Herkese merhaba Son 1 aylık süreçte kıyıdan at-çekle levrek avı raporlarında çok farkedilir düzeyde bir azalış var.. Bu durum levrek avlarının oldukça kıt olduğunun bir göstergesi gibi görünüyor...Benim kişisel gözlemim bu yönde.. 1 aydır boş dönüyoruz, levrek dahi göremiyoruz.. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir,yumurtlama dönemi mi? yoksa havaların ısınmaya başlaması etken midir? Isınan havayla yavru balıkların artmasıyla levrek artık sahteye yüz vermiyor olabilir mi? görüşlerinizi beklerim..
bilidiğim kadarıyla 1nisandan sonra yasak döneme giriyor levrek,üreme dönemine girdiği için nazlı olabilir
peki mehmet kardeş trabzonda ne zaman başlar levrek avı?daha doğrusu sahte ile levrek almanın en iyi zamanı nedir?
Bugün ben de şansımı deneyeyim dedim. Sabah 7' de başlayıp 11' e kadar şansımı denedim, sonuç elde var sıfır. Avlakta combalaklar oldukça fazlaydı. Gittiğimde avlakta biri daha vardı. Geceden sabaha kadar at-çek yapmış fakat sonuç aynı.
Levrek havyarını atalı cok oldu artık sezon kapanıyor bu yüzden levrek raporları azaldı. Mart ayı levrek için oldukca kısır bir dönemdir havyarını atan balık asırı derecede saldırganlasır ve en büyük trofeli güzel avlar verir fakat bu oyle aylar falan sürmez cok kısa bir dönemdir ve o dönem gecti. Nisan ayının ortalarından itibaren yaz baslangıcına kadar yarım kilo altı palazlar alaylı bir sekilde kıyılamaya baslar fakat iri balıklar pek bulunmaz artık.
mehmet kardeşim cevabın için tşk ediyorum.bir sorum daha olacak.bende bugün sahildeki "T" lerden at çek yaptım iki saatte yakın ama hiçbir şey yoktu.avlak yeri olarak herkes çay ağızlarını özelliklede yomra değirmendere vb yerleri tavsiye ediyor. ama ben bu T" lerden başarılı olacağımı düşünüyorum sence yanılyormuyum?sonuçta ben trabzonda yeniyimm yaklaşık 6 ay oldu yerleşeli.
Kardeşim balık henüz başlamadı biraz daha sabır. Ama yakındır diye tahmin ediyorum. Yinede denemeler yapabilirsin. O bölgeden levrek alındığını biliyorum. Ben hiç denemedim. Ama bölgeler ava müsait.