Sayın kardeşlerim ve abilerim izmir körfeze yılın belli bir ayında gelen kefal sürüleri vardı ustalar çarpma denilen araçla o kefalleri yakalardı bizde arkadaşlarla izlerdik.Bu hangi dönem acaba kefallerin körfeze bütün ihtişamlarıyla girdikleri ay veya aylar.Yanlış anlaşılmasını istemem tabiki gibip çarpmayla avlama amaçlı sormuyorum o kefal sürülerini izlemek benim için büyük zevkti (çarpma aletini kullananlarınız varsa özür dileyerek söyliyorum pek insani bişey gibi gelmedi bana...) Saygılar Balikavi.NeT ailesi Unutmadan söylemek istiyorum yaz aylarında izmirde tekne ile balik avı organizasyonu düzenleme gibi bi durum olsada bu gariban biras sevinse
Organizasyon olur, siz de sevinirsiniz merak etmeyin. Kefal sürülerin ne zaman gelir bilmiyorum, onu Mesut abiye sormak gerek sanırım.
Semih yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Mayıs/Haziran ikisindn biriydi ama sanırım mayıs içinde idi .konak vapur iskelesinin yanında sagında malum zalimlerden biri elinde kocaman bir çarpma dibinde kurşun.. ha bire sallıyordu denize..etrafta geçen insanları hiç görmeden... uzaktan baktım. açıkta sanki su resmen kaynıyor gibiydi.ve yaklaşık 60/70 m.ötede yüzlerce kefal oynak yapıyordu...hemde iri kefaller.. sanırım bahsettiğin olay bu...
ben kullanıcam ama balık için değil denizin dibinde kalan kurşunları temizlemek için düşünüyorum ama uzun ve sağlam bir ipe ihtiyacım olacak
seço merhaba bu çarpmayı anlatbakalım nasıl bişi bu ,bende nehirde dibte kalan paraşutleri temizlemek için kullanayım ,işe yararsa
işte böyle bişey ben o uç kısmına 90 gr lık bir kuşun takıcam ve uzun bir ip sonra 15-20 metre ileriye atıp dibe çökmesini beklicem dipteki kurşun misina vs ne varsa alır getirir
öğrenciyken mayıs aylarında konak iskelesinden hatay istikametne yüürken carpma atmaya giderdik o kadar iri kefaller çarpardıkki elimiz yırtılırdı özel deriler takardık parmağımıza 6 kg lık kefal yakaladığımız oldu orda bu yöntemle Ama o günlerle ilgili tek söyleyecğim şey bırakın balıkları allah bizi korumuş O çarpma neilen alet o kadar tehlikeliki gerek suya atarken gerekse sudan çıkarırken fırlayıp bir yerimize veya daha kötüsü geçenlerin biryerlerine saplanmamış Bence yasaklanmalı çok tehlikeli . Açıkçası izmir körfzinden çıkan kefalleri kedilere verirdik yemezlerdi boşver bence
dip temizleme.... Arkadaşlar kayalık veya midyelik zeminde bildiğimiz dikenli teli omega şeklinde çamaşır ipi ile bağlayıp denizden ganimetleri toplayabiliriz.Özellikle çok çapari atılan yerlerde boş yok.Envayi çeşit kurşun fırdöndü çıkıyor...
Evet herkese güzel yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum simendifer'inde dediği gibi avlanmayı değil seyretmeyi özlemişim o değişik bir duyguydu anlatamam gezmeye gitmiştik tesadüfen gördük o kefal akınını.Ayrıca o çarpma denilen şeyde ayrı bir olay sağında solunda bulunan kişiler için büyük tehlike.Hiç kullanmadım çarpmayı ama zaten şamandıranın suya girdiği andaki heyecanı verebileceğini dedüşünmüyorum Saygılar