İzmir kıyıdan verimli avlanabileceğimiz bölge ?

Konu, 'Bölgeler' kısmında Okan Gül tarafından paylaşıldı.

1. Okan Gül

Okan Gül Okan

Favori Kamış:
    en güzeli el oltası
    En İyi Avı:
    800 gr Çipura
    Öncelikle yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim.Hafta sonunda fazla masraf yapmadan kıyıdan biraz balık tutmak, birazda vakit geçirmek amacı ile babam ile pazar günü balığa gitmeye karar verdik.:) Yer olarak aklımızda kesin bir yer yok sizden tavsiyeler bekliyorum :p . Yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese teşekkür ederim :) İyi avlar dilerim.

2. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Göztepe tarafında oturuyorsan İnciraltı en uygun seçenek,
    Karşıyaka tarafında oturuyorsan da Mavişehir kıyıları en uygun seçenek. Önemli olan av yasağı bölgesi içinde avlanmamak.

3. Okan Gül

Okan Gül Okan

Favori Kamış:
    en güzeli el oltası
    En İyi Avı:
    800 gr Çipura
    inciraltı bölgesinde tam olarak bir yer verebilirmisin abi ?

4. fishhunter35

fishhunter35 Mehmet ARSLAN

En İyi Avı:
    Çipura 750 Gr.
    Ben 1-2 Kez Belediyeye Ait Teknelerin Olduğu Kısıma Gittim. İskele Gibi Denizin İç Kısmına Doğru İlerliyor. 1,5 Saatte Kayda Değer 1 Adet Çipura ve Yaklaşık 600 Gr. Ağırlığında Cinsini Bilmediğim Bir Balık Yakaladım. Cinsini Bilmediğim İçin Geri Saldım.Şu Zehirli Balıklara Benziyordu :)

Saygılarımla

5. Nicolas79

Nicolas79 Aytaç ÇAKICI

Favori Kamış:
    Remixon 240 cm Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av-30
    İnciraltı tarafında sahilevleri altı evler diye tabir edilen bir yer var ordan mırmır çipura alabilirsiniz. Avlanması keyifli bir yerdir tavsiye ederim.

6. ismet22

ismet22 M. İsmet Dağtekin

Favori Kamış:
    Albastar BBC Holiday (1.90m,5-15gr),Cormoran Profiline parçalı kamış 1.95m, Mitchell Goliath 2.10m
    Favori Makine:
    Shimano Alivio 1000FA, Albastar GSB40-emektar :)
    En İyi Avı:
    Çipura 300gr, Ahtapot 1kg

Av yasağı bölgesi neresi acaba? Yanlışım varsa düzeltin ama ben deniz kenarından olta ile avcılık için herhangi bir sınırlama/yasak olduğunu bilmiyorum. Bu tür avcılık için lisans da gerekmiyor diye biliyorum. Lisans sadece iç sularda avlanmak için gerekli sanırım.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sorunuz için, buyurunuz.

ALTINCI BÖLÜM
    Alan Yasakları ve Sınırlamalar
    Denizlerdeki yer yasakları ve sınırlamalar

(5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Avlaklarla ilgili yasak ve sınırlamaları ve tabi olduğumuz Amatör balıkçılıkla ilgili diğer birçok detayı ihtiva eden 2/2 nolu Tebliğ için ise, bu linkten faydalanabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Selamlar, rastgelsin.:)

8. ismet22

ismet22 M. İsmet Dağtekin

Favori Kamış:
    Albastar BBC Holiday (1.90m,5-15gr),Cormoran Profiline parçalı kamış 1.95m, Mitchell Goliath 2.10m
    Favori Makine:
    Shimano Alivio 1000FA, Albastar GSB40-emektar :)
    En İyi Avı:
    Çipura 300gr, Ahtapot 1kg
    Nuri bey, beni bu konuda aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, şu anda verdiğiniz bağlantıları büyük bir dikkatle okumaktayım.

9. umitkaptan

umitkaptan ümit

inciraltına gelmeden iskeleye yakın yerde tam olarak askeriye karsısında avlak yeri iyidir tavsiye ederim...

10. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Konu açılalı epey olmuş ama izmirden tüm avlakları denemiş biriolarakyanıt vereyim....

Ufak ısparoz harici bir şeyler yakalamak istiyorsanız en yakın gidilecek yer çeşmealtı tarafları.10 km daha fazla gidip dişe gelicek bir balık yakalamak daha mantıklı.sahilevleri ve inciraltında şu an sadece ısparoz var.çipura,lidaki tutmak sayısal lotoyu tutturmakla aynı oralarda :)..

Urla devlet hastesinin arkasına geçebilirseniz oraları balık yapıyor bu aralar ama güvenlik müsade etmiyor.o civarlarda pek çok avlak var.Kıyıdan giderken zaten avcıların kalabalık olduğu yerlere yanaşarak görebilirsiniz bunu...

Benim tavsiyemi sorucak olursan urlayı 5 km geçtikten sonra özbek yoluna gir 15 km kadar sonra sahile iniceksin.mükemmel çipura yapıyor.sarı kulak kefalleri ise çok iri.

Hiç balık yakalamasanda hayatın boyunca göremiyeceğin harika bir denizi ve kumu görmüş olursun belki.