Merhabalar , Av 03,11,2013 pazar günü izmir doğanbeyde gerçekleştirilmiştir, Klasik 4 lü hırsızlı dip takımı,misina bayer perlon 0,40 ,köstekler 0,30 bayer perlon iğneler owner 50173 -2 nolu yem sardalye Derinlik 25 kulaç dip eriştelik parça taşlıktır. Cumartesi öğlen işçıkışını müteakip soluğu doğanbey sahilinde almama rağmen yem tedariği hazırlık falan akşüstü saat 5 gibi ilk yemleri suyla buluşturdum,fakat hernedense balık birtürlü yem yemedi,geciktiğime yorarak ve balığın gece yem yemeyeceğini anlamış oldum ,birtek akşam kolyozlara tekli zoka ile yem yedirebildim,balığın gündüz yem yiyeceği tahminiyle sabah erkenden balığa çıkmak üzere avı sonlandırdım.Pazar sabahı pekde acele etmeden kahvaltıyıda güzelce yaptıktan sonra açıldım,tahmin ettiğim gibi daha ilk oltamda çupra (alyanağım baldudağım) kendini gösterdi,gelişi bile bi başka bu alyanağın,zamanın nasıl geçtiğini anlamadan öğleni bulduk ve geri dönüşe geçtik.Bu arada tam 5 adet başparmağım kadar fangri mercan yavrusu denize iade edilmiştir,babalarına haber saldım ama bakalım geleceklermi. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Tebrikler güzel bir av olmuş:thumb: Kanlı ada tarafının güzel mercan yaptığını duymuştum ama bir türlü gitmek nasip olmadı idk Sanırım o tarafta avlanıyorsunuz ?
Merhaba Engin Kardeşim, Ben ada tarafına pek yaklaşmıyorum,biraz daha ürkmez tarafına doğru kalıyorum,fakat ada tarafına giden arkadaşlarımızda güzel fangriler yakaladıklarına şahit oluyorum ama bu ara çupralar biraz daha ağırlıklı,iki seneden beri dadanan gırgırlar maalesef fangri populasyonunu bayağı azalttı bu sene yoklar çokşükür ,yeni yeni balık kendini gösteriyor,tuttuğumuz ufak fangrileride geri iade ediyoruz mümkün olduğunca , selamlar bol avlar
Doğanbey denilince aklıma levrek geliyor.Ah o azmakları ağcılar rahat bıraksalar pek gzel levrek yapmakta oraları. Bizim meralardada bu aralar en çok Fngri mercan geliyor.Çok sevindirici bir durum bu.Oysa bir müddet evvel bu müstesna mercan cinsinin iyice azaldığından söz edilmekteydi. Benimde avlarımda kimi zaman küçük,haylaz,tombul,boyundan büyük işlere kalkışan fangricikler gelmekte,ihtmamla salmaktayım. Bu durum iyi bir üremenin göstergesiidir. Tebrik eder,devamını dilerim. Sevgiler
Teşekkürler Koca Çınar(saygıyla ) Haklısınız en son 5 yıl kadar önce 3kg lik bir levrek takılmıştı oltama doğanbey azmaklarının birinde ama maalesef bu labutçular her yeri sardı sarmaladı iyiki bu sene yoklar.Fangrilerin ufaklarına bu bollukta bu seneye kadar çok az rastlamıştım güzel günlerin habercisi gibi. Saygılar Avınız bol ve daim olsun
O gırgırlar yokmu o gırgırlar !!! Özderede özellikle kışın askeri kampın dıbıne kadar girip avlandıklarını onlarca kez duydum.Hal böyle olunca heleki sizin o taraflar daha tenha düştüğü için cirit atıyorlardır eminim sanırım derinlik sınırlamasından dolayı artık gelemiyorlar ve umarımda gelmezler... Kuzenlerim yaz kış özderede çıkıyor balığa.özellikle bu sene özdereden sizin oralara kadar dediğiniz gibi çipura inanılmaz artmış. Keşke biraz daha sıkı tedbirler alınsada dahada toparlasa doğa kendini...