Merhaba arkadaşlar, Gece Saat 04 gibi başlayan avımı sabah 10:30 civarı sonlandırdım.Saat 5 e kadar hareket yoktu.5 den sonra arka arkaya 2 ufak balığı aldım.Saat 9 civarı da büyük olandan geldi vuruş.Misina elimdeydi ve ne olduğunu dahi anlayamadan misina elimi yakarcasına elimden gitti,ardından kasnak gitmeye başladı.Misinayı yakalayıp ,balığın ağırlığını hissettiğim de açıkçası korktum.Ortalama 20 metre kadar ileriye atmıştım takımı fakat bir 25-30 metre kadar daha salmak zorun da kaldım çünkü çeviremedim balığı ve bu esnada sağ işaret parmağıma örgü misina oturdu.Daha önce de bu boyutta çupralar yakaladım fakat bu kadar deli olanına rastlamamıştım.Sonuç olarak,beni kıyıda 15-20 dakika deve gibi koşturttu ve son hamlesini yapıp su da yan yatıp pes etti Takım olarak 0,14 mm örgü misina üzerine gezer kurşun ve 2 numara dövme iğne kullandım.Yem olarak ise yengeç kullandım. Alt Resimde ki sarı Şey benim ufaklık çuprayı çok sevmesine rağmen korkudan buna dokunamadı bile,yanın da yatmakla yetindi
Hey maşallah tebrik ederim Onu hiç kesmeden mangalda uzun uzun azar azar pişireceksen kurudukça basacaksın sosu döndüre döndüre offf ye ye bitmez Çupralar büyüyo giderek yarın da 3 kilo bekliyoruz rastgele
Ümit tebrik ederim vallahi süper , 10 numara. Bu arada İnceliğinden dolayı Örgü misinayı daha önce hiç elde yemli yaparken düşünmemiştim. hep makina+kamış ile kullanılır diye biliyordum. Ben de "tekneden denesem mi acaba" diye düşündüm şimdi. Karagöz ve İzmaritler nasıl gelir kim bilir ? Offf heves yaptım şimdi. Neyse daha büyüklerini bekliyoruz inşallah Selamlar. .
Sağol abi teşekkür ederim.ben sürekli örgü kullanıyorum bir sorun da yaşamadım şimdiye kadar.En azından koptu-kopacak sıkıntısı olmuyor.Ama ince kullandığım için büyük balıklar da özellikle çupra da eline oturması hemen hemen kaçınılmaz bir şey.ufak balıkları torba gibi çekebilirsin emin ol Rastgele...
aynen kardeşim...bir dünya tatlısı da bende var...hayatımın rengi o...seninki de çok güzel...bütün kediler güzel... bu arada şaka bir yana balıkta güzel...focainonun tavsiyesine uy derim...düşünmesi bile lezzetli...