İzmir Kıyıdan İstavrit

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında drlinux tarafından paylaşıldı.

1. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım, herkese selam ederim. Uzun yıllar İç Anadolu ve çevresinde amatör olarak tatlısu oltacılığı yaptıktan sonra, İzmir'e yerleştim. Avlandığım bölgeler Üçkuyular iskelesi ve Sığacık koyları. Şimdiye kadar hep Çipura-Karagöz avına odaklanarak madya, sülünez, mamun gibi yemler ile deniz oltacılığını tanımak istedim. Bu noktada forumda bulunan sizlerden öğrenecek çok şeyim olduğunu görüyorum.

Esas olrak sormak istediğim soru, avlandığım bölgelerde kıyıdan İstavrit avlanma olasılığının olup olmadığı. Şimdiye kadar her iki bölgede de İstavrit için çapari atan kimseye denk gelmedim. Kullanmayı düşündüğüm çapari takımı aşağıdakine benzer şekilde olacak. Fikirlerinizi bildirmenizi rica ederim.

Şimdiden teşekkürler!

2. kumsaati

kumsaati Orhan

Favori Kamış:
    Berkley 2.70 15_40 gr
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Kofana 2700 gr
    Merhaba,

Öncelikle sorunuza İzmirliler daha iyi cevap verecektir kıyıdan tüyle istavrit avlamak mümkün ama istavritin kıyılamış olması lazım tekneden şansınız çok daha yüksek. Kıyıdan yemli avlarınızda oltanıza istavrit geliyorsa deneyin özellikle yem tazelemek için oltanızı çekerken bazen istavrit atlar özellikle bu zamanlarda hemen tüylü takıma geçin çok güzel avlar yapabilirsiniz. Tüy olarak yeşil ve beyaz olanları seçin olta 7 numaradan büyük olmasın bol şanslar....

3. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Kardeş verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim, hayırlı avlar.

4. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Deneyimlerime göre cevaplayayım. İzmirde sadece iç körfezde yani karşıayaka ve konakta çapariye istavrit geldiğini gördüm. Açıkçası Çeşmede orta su balıkları genelde kolyoz ve gopez avlarken arada bir istavrit geliyor fakat beyazını ve yeşilini denememe rağmen yemli takıma geldiği sıklıkta çapariye istavritte kolyozda gelmiyor. Yani yem olarak sülünez,sardalya veya hamsi kullandığımda daha randımanlı oluyor. Bide istavriti istanbuldaki gibi sürüyle bulamıyoruz pek. Genelde tek tük fakat çok irileri geliyor. Bence kıyıdan şamandıralı takım ve yem olarak sardalya veya sülünez kullanırsanız çapariden daha fazla iş yapar. Ama istanbuldaki kova dolusu istavrit izmir için pek mümkün değil.

5. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Tesekkurler hocam bilgiler icin

6. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Peki hocam İstavrit için yemli olta ile at-çek mi yoksa bekleme mi daha uygun olur?

Selamlar...

7. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    istavrit için bildiğimiz at çek yönteminin işe yarayacağını pek sanmıyorum gerçi pek üstadı değilim bu işin çünkü izmirde istanbuldaki gibi çok fazla istavrit tutamıyoruz. Sırf istavrtile uğraşacak olsam tavsiyem oldukça ağır bir zargana topunun altına 6-7-8 numara iğneli takım yem olarak sardalya diyicem ama atarken düşme sorunu yaşanabilir. sülünez veya hamside olabilir.
    At çek yerine çok hafif takımı sürüyerek yaklaştırmak bi çok balıkta yem kaçıyor zannedip atlamalarına sebep oluyor lidaki ve mırmırda dip yapısı uygunsa çok kullandığım bir yöntem fakat istavritte iş yaparmı bilemiyorum.
    Kusura bakmazsanız soracağım istavrite merakı neden sardınız? izmirin balığı çupradır gopezeyse egenin istavriti denir. Eminim istavrit yakalamak için uğraşırken bolca gopez yakalayacaksınız. :)

Son düzenleme: 4 Kasım 2015
  8. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Hocam Çipura ve Karagöz çok severek avladığım türler ancak amacım yavaş yavaş at-çek olayına alışmak ve nasipse Lüfer / Levrek gibi türlere dönmek. Hem kamışlı avlanmaya hem de at-çek tekniğine yeni yeni alıştığım için iyi bir alışma süreci olur diye tahmin ettim. Ayrıca İstavriti de çok seviyorum :)

9. Crebain

Crebain Ogün

Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    Hem at-çek hem de istavrit dersen LRF yöntemini ile körfez içinde denemeler yapabilirsin...
    İzmir'linin hedef balığı pek istavrit olmadığından mevsimlerini takip etmiyorum ama Nisan ayı içinde (sabah suyunda) körfezden dipte bekleyen yemli olta ile gerçekten güzel bir kaç sarı kanat istavrit çekmişliğim var.
    Hedef istavrit hiç olmadığından hangi tür av daha verimlidir bir şey diyemem ama şahsi kanaatim LRF yöntemi doğru yer ve zamanda çok daha etkili olacaktır.
    LRF takımını da sadece kamışı değiştirerek (o da gerekirse) tüm at-çek avlarından kullanabilirsin.
    Şimdiden rastgele...

10. drlinux

drlinux İbrahim Yılmaz

Favori Kamış:
    Kardez - Hunter
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 6kg
    Teşekkür ederim,

Size de rastgele!

11. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    izmir gibi cennettesin ne işin var istavritle at karagöze at çupraya at levreğe oltanıbizim gibi marmarada boşa atmada