İzmir Lüfer-Levrek-Sübye :) 13 ekim 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tüm forumdaşlara selamlar...

Av saati: 01.30-07.45
    Avlak: İzmir Şakran arası bir kıyı
    Malzemer: Japon iç pazarı sahteleri, adını şu anda hatırlamıyorum Ümite bir ara sormam lazım silikonlar, Oltaları taşıyan Özkan, Balıkları taşıyan ben :D:D:D
    Ava katılanlar: Ümit(reel28) :D

Geçen hafta Reel28 Ümit, ben ve Özkan İzmir-Şakran arası bir yerde avlanmıştık, yaklaşık 4-5 saat at-çek yapmıştım ve sonuç balık adına hüsran olmuştu (dostluk adına müthiş karlıydı)

Eşimden izin almakta geçen hafta biraz zorlanmıştım bu hafta balığa gitmeyeceğimi söyleyerek geçen hafta için izini almıştım.

Hafta içi Ümit'in raporları ve beni gazlamaları sonucunda yine evimin iç işleri bakanına balık vizesi için başvurdum :D Ret yanıtını alınca planları kurmaya başladım :D Önce evi temizleme vaadi, sonra söz bir dahaki hafta gitmeyecem yalanı:laughing: yine ikna edemeyince iş arkadaşım Özkan ve Filiz'e baskı kurarak onların eşimi telefonla aramaları ve izin istemeleri sonucu izini kopardım :D:D:D Çocukken arkadaşlarımız annelerimizden izin almak için gelip bizim adımıza konuşurlardı, aradan 20 yıl geçmesine rağmen bazı şeyler hiç değişmiyormuş :laughing: :laughing:

Ava dönecek olursak; Gece 01.30 civarı Ümit ile buluşup halka açık :) meraya yollandık. Geçen hafta bir kaç defa yemli takımlara bakaraktan yarım saat kaybım olmuştu, bu hafta sadece meraya ilk vardığımızda yemli takımları suya attım ve sonra bakmadım :) Bu arada geçen haftaki 4-5 saatlik aralıksız at-çek yapma rekorumu bu hafta yaklaşık 6 saat hiç soluk almadan at-çek yaparak kırmış bulunmaktayım reeling

Gecenin ilk spin atışlarında Ümit'in sahtesine balık atlıyor ancak binemirdu, Ümit yanımıza yaklaşıp, muhtemelen bu balık lüfer hadi silikonlara geçelim dedi, bizim elimizde iyi çalışan silikonlar olmayınca tabi biz de Ümit'in çantasından otlandık silikonları :D

Atışlarımıza başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra Ümit yaklaşıp yakaladığı ilk lüferi bize gösterdi. 41 santim gelen yakışıklıyı kenara koyduktan sonra atışlara devam ettik.

Bir ara Ümit'le yanyana atış yaparken sahtesine bayağı büyük bir balık bindi, çekerken birhayli zorlandığı kamışın durumundan belli oluyordu, hemen 5 metre yanında ben de silikonumu denize attım (atmaz olaydımbanghead ) Ümitin balık benim tarafa doğru oltayı çekince bizim misinalar karıştı ve sonuç olarak Ümit balığı kaçırdı :( O andan itibaren konsantrasyonum düşüp kendi kendime kızgınlığım artmaya başladı.

Sürü buradan kaçtı diyerek atış yaptığımız noktayı terk edip başka noktalarda denemeler yaptık ama vuruş ya da takip alamadık :(

Bir süre sonra Özkan'a yemli takımlara yakın at-çek yapmasını arada onları kontrol etmesini söyleyerek bir kaç yüz metre ilerideki başka nktaları denemek için Ümit ustamla yola koyulduk. Oradaki atışlarımızda acemiliğimin sonucu 4-5 defa sahteme atlayan balıkları tasmalayamadığım için kaçırdım. (Olacak olacak hissediyorum :) ) Bir süre sonra Ümit yine ustalığını konuşturarak oradan da levreğini aldı, 43 cmlik paşayı da yanımıza alıp Özkan'ın yanına yine yollandık.

Ne Özkan ne de ben henüz at-çek ile balık yakalayamadığımız için arada birbirimizi kızdırıyoruz, bunu bilen Ümit, ben yakaladım de Özkana dedi ve öyle de yaptım :D:D:D:D

Özkan başlarda balığı benim yakaladığıma inanmasa da sonra ikna kabiliyetimizi kullanarak Özkan'ı inandırdık ve av bitiş saatine kadar "sen niye yakalayamıyorsun, sahteye takılma, mera önemli değil" gibi takılmalarla Özkanı sinir etmeyi başardık :D (Özkan hala balığı benim yakalamadığımı bilmiyor, raporu okurken öğrenecek, nasıl bir tepkiyle karşılaşacağımı merak ediyorum:laughing: )

Bir süre sonra yemli takımlarımızı toplayıp arabaya atarak levreği aldığımız yere üçümüz birlikte gittik ancak artık av saatleri bitmek üzereydi. Yarım saatin sonunda sahtemde bir ağırlık hissettim ve hisseder hissetmez tasmayı vurdum, bu sefer kaçırmayacaktım hırs yapmıştım, bir kaç tur çevirdikten sonra kamışı sertçe kıyıya çektiğimde sahtemle birlikte kıyıya bir yaratık uçtu :D uçar uçmaz hemen etrafı siyah renge boyadı.

Spin takımımla ilk defa birşey yakalamıştım ama ne olduğunu bilmiyordum :confused: sonra Ümit yaklaşıp bunun sübye olduğunu ve güzel çipura yemi olacağını ama önce tüm mürekkebini bırakması gerektiğini söyledi. Hatta hemen sübyeyi alıp güzelce temizledi ve bir dahaki avda kullanmam üzere hazır olarak bana verdi.

Ve avımızı tamamlayıp evimizin yolunu tuttuk.

Usta yine ustalığını konuşturdu, benim ve Özkan'ın 6şar saatlik at-çek denemelerimize karşın yaklaşık 1 saatlik aktif çalışma ile bir lüfer ve bir levreği kıyılattı ve yememiz için bize vedi :) Zaten Ümit'te olmasa balık yiyemeyeceğiz herhalde :):)

Teşekkürler ustam, her şey gönlünce olsun, daha senden öğreneceğimiz çook şeyler var :)

Bu arada geçen haftaki avımızı uyku ile geçiren arkadaşım Özkan, bu hafta nasıl hırs yaptıysa aynen benim gibi hiç poposu yere değmeden saatlerce at-çek yaptı, buradan onu tebrik etmek istiyorum :):)

Yine çok uzattım kusuruma bakmayın, balığı yakalayamayınca dile vuruyor işte ne yaparsınız:laughing: :laughing:

İşte fotoğraflar (yakalayamasakta Özkan da ben de balıklarla foto çekilmeyi ihmal etmedik. Israrlara rağmen Ümit hala kameralardan yüzünü gizlemeye devam ediyor:))

2. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    İlk tebrik benden olsun...Güzel av olmuş.Levrek ve lüfer 2 balıkta iyimiş..Yine anlatımın süper yasin.:)..Sana balıktan değil anlatımdan notumu verdim :))Çalışmalara devam elbet birgün bir kuzu denk gelir tasmana...:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yasin, gene müthiş heyecanlı ve Ümit adına müthiş başarılı geçmiş, kutlarım. :)

Yüzünü gösterme Ümit. :D:D:D

Sübye de olsa ilk avını gerçekleştirmişsin, dahası levreklere. :)
    Olacak Yasin, hissediyorum, yakın bayağı hatta. Birkaç ava bakar. :)
    Beni dinleseydin, bu av bile belki atlayan balıkları almıştın. :)

4. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Özkan resimde bile uyuyor yalnız:D şarj bitti bitecek :laughing: :laughing:

5. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Bu olay demekki kamış makine sahte olayı değil.
    Bunu Boğaz'da da sık sık görüyoruz. Yanyana attığımız ustalarımız aynı sahteleri kullanmamıza rağmen sayıda bizi ikiye katlıyorlar:)
    Ümit'i tebrik ediyorum.
    Sizlere de inşallah birdahaki sefere diyorum.
    Çalışmaya devam:)

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. 2 balıkta çok güzel...

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Yasin, Özkanı ve seni kutlarım, sizin nezdinizde'de Ümit'i de tebrik ederim.Sizlerin üzerinizde baya emeği olacak balıkçılık konusunda, ama işi kaparsanız, Ümit'ide geçersiniz yakın zamanda :) tüm ekibi canı gönülden kutlarım devamlarını dilerim.Tabi izin işini halledebilirsen hihi

8. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    tebrikler güzel av olmuş daha güzellerini yakalamanız dileğiyle

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Ava katılan herkezi kutlarım. Özkan Arkadaşımızı her nekadar tanımasamda ilerde güzel lüferler tutacak resimdeki tutuşu bu izlenimi verdi bana

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah çok güzel balıklar daha iyileri olsun inşallah

11. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi sen özkanın o haline aldanma :D uyku sersemi elinde ne tuttuğundan bile habersiz o :D:laughing: :laughing:

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    :sleep: :sleep: :sleep: :)
    Mümin isminde bir arkadaşım var bazen arar beni mert balığa gidelim tamam gidelim ama akşam gidelim tamam akşam gidelim kıyıda teknede nerde olduğu farketmez en geç 1 saat sonra horlamaya başlar tek başına avlanırsın onunla ava çıktığında :)

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Yasin kardeşim, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Gökhan, böyle anlatım güzel falan diye gazı verirseniz 1 balık için sayfa sayfa raporu döşeriz sonra da uzun oldu diye fırçayı yeriz :)
    Hissediyorum olacak bu iş :)

Teşekkür ederim abi evet Ümit için bayağı başarılıydı ama bizim için de bayağı faydalıydı :) her seferinde yeni bir şeyler öğreniyoruz, yakında balık tutmayı da öğreniriz heralde :D:D:D
    Amin inşallah abi artık levrek istemeye başladım bende, sübye mübye sonuçta spin takımım çalışıyormuş onu anladım :D:D
    Senin hangi söylediğini dinlemedim ki abi :)

Bence Özkan bizden habersiz yedek batarya getirmiş ustam, yoksa sabaha kadar at-çek yapması imkansızdı :laughing:

İnşallah, teşekkür ederim. Valla yanyana ve aynı silikonla atışları yaptık ama tecrübesizlik sonucu biz hiç alamadık, boşuna ustam demiyoruz Ümit'e adam biliyor da konuşuyor :):)

Ekip adına teşekkür ederim :)

Teşekkür ederim abi :) Söylediğin gibi bu gidişle üstümeüzde bayağı emeği olacak Ümit ustamın, sağolsun ne sorarsak tatbiki ile birlikte anlatıyor. Verdiği çabayı boşa çıkarmayacaz inşallah abi bir gün biz de yakalayacaz o paşaları :) Ümiti geçmek değil de yapabildiğinin yarısını yapabilecek kadar öğrensek fazlasıyla yeter abi bence, kendi kolunu koparmadan gidip gidip birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz :D

Bu arada izin işinin kolayını buldum abi, arkadaşlara aratıp onlar izin isteyince sorun olmuyor:laughing:

Teşekkür ederim, Özkan kendisi foruma üye olmayıp benim üyelikten simbiyotik besleniyor, aç bir üyelik diyorum ben burdan okuyorum levrek tutayım raporla birlikte üye olacam diyor :D

Teşekkür ederiz, bize de size de daha iyileri denk gelir inşallah

Performansı tavan yaptı ama özkanın ustam, sabah şarjının bitmiş olması normal :D

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bizim Özkanın geçen haftaki hali :D

Orhan amcam teşekkür ederim ekip adına

16. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim.

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yavaş yavaş olacak bu iş desenehihi doğru ekipmanla doğru yerde doğru noktalara.geçerli saatte olacak bu işhihi tebrik ederim ekibi:)

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkürler...

Kadir abi olacak olacak, geçen hafta hiç aksiyon olmadı, bu hafta kendi oltamdan tasmalayamadığım için 3-4tane Ümitin oltadan da kıskandığım için 1 tane kaçırdım:laughing: :laughing: Bayramda yine gideceğiz bu sefer daha ümitliyim :D

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ümit çalışmaya başlayana kadar ağırdan al kendini yorma demiştim hatırladın demi? :D

Yorgunluktan dikkat ve refleks zayıflıyor ondan tasma atana kadar kaçırmışsındır. :)

Ümit tutmuş mücadele ederken oraya olta atman da ne bileyim çok sinir bozucu, Ümit'in yerine olsam atardım seni denize, balığın arkasından. :D:D:D

20. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaş ne fesat çıktın sen ya :D Baktı balığı alıyorum anında benim takıma attı tasmayı :laughing: