Öncelikle herkeze selam ben nişanlıma yeni bi olta takımı aldım el oltasıyla tutuyor normalde eski foçadan bu gece karşıyaka körfezde denemesini yapıcam ama ikimizde acemiyiz 3 gundur siteyi araştırıyorum, takımlar teknikler baya birşey öğrendim (en iyiside düğümler ilk defa iğne baglayıp takım hazırladım ) aldığım olta seafari marka 1.65 boyunda 50 100 gr atarlı ufak bi olta makara kamışıyla 17 tl maksat eller artık kesilmesin misinadan şimdi bu aylarda eski foça ve izmir körfezde da hangi balıklar olur hangi yemle yangi takımla tutmamız gerekir ben şöyle bir takım hazırladım fırdöndü=şamandıra=40cm misina araya sıkıştırma kurşun 4gr=fırdöndü=15cm ve 20 cm misinaya bağlı 2 3 no iğneler bu takım iş yaparmı yoksab aşka takımlarmı hazırlıyayım
mrb. eski foça taraflarını bilmem ama körfezde şamandra-fırdöndü-20 misina-10ar cm aralıklarla 3 iğne- 10cm misina sonası da damla kurşun toplam 60 cm beden oluyo. bunla çok kişi tutuyor bişeyler. ama bu kupes ve kefale yönelik olur. bu aralar kefal çok alıyolarmış gidenler diye duydum. ayrıca balıklar ağır metal içerdiği için körfezde balık tutmak yasak [her ne kadar uygulanmayan bi yasak olsa da]. bence tutsanız bile yemeyin körfezin durumu malum.
yok körfezden yemek için tutmam zaten hepsi hoop denize maksat olta iş görüyomu diye bakalım hadi hayırlısı bu aksam çıkamadım ama yarın çıkıcam
dün avı gerçeklkeştirdim sonunda eski foçada keşke foto makinesi alsaydım 13.30 17.00 arasında denemedigim takım kalmadı nerdeyse denizede 10takım rahat takmışımdır ama tek tutabildiğim isparoz kefal kayabalığı derken en sonunda 16.45 gezer kurşun fırdöndü 10cm misina ucuna baglı tek iğne takımıyla 1 adet 500 gr çivarı çipura aldım tavuk göğsüyle liman tarafıda baya kalabılıktı ordada baya alan oldu birdahaki avı fotolayıp paylasıcam bakalım nasıl geçicek bu arada tansaşın yanında bir leğende yaşarken sergilemek için koydukları yaklaşık 1 metrelik levreği gördüğümde dudağım uçuklucaktı tutan adamada helal olsun eski foçada iyi balık çıkıyormuş bu aralar bilginizde olsun