Yer : İzmir / Dikili Kullanılan yem : Sülünez Olta düzeneğim genel bilinen dip oltası olup, 50-75 gr ağırlığında kurşun, mustad 505 3 numara kısa pala bronz iğne ve 0,35 misinadan oluşmaktadır. 3 numara takmamdaki amaç küçük balıkların gelse bile yemi yiyip gitmeleri gelirse büyük balık gelmesidir. Ama arada balık gelmeyince 5 numara iğneleri taktığım anlar olmuyor değil yani. neyse gelelim bu güzel gecenin hikayesine. 2-3 gecedir eve balıksız gitmenin verdiği sıkıntıyla yine Cihan'la anlaşmıştık ama bu gece balığın orada olduğunu bildiğimiz halde evlerimize uzak kaldığı için gidemediğimiz mekanımıza gitmeye karar vermiştik. Bugünde balık tutamazsak artık ara vericektik ama içimde öyle kuvvetli bir his vardı ki o gün çok güzel balık tutacaktık. Cihan'ı evlerinden almaya gittiğimde cihan aşağıya indiğinde "katliama hazırmısın ortak" dedim ve Cihan da "hazırım ortak hadi" dedi. Tabi yolda giderken oraların müdevimleri olan balıkçı amcamlarında yanlarına uğramadan edemiyorduk. Cihan'ı 9 da evden almama rahmen avlak alanımıza ulaşmamız 10'u bulmuştu ama ne Zeki Dedemde, ne Feyyaz Aga'da ne de Turan Abide hiçbirşey yoktu ve içime birden dert oldu yılların balıkçılarında hiç balık olmayışı. Derken yerimize geldik ve hemen oltamın 1 tanesini açıp yemlerini taktıktan sonra zilini de bağlayıp hemen diğer oltamı açmaya başlamıştım ki şangırt diye oltanın ikiye katlandığını gördüm ve elimdeki oltayı bırakıp 2. vurşunu bekledim ve vurur vurmazda aldım dedim Cihana. Baktım ki yan yan geliyor Mırmır geliyor olum dedim hadi be dedi. Tabi ki de mırmırdı yoksa başka balık bu kadar yan yan gelmiyordu. Balığı kıyıya çıkardığımda Cihanın "Mırmır katili diye boşuna demiyorlar sana" demesi bir oldu çünkü bu yaz 1 ayda 15 e yakın mırmır tutmuşumdur. Arkasından Cihanın zil Çaldı ve bir mırmır daha. İkimizde şaşırmıştık bu kadar çabuk beklemiyorduk çünkü balıkları. Yarım saat sonra iri bir sargoz aldım. 11.30 sularında iri bir sargoz daha. asıl beklediğimiz zaman gelip çatmıştı. yaz boyunca en iri balıkları tuttuğumuz vakit 01.30 - 02.00 arası. Cihan'a "olum vakit geçiyor nerde bunlar" dememle birlikte kamışın yattığını görmem bir oldu ve aslan gibi bir çipura çıkıverdi. Yine saatimiz ve teorimiz şaşmamıştı.sabaha karşı 4-5 arasında da 1 sargoz ve 1 lidaki aldım. Cihanda 1 lidaki ve 2 sargoz aldı. Saat 6 gibide finish düdüğünü çaldık ve evlerimize dağıldık. Uploaded with ImageShack.us Bunlar o gece aldığım 6 parça kuzularım Uploaded with ImageShack.us Kuzularımın farklı açıları Uploaded with ImageShack.us Bunlarda Farklı bir gece de alınmış mırmırlarım ama benim ufaklık biraz hantal 760 gram geldi
Volkan tebrikler güzel av yapmışsın. Ben de kendimi bildim bileli Dikili'de avlanırım. Daha 1 hafta öncesine kadar oradaydım ve güzel mercanlar, karagözler, palamutlar aldım. Bir gün birlikte avlanırız inşallah... Selamlar...
Ümit bey siz tekne ile açılıyorsunuz yoksa kıyıdan tutsanız çandarlı yolutaraflarında beni mutlaka görürdünüz balık tutmasam bile balık tutanların yanında mutlaka görürdünüz beni veya sizin ikamet yerinize ters geliyor olabilir. Haftasonları artık avlanabilicem. Yazlıktan dönüşü yaptık malasef
Volkan kardeşim ben hem sahilden hem de tekneyle avlanıyorum. Dikili'de liman dahil avlanmadığım sahil yoktur. Özellikle yakamoz sahilinin bitimnde taşlık olan yerde çok kefal yakalamışımdır. Biz seninle bir ara levreğe gidelim
balıklar harika... tebrikler... ama resimde göz zevkimi bozan şey ise çöpler... insanları anlayamıyorum, bi poşet alıp içine atıklarını doldurmak ve giderken orayı temiz bırakmak ne kadar zor olabilir ki... aman bananecilik duygusu ne kötü....
Senin o kefal yakaladığın taşlığın orda zeki dedem geçen pazar günü canlı ısparozla 2 kiloluk güzel bir levrek aldı abi. Ayrıca levrek konusu iştahımı kabartmadı değil hani ama artık hafta sonları gelebilirim o da kesin değil her hafta gelip gelemiyeceğim. Ama bergamadaki altın madeninde işe girersem dikiliye yerleşicem o zaman 7/24 balığa hayır demem yani
togay kardeşim biz temizlemekten bıktık orayı sonuçta avda bekleme yerimiz orası ama avlandığımız yerin hemen yanında disco var ve geceleri oradan çıkan kültürlü medeniyet görmüş insanlarımız orada alkol almaya devam ediyorlar ve dolayısıyla pislikleride o kafayla sallıyorlar oraya. Bizde pes ettik artık onlarla uğraşmaktan.
çok güzel bir av gecesi geçirmişsin kardeşim, seneye tatil yapabilirsem salihler altında olucam, beraber çıkarız bir gün. Yemler benden
Tüm balıkçı abi ve amcalarım; Ben birşey sormak istiyorum. Ben 9 eylül de çeşme dalyanköy de tekne ile açılacağım hedefimiz sinarit, mercan ve çipura. Fakat ben etrafta sinarit olduğundan emin değilim. Bilgi verirseniz mutlu olurum. Bu arada abi yakaladığın çipura ve mırmırlar çok güzel. Can...