Öncelikle tüm abilerime ve kardeşlerie selam olsun. Bende bu aşka 6 sene önce kapıldım ve ömrümün sonuna dekde sanırım bağlı kalacağım Babamdan bulaşan bir hastalık.. Memleketim Afyon-Dİnar. Doğma büyüme İzmir'deyim. Çeşitli yerlerde av denemelerimiz oldu Çeşme-Ildır , Mordoğan , Karaburun, Foça ve daha sayamadıklarım.. Gide gele tecrübelendim. Mithatpaşa sahili boyunca sıralanan emekli yaşlı ve tombik dedelerimden çok şey öğrendim bu çipura konusunda. Hepsinin ayrı bir tezi vardı. Ve bu tezler beni iyice sabırlı yaptı. Onlara buradan teşekkür ediyorum Kaya levreği ise tam bir tesadüf. Zokalı iğneye mamun bağlayıp ağırlık takmadan atabildiğimce attım. Uzun bir denemeden sonra ben lidakiye niyetlenmişken bu sürprizle karşılaştım.. Avlar kasım ayında gerçekleşti. Tek diyeceğim şudur ki gece 1 buçuk-3 arası inanılmaz.. Yem sadece mamun.[/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG]
Evet bende farkettim onu hatta pişmanda oldum tecrübesizliğimden dolayı.. Ne karnımı doyurur o balık ne bişey ama o an almışım pişman olmuyor değilim..
Dalgınlıgıma gelmiş o resim. Ben 15 cm diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam ama küçükleride aldıgım olmuş dediğim gibi o anki aksiyon tecrübesizlik. Fakat lidakiler hiç sırıtmıyordu.
Böyle düşünmeniz çok güzel. Benzeri hatayı ben de yapmıştım balık tutma sevdasına tutulduğum ilk zamanlarda. Tekrar tebrikler avınız için. :thumb:
Ünal tebrikler, Muhtemelen tecrübelerinden yararlandığın Mithatpaşadaki dedelerinden biri de benim babamdır Oralardan aynı yöntemle(Zoka) ben de zamanında çok Lidaki, Çupra aldım. Çapari deneme fırsatın olursa seyrek de olsa oralarda sarı kanat dedikleri dev istavritlerden yakalama şansın da olur. Rast gelsin
tebrikler,hepimiz bazı şeyleri tecrübelerle öğreniyoruz,bu sevdaya sonuna kadar devam,avınız daim olsun