Pazar günü hava çok güzeldi.Arabamıza atlayıp çeşmeye gittik.Yanımıza oltalarımızıda aldık.İzmirli arkadaşlarıma o bölgedeki balık çektiğimiz yerleri kısaca tarif etmek istiyorum : ilk önce DALYAN a gittik.Turizm Meslek yüksek Okulu ' nun önüne vardığınızda sol tarafa doğru inen yoldan sahile ulaşıyorsunuz.Son evin bittiği yerin 50 metre ilerisinde suyu berrak ve kum olan sahil şeridin her yerinde avlanabilirsiniz.Biz oradan iri Mercan çektik.Hava çok rüzgarlı olduğu için vazgeçip ben direksiyonu ILICA ya çevirdim.ILICA merkezde Kumrucu Şevki nin ön tarafındaki beton limandan oltanızı 40-45 metre kadar ileriye attığınızda uygun yem ve iğne ile çipura yakalamamanız imkansız.Pek çok forumda ki bu eşim uyuduktan sonra bile sabah 4 lere 5 lere kadar sürerdi ; hiç kimsenin avlaklarını paylaşmadığını ve yalan yanlış bilgisiz ve pratiği desteklemeyen teoriden uzak bilgiler verdiğini gözlemledim.Arkadaşlar tecrübelerim ve tüm bilgilerimle size kıyıdan ÇİPURA avı için gerekli şeyleri söylüyorum ; 1-Tekne oltası ( Hassaslığını anında saniseler mertebesinde hissedebilmeniz için ) , 2-Boru kurdu ( Çok taze ve diri olacak ) , 3-Remix yada Mustad 505-5 numara iğne takımı ( Malzemecilerde hazır var , uğraşmanıza gerek yok ve 1.00 TL ) , 4-0.40 makara misinası , 5-30 gram damla kurşun.Bunun dışında dikkat etmeniz gereken kurşunu hafif otlar ile kumun başladığı yere denk getirmek.Benim tecrübemle bu nokta yeşilliğin 2-5 metre hemen ön tarafı.Eşimle beraber 2 saat içerisinde 7 çipura , 1 karagöz , 3 mercan çektik.Resimlerini ekliyorum.Tüm forumdaki arkadaşlarıma rasgele diyerek saygılarımı sunuyorum.Bol şanslar , mutlu avlar... reeling
teşekkürler.. Merhaba karşıyakalı dostum..bende bir ksk li olarak yazını ilgiyle okudum..avlarının daim ve bereketli olmasını dilerim..Mevsim ve özellikle bu seneki İzmir denizlerindeki balık durumunu göz önüne alırsak 2 saat için harika balıklar tutmuşsunuz..resimlerini eklersen daha memnun olurum.Sİtede kimsenin avlaklarını paylaşmadığı konusundaki açıksözlü eleştirine ise sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum..Ancak çupra konusunda herkesin kendine göre bir tecrübesi var..30 gram kurşunu 40-45 m ileriye atarak !! hazır takım olduğuna göre büyük ihtimalle 0.30-35 misina kullanılmıştır,, 5 no iğne ile kullandığın takıma bu kadar kısa sürede bu kadar çupra gelmesinin bence senin şansından başka açıklaması yoktur sevgi ve saygılarımla..
Avınızı tebrik ederim , Bu aralar kaçaklar heryerde . Igne numarası , kurşun ne olursa olsun yakalamamak ımkansız gibi birşey . Denız cupraları tam olarak bu taraflarda henuz yok anca tek tük . Ancak kaçakta olsalar 3 aydır denızde beslenıyorlar ve tatları gayet güzel .
yarım adanın ege tarafında çeşmeden karareise kadar her yerde kaçaklar dolanıyor , kimin şansına kaç tane gelirse...
hiç zannetmiyorum. bu mevsimde bu ayda mersinde çupra olmaz açıkta bile bulamazsınız. balık yok kıtlık var derken her nasıl olduysa yanımdaki 4 tane çupra arkasından 5 tane levrek çekti gözümle görmesem inanmazdım. balığın nerden geleceği belli olmuyor
Sizi tebrik ediyorum Acık yurekliliginiz sebebiyle sizi tebrik ediyorum. Bu deniz herkese yeter. Nedir bu asırı ketumluk hic anlamam.
tebrıkler avlarınızın devamlı bereketlı olmasını dılerım. 3.5 ıgneler ıyı ıs yapar dıye dusunuyorum. bende gectıgımız yıllarda dalyan cıvarında bolca cıpura yakalamıstım. rastgelsın sızlere
Tahir kardeşim tekne kamışı derken, bizler teknelerde genelde 2 parçalı 1.50 cm ile 1.80 cm arası kamışlar kullanıyoruz yani sen şimdi bu tip bir kamışla kıyı avımı yaptım diyorsun, yoksa atarı düşük teleskopik kamışlamı açıklık getirirsen memnun olurum.