Geçen hafta yıllık iznimi alıp memleketim olan Bergama'ya gitmiştim. Tabi izinden önce oltalarımı hazırlamıştım. Bir heves, bir heves sormayın? Sözüm ona hedef balık çupra. Çeşitli tekniklerle olta takımları falan gören savaşa gidiyor sanır Neyse sözde ailecek yüzmeye şakrana gittik. Tabi herkes yüzüp eğlenirken ben deniz gözlüğümle denizdeki balık durumunu tartıyordum. Kaba lidaki bayağı çoktu, ayrıca 30 cm üzeri kefallerde oldukça fazlaydı. İştahım iyice kabardı. Ertesi gün kardeşimin eşi ile birlikte sabahın 5:30'unda birgün önce yüzdüğüm sahildeydim. Yem madya, hamur, sülünez, kefal için ekmek. Saat sabah 10:00 a kadar uğraşmamıza rağmen hiç balık tutamadık. Tutmayı bırak doğru düzgün vuruş bile almadık. Bir gün önce gördüğüm balıklar yok olmuştu. Zaten 10'da millet denize girmek için sahile gelince bizim av da sonlanmış oldu. Üzgün, şaşırmış ve yorgun şekilde Bergama'nın yolunu tuttuk. Birkaç gün sonra yeğenim hikmet Şakran'da başka bir avlakta sülünezle :laughing: küçük bir tepsi ebatlarında bir levrek ve 2 tanede kaba lidaki yakalamış ve fotograflamıştı. Hayretler içinde kalarak yeni avlağa saat akşam 8:00 de vardık. Biraz kayalık bir avlak zaman zaman takılmalar oluyor. Avımız sabah saat 03:30 sıralarında sona erdi. 1 Sargoz, 1 levrek (yem sülünez) 5 -6 ispari. Çok verimli bir gün olmasa da sert vuruşlar almak ve hareketli bir avlak olması benim için güzeldi. Fotograflayamadım yakaladığım balıkları inşaallah bi dahaki sefere.
levrek ile avı sonlandırmanız güzel olmuş. Ben henüz levrek alabilmiş değilim. Netür bir iğne kullandınız ? derinlik ne kadardı ?
Derinlik tahminimce 1 - 1,5 metre kadardır. İğneler cupra için kullanılan hazır takımlardandı. Numarası falan üzerinde yazmıyordu. 3 köstekli klasik takım. Yem de sülünez zaten. Hedef balık Çupraylı ayrıca; levrek bala geldi. İğneler kısa saplı sarı renkli idi. Pek yardımcı olamadım ama bende pek anlamam ayrıntılardan.
Çoğu kez boş gelseniz de elinizde "Deniz" diye bir nimet var. En azında yakalama umudu ile şansınızı deneyebilirsiniz. Ya bizim gibi tatlı suya mahkum olan ve bir olta atmak için 150 km. yol yapmak zorunda olanlar ne yapsın Bir dahaki sefere resimleri de koyarsınız umarım. En azından onlarla hasret giderelim
İzmir karşıyaka da ikamet ediyorum. İzmir içinde balık yakalamıyorum. Bergama'ya gidince ailemin yanına (100 km) oradan balık peşine düşüyoruz. Şakran ,Çandarlı, Dikili ve yöreleri. Yani anlayacağınız bizlerde balık peşinde 150 km gibi bir yol yapıyoruz:fish2: