İzmir 'den Çipura Manzaraları 1

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında crazy_fısher tarafından paylaşıldı.

1. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Öncelikle herkese saygılarımı sunuyorum ... Çanakkale 'de turna avı adlı konuda da belirttiğim gibi sizlere geçen senelerde yaptığım çipura avlarını parça parça yayınlayacağım ...
    İzmir ne kadarda güzel olur temmuzdan sonra hiç dayanamam o al yanaklı çipuracıklar benim yengeçlerimi olanca iştahla midelerine indirirken.

Av Raporu :

Makina : Ryobi Artica 8000 - Shimano Nexave 8000 FB
    Kamış : Ryobi Komatsu 3.75 ( 2 adet )
    Misina : 0.25 mm örgü ip ( 8 kat )
    Takım : 9335 WMC 0.1 numara iğne 0.28 ASSO Discovery bedene 2 standart beden kurşun altlarında birer hırsız - 0.30 ASSO Discovery 9335 WMC 0.1 tek iğne 60 gr gezer kurşun ... ( Her zaman bir standart dip bir gezer takım kullanırım )
    Yem : Vazgeçilmezim olan yengeçler ve boru kurdu...

Sabah erken saatte kardeşimle beraber yaptığımız bu avda göreceğiniz üzere 2 çok güzel balığımız ( 1.275 gr - 980 gr ) kıyıya çıkarken illada kepçe diye tutturdular çünkü avımı gerçekleştirdiğim bedenlerimin kuzucukları ürkütmemesi için ince olmasından dolayı riske edemedik... Avın genelinde kaba lidakilerde günün keyifli olması açısından renk kattılar ...
    Ve en sonunda dumanı tüten bir mangal başında mutlu - mesut günün yorgunluğunu atan bir aile... Herkese şimdiden rastgele , umarım daha irileri sizlere nasip olsun ...

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    ANıl kardeşim maşallah çok güzel bir av olmuş, deniz Çipurasının lezzetine doyum olmaz hele birde ızgarada olunca :) İnşallah çok daha bol ve bereketli avlar gerçekleştirmeni dilerim..

Bu arada Sinop'lusun sanırım sende ? Kullanıcı adının altında İzmir yazıyor ama resimlerin altında da Sİnop yazıyor :)

Selamlar..

3. volkanca

volkanca Volkan

tebrikler, izmire selamlar

4. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ersin abi ben sinopluyum ancak baba emekli subay gezdik gezdik sonunda burada kök saldık 7 senedir izmirdeyiz yarım buçuk buralı sayılmaya başladık buçuk ( karşıyaka ' dan dolayı ) :)) ama şikayetçi değilim bunlar geçmiş sene avlarıım daha paylaşacağım çok av var ancak hazirandan sonra sezon hikayeleri başlar... Normal şartlarda şuanda askerde olmam lazım geçen sene üniversite bitti kısa dönem askerim ancak bir ay arayla iki kez açık böbrek ameliyatı oldum hava değişimindeyim... Pazartesi gidiyorum bir ayım kaldııı... Bekle beni KÜTAHYA ....

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Şimdi avdan döndüm. Çupra tek tuk başlamış dediler. Çok çok iyi vuruşlar almamıza rağmen balığı kıyıya alamadık. Sen askerden gelene alabildiğimiz alalım yoksa mekanda balık bırakmıcan bize:D Avların devamlı olsun Hayırlı Teskereler.

6. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Sinan abi öncelikle çok teşekkürler yalnız nerede avlandığınızı bilmiyorum ancak şuanda içerde iri göç balıkları var mevsimlik bir kaç haftaya kadar körfezden çıkar sonrasında yerlerini lidaki kaba lidakiye bırakırlar haziran - temmuz ayına kadar... Daha dün sevdiğim bir abim biri 1.680 diğeri 1.250 gramlık iki tane babayiğit aldı. Yem olark tuzlanmış ve bekletilmiş sübye ... Karşıyaka sahilinden söylemesiii... Bu taraflara gelirseniz yardımcı olurum inşallah 1 ay sonra :)

7. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim arkadaşım. avın daim olsun. darısı başımıza :)

8. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrik ederim cok guzel baliklar.Su anda bodrumda tek tukte olsa cipura av vermeye basladi.Guzel avlarinin devamini dilerim rastgele:thumb:

9. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler levent abi saygılarımı sunuyorum ... Avlarınız bereketli olsun rastgele...

10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Biz Yenifoça da denedik. Her zaman gittiğimiz ve Çupra aldığımız yer. Dediğim gibi çok iyi vuruşlar aldık. Fakat 3'lü iğnenin kurbanı olduk. Balık İğneleri sağa sola sürünce takıldı ve kopartmak zorunda kaldık. Bir daha Çupraya tek iğneyle atmak için tecrübe edinmiş olduk.

Bu orada İzmir körfezinde İnciraltından limana kadar olan bölümde av yapmak yasaktır. Kirlilikten ötürü:cool:

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Biz Yenifoça da denedik. Her zaman gittiğimiz ve Çupra aldığımız yer. Dediğim gibi çok iyi vuruşlar aldık. Fakat 3'lü iğnenin kurbanı olduk. Balık İğneleri sağa sola sürünce takıldı ve kopartmak zorunda kaldık. Bir daha Çupraya tek iğneyle atmak için tecrübe edinmiş olduk.

Bu arada İzmir körfezinde İnciraltından limana kadar olan bölümde av yapmak yasaktır. Kirlilikten ötürü:cool:

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Vallahi sinan abi sahildeki emekli amcalarımız durumlardan ötürü bütün gün avlanıyorlar ben zaten dışarılarda avlanıyorum ağırlıklı mordağan olmak üzere ayrıca tek iğne konusunda yardımım olur mu bilmem ama ben yapıcak olsam çanakkale pullu balık sistemini kullanırım asıl uzun olta denir ama dip balıklarına tek iğne olark kullanıyorduk ...

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Anıl tebrikler, çok güzel av :thumb:
    Bu arada hayırlı tezkereler.. ;)

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eline sağlık sevgili Anıl

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ohhhh nihayet çipuraları gördük çok güzeller tebrikler sevgili Sinan kardeşim, afiyetler olsun hoışça kal.:) :) :)

16. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Vedat abicim teşekkürler ediyorum , saygılarımla ... Avlarınız bereketli olsun rastgele ...

17. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Orhan abi sizede çok teşekkürler yorumlarınız için isim konusunda ufak bir karışıklık olmuş sanırım ama olsun mühim olan niyet , saygılarımı sunuyorum ... ( Ayrıca dah bu kardeşinizde ne çipur avları var sırasıyla paylaşıcan inşallah )...Avlarınız bereketli olsun ...

18. deLiiii

deLiiii coşkun

VaLLaha heLaL oLsun ben yeni başladım bu balık işine 1 hafta oLdu daha bişey yok :) bigün inşaLLah bende böyLe baLıkLar tutarım

Geçmiş oLsun hayırLı tezkereLer inşallah

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Gözümüzün pası silindi sayende Anıl :) İnşallah bu senede bol ve bereketli bir dönem geçirir tüm balık dostları. Sanada geçmiş olsun diyorum ve hayırlı teskereler diliyorum. Esenlikle kal.

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Anıl forumdanda olsa çok memnun oldum seni tanıdığıma bende Sinopluyum karadeniz uşağıyuk :) Bu arada cok gecmiş olsun ameliyatlar atlatmışsın kardeş.. inşallah hayırlısıyla bitirirsin askerliğinide bir an önce.. ayrica çipura avların oldukça iyimiş umarım daha bol avlara sahip olursun :) zaten sen askerden gelene kdr ancak tam olarak balıklar piyasaya cıkar ;)
    Selamlar...