Hava bugün gayet güzeldi hafif bi rüzgar vardı ama genede balık tutkumuzu engelleyecek kadar değil.Ben henüz yolun çok çok başındayım ama bu sefer elim boş dönmedim...Fotoğraflarda (galiba ısparoz die biliyorum yanlı biliosam düzeltin lütfen) gördüğünüz balıkları tutmayı başarabildim...TAbi siz ustalar için çok ufak ama benim için ok güzel ve mutluluk vericiydi... hemen verilere geçiyorum... Deniz suyu sıcaklığı:15 Hava Sıcaklığı:10 Yem:sülünes malzeme:misina (iğne boyutları hakkında bilgim olmadığında igne derecesini yazamıyorum ama büyük bi iğnedi hani öğle ufak değil ) Saat: 17:30 22:30 Ben 2 balık tutabildim yanımda tutanlar ki takımlarından belliydi usata oldukları benim tuuttuğum balıklardan 8 birtane zargana 1 sübye ve bir kalamar aldılar bu saat dilimleri arasında bende birkaç kez kalamar için denedim ama sahtem takıldı ve denemelerim erken bitti yarın tekrar sabahtan çıkıcam tekrar görüşmek dileğiyle... Hava sıcaklıkları meteorolojinin sitesinden alınmıştı birde avlandığımız yerin bir kaç güzel fotosunu çektim onlarıda paylaşmak istedim...
Bence bu balıklarla uğraşmak yerine bu dönemde en iyi avı veren levrek, çupra ve mırmırla ilgilenirseniz ve bu balıkların nerde çıktığını, en verimli nerede yakalndığını ve hangi tekniklerle avlanıldığını arştırırsanız bence daha zevkli ve heyecanlı avlar yaparsınız. yer arştırmasıyla uğraşmak sıkıcı ve zahmetli geliyorsa yada yeni tekniklerin getirdiği tecrübesizlikten kaçınmak isterseniz herzaman avlandığınız yeri balıkcınızdan alıcağınız balık bağırsağı ve balığı temilerken atıl olarak ayrılan yerleri 1-2 hafta boyunca sürekli avlanma saatinde mazmozlarsanız. Bu balıklardan daha büyük ve çeşit olarak daha farklı balıklar yakalıyabilirsiniz. Tercih sizin ispariyle uğraşmak özellikle bu boylarda hem lezzet açısından hemde zevk açısından çok kötü sonuç alırsınız. Hemde bu balıklar çok küçük yazık.
Burak tebrikler. Bence balıkçılığın şu an el değmemiş v en temiz dönemlerindesin şu kamışla şu kadar metre atma derdi,şu misinayla şu marka iğne kullanma derdi vs.. hiçbiri yok. gördüğüm kadarıyla kasnak bi oltan var ve tertemiz denizin.İsparozlarda pek yakışıklı.keyfini çıkarmaya devam et. izmire selamlar
isparoz kilcik torbasi bir balik olup corak olan denizlerimize renk katar. yagli ve irice oldugu donemde yenirse ( sadece sirti kilciksizdir ) lezzetli olabilir. kiyidan olta attiginiz surece yeme musallat olup makus talihlerine yenik duserler.
Burak kardeşim bugün isparoz,yarın kefal,sonraki gün levrek Bu nasip işi,0,20misinalı kasnak ile kıyıdan güpegündüz levrek çeken de gördük. Önemli olan denizin kokusuyla,kafayı dinlemek,o balığın oltaya takılışını hissetmek.İşte zevk bu.. Ha birde kiloluk içi balık dolu poşetle eve dönüyorsan değmeyin keyfimize..
sülünesleri bunlara kapyırdıysan yazık bence, ayrıca bu balıklarada yazık yavru bunlar daha. İzmiri iyi bildiğimden o taraflarda bence kefale şu vakit gayet uygundur.
bu benim daha üçüncü dördüncü avım ben profosyonellikten değil kafa dinleyeyim birazcıkda zevkindeyim işin tabi yavaş yavaş geliştiriceğim inşallah kendimi saol tavsiyelerin için...
TAbi tabi maksat o denizimizin kokusu hava güzelliği keyif tabi yavaş yavaş da tecrübe kaznamk çok teşekkürler...