Herkse merhaba,agustos ayında tatil için İzmir/Karaburun Bodrum Plajı mevkisinde bulunacagım daha onceki gidişlerimde biraz acemiydim ve kıbrıs oltası ile sadece sarpa ve kefal tutabiliyordum,bu yaz levrek,çipura balıklarını tutmayı istiyorum,hatta başka kıyıdan tutabileceğim balık varsa onları tutmak ısterım ancak pek bilgim yok ne vardır ne çıkar diye.Bu bölgeyi bilen kişilerden yardım istiyorum,oltamı ne taraftan atmalıyım, ne ile avlanmalıyım, hangi vakitlerde balığa cıkmalıyım,hangi takımları kullanmalıyım gibi sorularımın cevabını verirseniz sevinirim.Forumda bu bölge ile ilgili bi kaç konuya rastladım biraz bilgilendim ama pek yeterli olmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.(Elimde 5-10 gr spin kamış,50-60gr kamış, 40 ve 50'lik makineler var,sahtelerim de var ama neredeyse hepsi tatlı su avı için)
ben size levrek olarak yardımcı olayım elinizde 10-30 gr kamış olması lazım atıyorum hava 8 de kararıyor 7 de avlakta olup 1.30-2 saat at çek yapmanız lazım yorulmadan.. doğru zaman+doğru sahte seçimi=levrektir eğer sahil sığı ise river sea rover yada pugachevs gibi sahtelere yönelin ama eğer derinse daha çok küçük silikonla onun için 5-10 gr kamışınızı kullanabilirsiniz,levrek sabır işidir...çipura için 3 iğneli klasik dip takımı yöreye göre değişkenlik gösterir yemler bizim orda mesela yengeç kullanıyorlar ama başka bi yerde madya sülünez gibi yemler daha çok öne çıkıyor.. saygılarımla
Ağustos ayında gündüz madya gece boru kurdu ile çipura arayabilirsiniz. Klasik üçlü dip takımı 50 gr kurşun genelde yeterli. Gündüz açıklara doğru gece fazla uzak olmayan atışlarla arayabilirsiniz. En verimli saatleri sabah hava aydınlanırkendir. Rastgelsin.
Bölgede avlanmadım ama o tarafta Rıdvan abinin avlarını izlemiştim. Kumsal, hafif çakıllı zeminlerde mırmır ve çipura yakalama ihtimali var geceleri. Gene geceleri kayalık olan yerlerde özellikle yemleme yaparsan karagöz, sargoz alabilirsin. Atçekle levrekte mümkündür, özellikle sabah suyu.
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum,bodrum plajı dedğim yer genelde çakıllık,yan tafalarında kayalık bölgeler de var oralara akşam veya sabah güneş açmadan yemli oltalarımı atarım o zaman,bir de yemli çipura için google da takımları araştırdım cok farklı takımlar var hepsi uygun olur mu ?Levrek için de bi kaç çeşit daha sahte onerısı verırsenız iyi olur.At-çek'le levrek avlarken nelere dikkat etmeliyim?su üstü sahtleleri iş görür mü ?orada yüzeceğim için gozlukle dalıp denızın altını kontrol edebılırım,dalıp da balık gormezsem o kısıma atış yapmayayım mı yoksa benım goremedıgım balıklar yemlerı ve sahtelerı gorup gelebılırler mı ?Çok fazla soru sordum kusura bakmayın.Tekrar teşekkürler
Levrek için sabah erken yada güneş batarken at çeke başlamanız lazım genelde levrekler pek gözükmez öğlenleri derinlere giderler yani orda levrek görmediyseniz levrek olmaz diye bir şey yok sahte olarak kendo sea bass serisi ve su üstü olarak river sea rover 98 serisi savagegar panic prey ve ima pugacvhevs cobra serisine bakabilirsiniz hangisini bulursanız güzel avlarınızı bekliyoruz
kayalıklarda dikkatli ol aman diyim bi kaza bela olmasın geçen tam surf kamışı savururken kayadaki boşluğa ayağım girdi nerdeyse kırıyordum bileği. Oralarda gündüz aşırı derecede harami balık var papaz balıkları,hanoslar, ot balıkları 3 iğneyi dolu çektiğim çok olmuştur fakat alınacak balık 20 taneden bir tane anca. Bazen güzel karagöz,sargoz, mercan çok şanslıysanız çupra denk gelebilir. yem olarak bolca madya haramilerle baş edebilen tek yem. Gece ay varsa yine çok fazla harami oluyor fakat iyi balık yakalama şansında oldukça yükselir. Gece sülünez iyi iş yapar. Mığrı ve yılan balığı seversen sardalya kullan gece muhakkkak alırsın. Muhakkak hava kararmadan av yerine git. Durucağın güvenli yeri ve olta atacağın otsuz yeri belirle. rastgelsin.
[/url][/IMG] [/url][/IMG] Çipuraya bu yemli takımlar uygun mudur?İğne olarak ne almalıyım link atarsanız iyi olur.Aynı takımı karagöz veya diğer balıklar için kullanabilir miyim?Neredeyse hergun balık tutcagımdan dolayı yem sıkıntım olabilir(gidip almak gibi)denizde ve kayalarda bulunan midyeleri taksam işe yarar mı? Levrek içinse bu sahteler nasıldır?Bütçem fazla olmadıgından cok secım yapamamdım. http://www.avmarketi.com/asp/product/168695/Kendo-Seabass-Minnow-145f-14-5-cm-19-7g http://www.spotbalik.com.tr/NITRO-44-MAKET-BALIK-100mm,PR-24448.html https://www.avpazarim.net/_A3-4127-river2sea-rover-98-mm-10-6-gr-popper.htm https://www.avpazarim.net/_A3-4332-albastar-604-toby-3-no-kasik.htm Elimde tatlısu için maket ve silikon yemler de var onların fotograflarını da daha sonra paylaşabilirim,onlardan da işe yarayan olur derseniz kullanırım.Teiekkürler