Merhaba arkadaşlar; 10 Ekim sabahı gerçekleştirdiğimiz spin avına sabah 4:30'da yola çıkarak başladık. saat 5:15 gibi ava başladık. Deniz sakin ve ılıman bir hava hakimdi t-shirt ile avlandım diyebilrim. Saat 6:15 gibi kardeşim Eren'in aldığı dev barracuda geldi. 1metre civarı ölçmediğimiz için tam bir şey diyemiyorum bir koldan uzun fotoğrafdan da belli olduğu gibi. yaklaşık 10 dakika sonra bir levrek saldırı aldım rapalama fakat levrek takılmadan kurtuldu. Mavi renk uskumruya benzeyen 9cm lik rapalayı kullanayım dedim.Saat 6:45 Ve işte Bu! Levrek var gücüyle basıyordu. Atlayışını görememiştim bile birden aldı götürdü rapalayı derinliklere. Spin avımdaki en büyük levreği çekiyordum 2kg.Bu arada spin avına başlayalı bir ay olmadı 3cü levrek şansımıza. Kardeşimin yardımıyla kepçeyi suya daldırdık ve balığı sonunda kıyıya aldık. 8:00 gibi sonlandırdığımız avdan çıkan balıkları seven bir arkadaşımıza sattık. Ekipmanlara gelince hazirolta.com dan yeni sipariş verdiğim 1.98 kuruş olan mobydick rapalalar ile çektik. bir kez daha farkettim balık pahalıya ucuza bakmıyor arkadaşlar. Rapalalar Mobydick Suni Yem, MB-09 9cm Mobydick Suni Yem, MB-18 12cm Kamış Discovery uglyduck 2.40cm 10-30g atarlı Makineler shimano catana 4000 RA shimano alivio 6000 FA Fotograflarda tutulan sahteler yanındakilerdir. Barrucadayı tutan Kardeşim Eren .
Tebrikler. 1 aylık at-çekçilikte 3. levrek Çok şanslısın. Avlağını deşifre etmemeye özen göster. Ucuz rapalaların rüştünü ispatlamışsın. Ben şahsen ilk aldığım markaydı Mobydick. Ucuz ama güzel bir sahtedir. Dahası da rast gelsin.
Yenisin ve yaşın genç. Yeni başladığın halde bakir avlağında, başarılı avlar yapmışsın. Lakin balık satmak, bu aktiviteyi zevk için yapan amatörün hareket tarzı değildir. Daha şimdiden bu yöne saparsan, ilerde ne limit, ne tebliğ umursamadan ne tutarsan satabilecek yapıya dönüşeceksin. Senin gibi satan buralarda çok var ve biz bunlara bohçacı diyoruz. Ne kadar başarılı, ne kadar usta olunursa olunsun işin içine satış ve para giriyorsa bu amatörlük değil, bohçacılıktır. Balıklar tebliğ içinde bile olsa usulen bohçacılıktır. Ya amatörsündür ya bohçacı. Sabahın köründe kalktın, gittin. Emek verdin, uğraştın yakaladın ve tüm güzelliği bir kaç kağıta değiştin benim gözümde. Parayla çalıştın yani. Tarlaya çapaya veya zeytin toplamaya gitmekle bir farkı yok. Raporunun amatör bazda bir değeri kalmadı maalesef. Bu hatanın son olmasını dilerim.
Volkan Bey arkadaşım ısrar edince verdim aslında temizlemek zor geldi. Asıl amacı para kazanmak veya para için avlanmak değil. boyunu kilosunu tam olarak ölçemedim arkadaş isteyince birazda o yüzden bu açıklamayı yaptım. Ben 8-10 yıldır balık avıyla uğraşıyorum tekne vs kıyıdan. 1 aydır sadece at çek yapıyorum. 10 yılda ilk kez sattım oda arkadaş isteyince kıramadım küçük bi mevlaya.
Amatör, kıramayacağı arkadaşı isteyince, isterse hibe eder avını. Hobinin içine küçük veya büyük bir meblağ girerse, bunun hobiyle bir alakası kalmaz Esen bey. Son zamanlarda daha bilinçli olmak kaydıyla bende uzun süredir balık avcılığı yapıyorum aslen. Tekneyle çıktığımız zaman bile birçok kez tüm balıkları bizle beraber avlanan kişilere bıraktığımız olmuştur. Tuttukları balıkları bana bırakanlar da çok olmuştur. Satmak amatörce bir hareket değildir. Kendince haklı gerekçeler bulsan da bunun adı bohçacılıktır. Mesela bizim yörede de çok yaygındır satmak. (Sen ilk kez satmışsın) Onların sebebi de: "avlaklar çok uzak, benzin giderimizi karşılıyoruz" dur. Lakin sebep ne kadar mantıklı dursa da bir amatör bir miktar tutarla balığını değişiyorsa profesyonel (ekmeğini balık satarak kazananlar) alana giriyor demektir. Lakin bu kişiler profesyonel balıkçı değildirler. Satmak amatörce bir davranış ta olmadığına göre (satmak, çıkar elde etmek hobiye girmediği için) girecekleri tek sınıf bohçacılıktır. Amatör, bilinciyle balığı istemediğine karar veriyorsa, yapacağı tekşey salmak olmalıdır.
1 kez bende sattım Volkan. 2,5 kg ahtapot yakaladımdı. Tekne de kavga dövüş kepçeden ve iğneden kurtardım. Tabii sonlandırarak. Hanım sakın eve getirme dedi. Daha önce getirdiğim ahtapottan pek hoşlanmamıştı. Partnerilerim de istemedi. Tekneden inince etraftan birkaç kişiye teklif ettim. Yanaşan olmadı. Şakran da benzinliğin yanında kahvede çay içerken karşıdaki balıkçıya vereyim dedim. "Abi ahtapot var alır mısın?" aldı tarttı ve çıkarıp bana 30 tl verdi. Partnerlerimle birlikte oracıkta ezdik 30 TL yimrsparkle He 1 daha ahtapot yakalayıp satar mıyım. Satmam salarım. İnşallah bir daha denk gelmezde. Büyük ahtapotla tekne içindeki mücadele çok çetin geçiyor:laughing: Yani çöpe gideceğine partnerlerimle çay kahve cips neyin gitti işte. Kendimi suçlu hissetmiyorum. Ahtapotu yiyeceğim için alıkoymuştum. İçişleri bakanı ülkeye giriş vizesi vermedi ne yapalım :laughing:
Şimdi olsa satmazsın, almayacağın şeyi salarsın. Ben de arkadaşımızı uyarıyorum. Bu tip şeyler alışkanlık yapmasın. Levrek, kalamar gibi canlıları kıyıdan para kazanmak düşüncesiyle avlayan çok insan var. Bu kardeşimiz de onlardan olmasın istiyorum, hepsi bu. Satmak amaç olmasa da öyle bir zaman gelir ki, satmak çok mantıklı görülebilir. Levrek 1 hafta müthiş av verir, dolapta boş yer kalmaz, gidip satılır ve bu çok normal gibi de gelebilir vs.vs. Herkes kendince mantıklı gereçler üretebilir hocam. Bende trilyoner değilim, dünyanın benzinini yakıyorum mesela. Ne olursa olsun, amatörün satışa meğillenmesi normal olarak kabul görmemesi lazım. Ahtapota gelince, balıktan çok daha hızlı satılır. Nereye götürsen hemen nakit alıcı bulur. Temizlerken leş gibi koksa da, biraz sirkeyle bu koku kırılabilir. 1 hafta buzlukta beklet, sonra düdüklü tencerede 20 dakika kaynat, çok kolay temizlenir. Birçok kişi salatasını yapsa da, ben ekmek arası kokareç tarzını çok beğenirim. Yedirdiğim herkes te çok beğendi şu zamana kadar. Tabi baharatlarla marine ederek. Ahtapot öyle değerli ki aslında, bizim bölgede kökünü kazıdılar neredeyse. Ahtapot paragatları anasını belledi ahtapotun. Kolay kolay denk gelmez artık.
Ahtapotu her yakaladığımda geri salardım. Ama hep denemek isteyerek saldım. 1 avda saldığım ahtapotu gören tekneci neredeyse arkasından atlayacaktı:laughing: "En kıymetlisi o niye saldın" dedi. "Yemedim hiç,nasıl yapıldığını bilmiyorum" diyince biraz anlattı. Ballandırdı. Akabinde 1 tane daha yakalayınca onu kovaya alıverdim mrsparkle Birkaç hafta buzlukta durdu. Sirke ve su ile düdüklü de haşlanırken okuldaydım. Hanım tiksinmiş. İşten gelince balkondaki düdüklüden aldım ve temizledim. Kötü kokuyordu gerçekten. Akabinde sebzelerle çevirdim tavada ve kiremit tepsiye yayıp bol kaşarla fırına verdim. Çok güzel oldu. Tadını ton balığına benzettim. Hanımda beğendi fakat bir kez haşlarken tiksinmişti. İstemiyorum bir daha getirme dediğinde 2,5 kg lık ahtapot çoktaaan teknede hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bir daha yakalarsam yine salacağım. Bu arada salacağım ile satacağım arasında bir harf oynuyormuş hihi
bu sahtenin bazı modellerinde harika hologramlar var.balığın olduğu yerde eksik kalmaz.dahasına rastgele.
Tebrikler. Benim de avlandığım bir yer burası, daha bugün sabah oradaydım (5.30-9.00 arası). Sahteye sadece bir vuruş oldu ama onda da alamadım kıyıya. Umarım daha iyi avların olur. Rastgele.