izmir lilere bir yer tavsiyesi..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bayramın 2. günü ahmetbeylide 1.resimde gördğünüz kanal agzında levrek denedim kısmet değilmiş.. döndüm tyine zarganaya 3 tane zargana ile eve döndüm.. ancak rastladıgım bir kişi ve aşagıda ki detay size lazım olabilir..

ahmet beylinin alt tarafında bir burun var kayalıktır denize ilk adım 10 metre ilerledikça daha derinleşiyor.. Kıyıdan yani kayalıktan avlanmış balıkları gördüm.. antelisinden kablosuzuna mercanalar :) çupra. kupez . ha tekneden tutmuşsun ha buradan aynı boy..

ancak çok zorlu bir parkuru var.. kayalıklara tırmanıp bir tepeyi aşmak gerek..

1. resim de sag tarafyaki burun un denize bakan kısımları tamamen kayalıktır..

2. resimde yürüyüş parkuru.. başlangışyerine araba bırakılıyor ordan devamlı tepeye dogru çıkılıp tekrar iniliyor.. ve o hat boyunca olta atılıyor

3. resim o bölgenin derinliği.. görüldüğü gibi kıyıdan itibaren 24 m. ye inen bir yamaç özelliği var ..ve kayalık.. ayrıca bu bölgelerde deniz içinden sıcak su kaynakları vardır muhtelif yerlerde bunuda balıkları toplama konusunda faydası olmaktadır..

kısacası burda kıyıdan yapılan avlarda egerki olabildigince uzaga atış yapılabilirse

balık alma olanagı yüksek.. ama dediğim gibi yürüyüş yolu bana göre zor...

2. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    Yer öneriniz içim teşekkürler fakat bu yerin belli bir zamanı yada havası varmıdır ?
    yoksa kayalık tırmanmak sorundeğil.:)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    bildiğim kadarı ile yok ama sular iyice sogursa oradanda balık çekilebilir..ama 3-5 metredeki su ile ordak su arasında fark var şu anda orda dipyeki su diger bölgelerdeki suya göre daha ılık..

4. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Selamlar Muvaffak abi, neden levrek için o bölgeyi tercih ettiğinizi öğrenebilirmiyim? daha önce başarılı olduğunuz bir bölgemiydi?

5. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Anladığım kadarıyla Muvaffak abi genel olarak gümüldür,Ahmetbeyli tarafına gitmekten daha çok hoşlanıyor...Ben bir kez gittim hiçbir şey alamadan geri dönünce hevesim kaçtı ama avlanmak için o kadar çok km yapıyoruz ki dibimizdeki gümüldür taraflarını yakın zamanda tekrar denemeyi ciddi ciddi düşünüyorum..

6. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Muvaffak Bey, paylaşım için teşekkür ederiz. O dediğiniz yer hakikaten sarp bir yer. O bölgede sıcak su kaynağı var mı bilemiyorum ama resimde görülen derenin suyu çok soğuk, temmuz sıcağında bile öylesine soğuktur ki 5 dakikadan fazla içinde duramazsınız. O yüzden deniz suyunun da pek sıcak kalacağını sanmıyorum.

Ben şunu soracağım, resimdeki plajın sol tarafında kalan burunda avlandınız mı? Orası nispeten ulaşımı kolay bir burun. Bir de sol tarafta (haritada gözükmüyor) Orman Bakanlığı'nın kamp yeri var. Çok dik bir yamaçtan inen yolu var hani.. Orada hiç avlandınız mı? Ben bu iki bölgede de bulundum ama olta atma fırsatım olmadı. Malum yazın oraları kalabalık oluyor.

7. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    abi selamlar;
    geçen sene baradan koyuna inmiştik bayabi zorlanmıştık heleki çıkışta gideceklere tavsiye sakınha sakın yemek yedikten sonra tırmanışa geçmeyin biz yaptıkcyr :laughing: . şimdi kapsamlı bi araştırma yaptım tekrar biz tamda o bölgenin en sığ ve dibi kayalık yerine gitmişiz sanırım bütüngün o bölge taranabilir baradan koyu dışında kalan heryer uydu fotoğraflarında baya derin görünüyor.

8. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    tavsiye için teşekkürler denemekte fayda var ;)

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Kardeşim burası bana yakın.. malum ekonomik açıdan..ayrıca zaman zaman levrek tutanlar oluyor..dip balıgı koy içinde fakiy zira her gün ag atılıyor..

Evet kardeşim, dediğim gibi bana en yakın mesafeler bunlar ayrıca Gümüldür deniz atı azmakta dersen en dip noktasına kadar levrek girmiş durumda.. ve kanal içindeki tekne sahiplerinden birisi ile muhabbet ettim o bölgede her çıkışta en az bir tane levrek tutugunu söyledi..

Sevgili Kardeşim bahsettiğim burunda sıcak su çıkan bölgede varmış onuda avcılardan duydum ama tam neresi bilmiyorum.. belki bilirsin yonca köy -teksite sag tarafta hemen kıydan 3 noktada su kaynar..
    benim geçmişten bu güne duydugum kadarı ile kuşadasından ..seferi hisara kadar kıyılardan muhtelif yerlerden deniz dibinden su çıkışları var..

70 lerde eski foçada , askeri bölgenin ilerisindeki en son burundan denie girdiğim günleri hatırladım.. gözlükle gezerken, dipten çıkan sıcak suyun önümde bulanık bir perde oluşturması çok ilginçti..ege kıyılarında bu tip olaylar çok sayıda var arkadaşlar..

Ordaki sag taraf yani zıttındaki kayalıklar dersen orası çok olta takıyor YUKARDEN İNİŞİ VAR.... geçmişte iri kefal yakalamıştım ordan ama dediğim gibi çok ag atıyorlar.. bahsettiğin tarafa..:)

10. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    Muvaffak bey Tavsiye etdiğiniz yer bizi bayağı cezbetti
    En kısa sürede belkide bu önümüzdeki pazar günü gidip avlanmayı düşünüyoruz.
    Biz Turgutludan yola çıkıp Armutlu, Kemelpaşa, yı geçip karabel geçidi üzerinden Torbalıya çıkıyoruz Torbalıdan ahmetbeyliye nasıl gidebiliriz. İzmir karabağlar gaziemir üzerindenmi gitsek daha yakındır.
    Yer tavsiyeniz için teşekkürler iyi avlar

11. quardian

quardian ismail

torbalıya geldikten sonra ayrancılara devam et sonrasında hava limanına doğru gel oradan menderes bağlantı olması lazım menderese devam et ve bitir bitirince tabelada görürsün sol taraf kuşadası-ahmetbeyli düz gidersen özdere gümüldür vs.
    sen sola kuşadası yoluna gir yolu bitirene kadar devam et hiç sağa sola sapma dümdüz otobandan ilerle yolun sonu ahmetbeyli göbek orda kime sorsan sana tarif ederler baradan koyu de gerisini kendin halledersin.