Arkadaşlar ben İzmirliyim. Çeşmede evim var ama oraya çok sık gitmediğim için burada avlak bir yer bulmakjta zorlanıyorum. Sizce izmir körfezinde avlanılırmı?
Sevgili Ömer kardeşim, yasalarımıza göre körfez içinde avlanmak yasaktır. Ancak Bostanlı Vapur iskelesinden sonra ve inciraltı vapur iskelesinden sonra avlanmak serbesttir. Ama ben her zaman bu bölgede balık tutulacaksa bile Yakala-Bırak tekniğinin uygulanmasından yanayım. Sonuçta buradaki balıklar körfezden yoğun toksin maddeleri almaktadırlar. Bu toksinler son derece tehlikeli ve ölümcüldür.
iciniz rahat olsun körfezden yediğiniz balığı yiyebilirsiniz inanması güc olsada zaten izmirin balık ihtiyacının en az dörtte biri körfezden karşılanıyor sadece kefal konusunda secici olmak lazim cünkü kokuyor
Sevgili dostum, Üçkuyular iskelesinden urla tarafına doğru her yerde avlanabilirsin ve çıkan balıkları da gönül rahatlığı ile yiyebilirsin. Ben genelde inciraltı, üçkulular'dan inciraltı'na doğru olan yeşil alanın sahilinde ( Engeliler derneğinin inciraltı tarafına doğru olan plajlarda) ve sahilevlerinde avlanıyorum ve oldukça da bereketli avlar olabiliyor. Çoğunlukla isparoz, lidaki, mırmır ve çupra alıyorum.