ödemiş gölcükte tutacağın balık çıkarsa israil sazanı olur o d bir karışı geçmez nadiren yayın çıksada o da ancak gece kaçak olarak atılan ağlara takılmaktadır gene de gelirsen bol şans
sevgili kardeşim evet doğrudur bolca israil sazanı var.ama çarşamba günü 4 tane sarı sazan çekende var. 15 gün kadar önce 13kg700gr yayın çekende var bu iş nasip meselesi
En son gçen hafta gittim kaymakamlıktan yasak gelmiş suda zehirli atık var tutmak yasaklanmış bilginize
çok geç kalmış bir cevap ama. şu an yani geçtiğimiz eylül ayından itibaren gölde balık avlanması yerel yönetim ve güvenlik küçleri (Jandarma) yasaklanmış durumda. bunun sebebi de göl suyunda yapılan analizler sonucunda suyunun sağlık açısından zararlı olduğu yönünde haberler. ödemişe çok yakın her kafamız estiğinde rahatlıkla gidip vakit geçirilebilen bir yerdi. ama insan faktörü buradada maalesef kötü anlamda etkili oldu. önce göle kültür sazanı adı altında göldeki balık sayısını arttırmak amacıyla israil sazanı yavrularını bıraktılar. bu balığın çevresine verdiği zararı malum hepimiz bilekteyiz. sonra da benim şahit olduğum bir manzara olduğu için söylüyorum. göl içersindeki sazlıklar bir filtre gibi tüm pisliği çöpleri felan gizlemektedir. bu sazlıklar hem küçük balıkların saklanarak büyüyebilmesiş yetişkin balıkların yumurta bıraktığı, çeşitli su kuşlarınında üreme bölgesi konumundaydı. sazlıklar arasında tarım ilacı şişeleri gördüm. çeşit çeşit çöpler. ne bileyim bir yerde kendi kendimize yaptık belki. Evet geç kalmış bir cevap olarak. gölde yayın balığı, sarı sazan ve israil sazanı avlanabilmekte. ancak sağlık açısından uygun değil ve avlanmaya gittiğinde mutlaka bu konuda seni uyaracaklardır.