Herkese selamlar.... Bu hafta sonu 7 ekim pazar gece (cumartesiyi pazara bağlayan gece) saat 3-3.30 civarı Ildırdan tekne ile balık avı organizasyonu yapmayı düşünüyoruz, dönüş saati tahmini 10-11.00 olacak. Eğer izmirden katılmak isteyen dostlar olursa özelden veya konudan mesaj yazabilirler. Tekne için henüz kimseyle görüşmedik ama daha önce bir kaç defa teknesi ile açıldığımız (tekne 8-10 kişilik) bir abi var onunla görüşmeyi düşünüyorum. İş arkadaşlarımdan 3 kişi ve ben toplam 4 kişiyiz. Katılım fazla olursa başka tekne ile de görüşebiliriz. Katılmak isteyenlerle hem tanışma hem de güzel bir balık oganizasyonu gerçekleştirmiş oluruz. Gidiş dönüş için ben izmir merkezden kendi arabala gideceğim belki diğer arkadaşlardan biri daha araba ile gelebilir vasıta problemini bu şekilde çözebiliriz. Başka önerisi olanların da önerilerine açığız Görüşmek dileğiyle...
Evet abi, malum cumartesi çalışanlar var bir tek pazar günü tatil yapabilenler var onun için saatleri de 3.30-11.00 arası diye düşündüm, sonuçta tek tatil günü insanlar ailesiyle de vakit geçirebilir günün geri kalanında ( mesela ben ) Zaten 11 gibi demir alsak izmire dönüş 13.00 gibi olacak, sabah suyunda güzel bir av olur diye düşünüyorum Bu arada konunun o kısmını açıklığa kavuşturayım düzeltme ile teşekkür ederim uyarın için
Yasin ; Bence acele edin çünkü ; Bu mevsimde ıldırdaki teknelerde yer bulmak zor oluyor.Malum mevsim geldi artık...Birde dediğin saatlerde şöyle bir durum var.sen 3.00 - 3.30 civarı diyosun.O saatte olta atmaktan mı bahsediyorsun? yoksa o satte izmirden yola çıkmaktan mı ? bunuda açıklığa kavuştur bence.3.00 - 3.30 da yola çıksan izmirden kahvaltı,yem,avlağa gidiş derken 6.00 - 6.30 gibi anca olta atarsın suya. bir de oradaki tekneler genelde sabah 7.00 akşamüstü 17.00 gibi av yaptırıyorlar.Sen 11 de demir alalım dersen yarım gün gibi olucak.haliyle sen de ücret ona göre olsun isticeksin ama kaptanda dicek ki o saatte dönersek ben başka sefer yapamam tam gün para isterim dicek bence saatleri siz belirlemeyin.Kaptanla önce bir görüşün derim.Malum sezonn açıldığı için haftalarca rezerve oluyor bazı tekneler. Bu arada 2 hafta önce kuzenlerim ıldır ve mercan boğazında av yaptılar.baya bereketli geçtiğini söylemişlerdi.muhtemelen sizi ilk olarak ıldırda adaların açığındaki havuzların kenarına götüreceklerdir.orası güzel av vermemiş mesela o gün. Mercan boğazında ise 350 - 400 gr'lık mercanlar almış kuzenler son bir bilgi.Mercan boğazı ve gerence taraflarına gitmek için farklı ücret istiyorlar haberiniz olsun.
Teşekkür ederim abi verdiğin bilgiler için. 3-3.30 gibi denize açılmayı düşünüyoruz, tekneci abi bizi kırmaz diye ümit ediyoruz, kahvaltıyı da teknede yapıyoruz biz genelde, ekmek arası birşeyler alıp bi yandan oltayı tutup bi yandan onları yiyoruz. Dediğin gibi önce adaların oraya götürüyorlar ücretini zaten tam ödemeyi düşünüyoruz katılım olursa ayarlayacağım zaten, eğer katılım olmazsa biz 4 kişiyiz ve 4 kişilik küçük teknelere pek güvenmiyorum çok sallanıyorlar hafiften tırsma durumu var yani Katılım olmazsa başka yerlerden bakacağım 30 kişilik turlara katılacağız maalesef. Bilgiler için tekrar teşekkürler
Merhaba Yasin;Biz pazar günü 4 kişi mordoğan yeni limandan çıkıcaktık hatta kaptanla bugün öğlen konuştum bana pazar günü gelicek grubum var ama onların hala kesinleşmedi bugün konuşup sana döneyim onlar gelmezse sizinle çıkarız demişti.. Olmadı ben kaptanı arar iptal ederim zaten adam bizi yedekte tutuyor fakat biz sabah 6 akşam 6 anlaşıyoruz suyun durumuna göre daha erkende dönebiliyoruz ama sizin saatler biraz ters gece 3 te suda olup 11 de dönen kaptanda bilmiyorum varmıdır? Ben buralardayım konuşalım yine dostum..
Napalım bizim mera talan edildi, başka meralarda da nöbetçilerden korktuk umudumuz tekne oldu, gelirsen seni de alalım
Bizde daha tekneci ile konuşmadık bu sefer için ama daha önce konuştuğumuzda istediğiniz saatte gidip döneriz demişti, normalde biz de 6-6 yapıyorduk ama işte tek tatil gününde eşlerimiz bizi av dönüşü eve alsın diye erken bitirmeyi planladık. Bide daha önce gittiğimiz seferlerde balık saat 11 gibi yeme vurmayı bırakıyor akşamüstü 4 gibi geri başlıyordu yani o kadar saat boşuna bekliyorduk. Dediğin gibi de yapabiliriz abi, söylediğim gibi başka önerilere de açığız
Yasin sen o zaman kaptanla bi konuş,olayı netleştir bence sonra tekrar görüşelim dostum..Sen tek gelirsen bu hafta olmaz ama başka haftalarda senide alabiliriz araba sorunumuz yok..Birde turla giderseniz egebalık,amatörbalık..başkasına gitme biz geçen hafta gece 4 de çeşmeden geri döndük,gündüz teknenin şaftı kırılmış gece saat 3 olmuş hala uğraşıyorlar,insanlarada haber vermiyorlar belki tamiri biterde çıkarız diye(alfabalıkbanghead )
Kötü olmuş abi geçmiş olsun, ben normalde bir tane iş arkadaşımla birlikte gidiyorum hep, yani genelde 2 kişiyiz, diğer arkadaşlar bu seferlik gelmek istediler zaten, gidecek güzel ve güvenilir bir yer bulduktan sonra ulaşım çok sorun olmaz abi, kıyıdan olta atacaz diye urla, karburun, mordoğan yollarını az aşındırmadık arkadaşımla Ben tekneciyle irtibata geçtikten sonra hem buradan hem de özelden sana yazarım abi. Uyarı için ayrıca teşekkürler
Yok yok gözüm dönmedi, iki hafta ava ara verince yoksunluk sendromuna girmiştim, geçti şimdi 3-4 tane kaba lidaki beni yatıştırmaya yetti
Yasin ; Ildır değişik biryer sölim sana.Diyosun ya 11 gibi balık kesiyor.Ildır'da durum biraz farklı olabiliyor bazen.Son ıldıra gittiğimde öğlen 12 de inan bana 3'lü çekiyoduk mercanları... HEm de mercan yani... Hatta geçen hafta dedim ya kuzenlerim gitti diye.Saat 12 idi tam aradım bende dedim balık kesmiştir sakindir.TAm konuşuyoz canlı yayın oldu kuzen bi yandan benle konuşuyo bi yandan abi şuan vuruyor, abi, bak tasmaladım.Abi balık yukarı yüzüyor banghead ben gidemedim ya delirdim o an saat 12 de mercanları çektiler valla ard arda... ona göre yani.
İnşallah bize de öylesi denk gelir abi, birlikte gideceğimiz arkadaşlardan da bir kaçı sabah 6 akşam 6 yapalım dediler tekneyi ayarlayabilirsek bizde o sisteme döneceğiz sanırım. Tekneci abi ile görüştük pazar için birileri aradı ama ben akşam onlarla görüşeyim gelmezlerse sizi alayım dedi, şimdi ondan haber bekliyoruz. Eğer doluysa yine bu hafta kıyıdan şansımızı deneyeceğiz bir kaç hafta sonrasına rezervasyon yaptıracağız Abi bir de siz mercan için ne kullanıyorsunuz acaba? Biz daha çok karagöz ve çipura peşinde olduğumuzdan madya, yengeç ve sülünez kullanıyorduk, tavsiye edebileceğin yem var mı tekne için?
Yasincim bizimde mordoğandaki kaptan bi grup var onlar gelmezse sizle çıkarız demişti ama bugün aradı grup kesinleşmiş..Sizin organizasyonda kesin değilmiş..Bende egebalığı arayıp pazara 4 kişilik yer aldım hemen...Önümüzdeki hafta çalıştığım fabrikanın yaptığı bir balık avı organizasyonu var nasipse foçada olucaz inşallah başka zaman artık..Görüşmek üzere...
Tamam abi ben de kesinleşince sana özelden mesaj atayım diyordum, kısmet başka sefere inşallah abi. Eğer o tekne olmazsa zaten bu hafta kıyıdan deneyeceğiz yine ama 21 ekim veya 4 kasımda izmirden şöyle güzel bir organizasyon yapalım diyorum, bir iki hafta önceden duyurup katılım sayısına göre tekne ayarlayalım tanışma avı gibi bir organizasyona girelim diyorum. Daha önceden forumdan bir kaç arkadaş organizasyon olursabiz de katılalım falan diyordu, belki izmir ekibi olarak güzel bir tanışma kaynaşma günü yaşarız. Size bol şans abi rast gelsin...
Tekneyi erken ayarlamadığımız ve katılım az olduğu için organizasyon iptal olmuştur Bir dahaki planlama en az iki hafta önceden yapılıp duyurulacaktır. Tekne organizasyonu yapmak isteyen forumdaşlarımız eğer özelden bana mesaj atarlarsa bir tarih kararlaştırıp organizasyonumuzu yapabiliriz. Tanışma ve kaynaşma açısından güzel olacağını düşünüyorum, katılmak isteyenlerden özel mesajları bekliyorum... Herkese bol trofeli avlar dilerim iyi günler, rast gele...