bu akşam arkadaşlarla izmir aliağa civarı kıyıdan yemli dip oltasıyla avlanmaya gideceğiz....fakat acemiliğimizden windguruda rüzgar okumayı ve ayın durumunun etkisini anlayamadık...bu konuda acil yardım lazım...bu akşam gidelimmi sizce...
Hocam ay takvimine göre (eğer inanıyorsanız) bugün vasat bir gün. Ama zaten sadece bir teori olduğu için bazen ay takvimi kötü görünse de iyi işler çıkabiliyor ya da tam tersi, Rüzgar sanırım 6-8 civarı bu da Allah yardımcınız olsun demek oluyor Kalın giyinin hatta evde ne varsa hepsini giyinin sabaha doğru 4 knota kadar düşüyor diye gösteriyor benim kullandığım site. Tavsiyem takımınızı en sağlamından yapıp kurşununuzu ağır kullanmanız, çünkü akıntı falan olur ve hafif kurşun kıyıya kadar gelebilir siz anlamadan. Pek bilgim olmayarak bunları yazdım belki daha iyi anlayan ustalar aydınlatıcı bilgiler verebilirler. Umarım güzel bi av geçirirsiniz şimdiden rastgele...
Yasin 6-8 dediğin eğer knot cinsinden değerse bu yüksek bir hız değildir. 12-13 km hıza tekabül eder. Bu da gayet sakin sayılan bir havadır.
Valla en son gittiğimizde 8 knot gösteriyordu benim baktığım site, sabaha doğru mahvolmuştuk rüzgar ve soğuktan km cinsinden göstermiyor bendeki site knot cinsinden gösteriyor.