mercanlar görüyorum avında, buna istinaden henüz tebliğden haberin olmadığını düşünüyorum. Ama burada birbirimizden çok şey öğreniyor ve birbirimize çok şey öğretiyoruz. Zamanla senin de, bizlerle birlikte tebliğe uygun avlanacağını umut ediyorum. Av fotoğraflarında gördüğüm kırlangıç için belli bir limit olmasa da, kırlangıç, avladığın boya nazaran oldukça büyüyebilen bir balık olduğu için, salsaydın muhtemelen epey büyüyecekti. İşte bu da vicdani tarafımız. ;) Eğer balık oltaya geldiğinde öldüyse, mümkün mertebe tebliğe ya da vicdanımıza aykırı gelen bu balıkların fotoğraflarını çekmeyip, uygun olan diğer avların fotoğraflarını yayınlıyoruz. Tebliğden haberdar olmayan diğer balıkçı arkadaşlarımızın da yanlış anlamasına sebebiyet vermemiş oluruz böylelikle. Onlar da bu boyda balıkların avlanabileceği kanısına kapılmasınlar diye. ;) Tebliğden haberin olmadığını düşünerek, avını tekrar tebrik ediyor ve bizlerle birlikte, öğrenme ve öğretme gayreti göstereceğine inanıyorum. Çok daha bereketli ve güzel avlarda, seni yeniden tebrik etmek dileği ile, keyifli paylaşımlar dilerim. :)

1/2 nolu tebliğ linki aşağıdadır. Bir göz atarsan sevinirim. :)

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Son düzenleme: 18 Aralık 2007
  15. goztepem2002

goztepem2002 ahmet

tebliğ dikkatle okudum. uyarılarınız için teşekkür ederim

16. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    Aramıza hoş geldiniz ;)

17. meriçvural

meriçvural

Hoş geldin kardeşim.

18. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    ahmet abi hoşgeldiniz baya berektli av olmuş....
    Balıkların boyları hakkında zaten diğer abilerim gerekli uyarıları yapmışlar...bundan sonra daha bilinçli avlar yapacağınızdan eminim :)

19. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Hosgeldiniz ve de av icin tebrikler...