İzmir-Tuzla Avım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında erhanbabacan tarafından paylaşıldı.

1. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Merhabalar,
    uzun süredir balık avına çıkamıyorum. Sizlere en son yapmış olduğum avın raporunu sunuyorum. Bundan sonrada paylaşımlarım devam edecektir.

Tarih ..................: 20.04.2010
    Saat ...................: 13:00 ile 18:00 arası
    Av Bölgesi.............: İzmir / Tuzla - Homo Dalyanı
    Hava Durumu.........: Yer yer sağanak yağışlı, Çok rüzgarlı.
    Avın Yapılma şekli...: Kıyıdan - Uzak Atış Oltacılığı
    Atış Tekniği ..........: Off The Ground
    Atış Mesafesi.........: 80-125 metre aralığı
    Ekipman................:
    Kamış : Lineaeffe Ferrari Prestige 7000
    Makina : Lineaeffe Surefire FD80 Match Surf makine
    İgne : Crown 92666 4 numara
    Misina :
    Ana misina; Gamakatsu G-Line Surf Misina 0,45mm
    Leader Misina: SPRO Norway Spec Sealeader 0.50mm
    Beden: SPRO Norway Spec Sealeader 0.50mm
    Köstekler : Sufix Elite 0,45mm
    Kurşun: Breakaway Plain Impact Lead - 125Gr.
    Hedef Balık.............: Çipura, Mırmır, Levrek
    Yem.......................: Boru Kurdu
    Katilimcı sayısı..........: 1
    Yakalanan Balık.........: Mırmır - 628Gr. - Çok sayıda lidaki ve Isparoz geri salındı.
    Kullanılan Olta...........: Surf
    Öneri ve Tavsiyeler....: Yanınıza bol yem alın

Merhaba değerli arkadaşlarım ve büyüklerim. Sezonu geçen hafta açmayı düşünüyordum. Ancak ekipmanlarıma alışamadığım için geçen haftayı bol bol atış yaparak ve yeni takımlar yaparak değerlendirdim. Gerçi test atışı derken yakaladığım bir çipura'da (400-450gram arası) benim için hoş bir süpriz olmuştu. Ancak av yasağı bölgesinde olduğum için ve bu bölgede tutulan balıkları yemediğim için aynen geri iade ettim.

Bu hafta kız arkadaşımın beni azat etmesi ile birlikte av planları yapmaya başladım.

Hep gitmek istediğim bir yer vardı.

Tuzla..

Aracım olmadığı için bir türlü kısmet olmamıştı. Nasıl bir yer olduğu ise sadece orada avlanan tanıdıklardan biliyordum. Kapı komşumun şehir dışına çıkması ve arabayı bana bırakması, Tuzla'ya gitmem için gereken müthiş bir fırsattı.

Bir kaç gündür gerek Poseidon, gerekse WindGuru'dan hava durumunu takip ediyordum. Yağmur gösteriyordu. ancak öğlen saatlerinde de açacağını gösteriyordu. Sabah erkenden kalkıp kullanacağım olta düzeneğini hazırladım. Her avda mutlaka yeni iğne, köstek ve beden kullanırım. Hazırlıklarımı tamamlayıp öğlen vakti olmasını bekledim. Hava kapalıydı. Öğlen 12'den sonra yeni bulduğum ve yemlerini beğendiğim yemciden boru kurtlarını aldım. Yemler o kadar mükemmeldi ki daha önce kullandığım yemler yem değilmiş gibiydi.

Yemlerimi aldıktan sonra yola koyuldum. Yaklaşık olarak 15-20kmlik bir mesafe kat etmem gerekiyordu.

Tuzladan önce kuş cenneti karşıladı beni. Flamingolar vardı ve çok güzeldi.
    Sizler için onlardan bir kaç kare çektim.

Kuş Cenneti'nden sonra ise hedef bölgem Tuzla - Homo Dalyanı'na yöneldim.
    Daha önceden Google Earth programından gideceğim yeri kesinleştirmiştim. Ancak avlak bölgeme vardığımda gitmek istediğim yerin Tuz İşleme bölgesinde kaldığı için giriş izni alamadım. Kapıda güvenlik var ayrıca etrafta çok sayıda başı boş köpek gezmekte.

Hava vardığımda çok kapalıydı. Takımlarımı arabadan indirmek isterken yağmur başladı. Uzun bir süre dinmesini bekledim. Çünkü kamışlarım carbondu ve yıldırım çekme riski mevcuttu. Bu riski göze alamadım açıkçası.
    Yağmur dindikten sonra hemen hazırlıklarıma başladım.Takımlarımı hazırlarken makinelerimden birisini yere düşürdüm ve kolu kırıldı. Yedek kol vardı ama evdeydi. Malesef tek olta ile av yapacaktım.

Takımım artık hazırdı ve denizle buluşmaya can atıyordu. Sıra geldi yemimizi hazırlamaya. Uzak atış oltacılığında yemin daha dayanıklı hale gelmesi için mutlaka Bait Elastic - yem ipi kullanılması gerekiyor. Çünkü atış sırasındaki yüksek ivme ile yem havada anında dağılıyor ya da formu bozuluyor. Yem ipi ile sarılan yemin hem formu bozulmuyor hemde küçük balıkların didiklemelerinede direnç gösteriyor ve yemin ömrü uzuyor.

Uzak atış oltacılığında diğer bir yem faktörü ise yemlerin bütün takılması. Bütün takılan yem balıklar için daha dikkat çekici oluyor. Yemleri iki farklı boyutta kullandım. İnce boru kurtlarını ortalama 10cm, daha irilerini ise 5-7cm arasında iğneme taktım.

Atışımı yaptıktan sonra kısa bir süre sonra gelen lidaki ve ısparozlar beni hiç oturtmadı diyebilirim. Ancak hepsi geri salındı. Her ne kadar boyları 9-10cm olsada büyüdüklerinde çok daha iyi boylara sahip olduklarını biliyorum.

Yaklaşık 2 saat sonra güneş kendini gösterdi ve denizin rengi değişti. Oltamı yemledikten sonra kumluk gördüğüm alana atışımı yaptım, bir dakika geçmemiştiki güzel bir vuruş oldu. Yemin iyice yenmesini bekledim. Ardı arkasına gelen vuruşlarla balığın oltada olduğunu anladım ve çekmeye başladım. Güzel direnç gösteriyordu. Ama çipura değildi, gelişinden anlayabiliyordum. O güzel parıltısını gördüğümde gelenin iri bir mırmır olduğunu anladım.

Tam 27Cm uzunluk ve 628Gram ağırlığındaydı.

Hızlıca takımımı yemleyip aynı yere tekrar attım ama mırmırlardan eser yoktu. Yine lidaki ve ısparozlarla uğraştıktan sonra, sert esen rüzgarın verdiği rahatsızlıkla avımı sonlandırdım. Benim için çok güzel bir gündü. Bir tane olsun tam olsun yeterliydi.

Raporumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Yeni av raporlarında görüşmek üzere.

2. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Güzel bir paylaşım olmuş,teşekkür ederim.
    Tuzla hep ilgi alanım olmuştur , orada lidaki,çupra ,levrek olduğunu duymuştum ,avlanmak bir türlü nasip olmadı .

Ben şunu merak ettim , ''burada başka balıkları (örneğin levrek) gözlemliyebildiniz mi ? Keşke mamun veya yengeçte alsaydım yanıma diye düşündüğünüz oldumu ? selamlar, Rast gelsin

3. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Av yaptığım bölgemin yanında bir mendirek bulunuyordu. Levrek olması yüksek ihtimal. Ayrıca o bölge yemlerin çıkartıldığı, İzmir'in yem ihtiyacını karşıladığı balıklar için doğal bir beslenme havzası.

Av yaptığım saat itibari ile levrek gözlemleyemedim ama oradaki balıkçılarla yaptığım sohbetlerde sabah erken saatlerde güzel levrek alındığını söylediler.
    Malesef "keşke" kelimesini kullandım. "Taze" mamun ve yengeç bulamadığım için sadece boru kurdu ile yetindim. Ama mutlak suretle orada av yapılacaksa mutlaka mamun ve yengeçde bulundurulmalı.

4. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    :) tebrik ediyorum sizi güzel bir av güncesi yaşamışsınız harika bir anlatımla bu güzel av güncesini süsleyip bize aktarmışsınız. tebrikler güzel avlarınız daim olsun sevgiler:) :)

5. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Ben teşekkür ederim Aydın bey :)

6. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Su , çok mu sığ , yani 100 m ileride ne seviyede ? cevaplamanız için teşekkürler.

7. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Evet su sığ, derinlik benim avlandığım alanda 10-15 metre aralığındaydı. Dip yapısı ise kumluk ve eriştelik. Çok nadir kayalar vardı.

8. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Tekrar teşekkür ederim.iyi günler.

9. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    güzel av yapmışsın abi. Mırmır harika:) . Eline emeğine saglık..göremiyoruz artık seni erhan abi

10. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Murat'cım uzun süredir işler sağlık sorunları vs vs fırsat bulamıyorum. Salı günü oradayım öğlen 3-4 gibi :) gece yarısına kadar takılacağım beklerim :)

11. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Erhan Bey paylaşı için teşekküler.Mırmır da çok güzel.Yem ipi kısmında takıldım ben.Acaba ipi nasıl kullanıyoruz biraz anlatırmısnız?

12. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Ufuk bey, yem ipi ülkemizde kullanımı yaygın olmamakla birlikte kullanmaya başladığınızda yanınızdan kesinlikle ayırmayacağınız bir aparattır. Çok ince bir yapıya sahip ve normal uzunluğunun 3 katına kadar esneyen bir lastiktir.

Yem ipini beklemeli avlarda yemlerin uzun süre muhafaza etmek ve atış sırasında yemin dağılmasını engellemek için kullanılıyor.

Yemi iğnemize taktıktan sonra ortalama 15-20 tur orta sıkılıkta sarıyoruz. Yem ipinin güzel özelliği yeme yapışıp yemin rengini alması. Böylelikle kamufle oluyor.

Küçük balıklar hiç bir şekilde yemi parçalayamıyor. Bazen aynı yemle bir kaç balık yakaladığım oldu. Yem ipi sayesinde.

13. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    gecmiş olsun umarım önemli bi şey yoktur :confused: salı günü izin alabilirsem sabahtan ordayım abi görüsürüz kendine iyi bak

14. modena

modena

raporda resimlerde balıkta çok güzel...tebrikler...

15. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    hocam tebrikler orda bol miktarda mırmır, lidaki yakalamak mümkün ancak tekne bence bu balıklar için şart, özellikle zokalı avlar tekneden başarı sağlar, eskiden tuz iskelesinin üzerinden gece teke ile birkaç kilolluk levrekler alınıyordu kışın ancak gece soğukta orda durmak çok zor, ayrıca burada belirtelim giriş bir çok avcı arkadaş için problemli mırmır güzel tekrar tebrikler.

16. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    tebrikler... kısmetse yakın zamanda bende orda olta atmak istiyorum,inşallah burdan oraya gitmeye değer tekrar tebrikler.

17. mesut025

mesut025 mesut atar

hocam mırmır için tebrikler paylaşımınız için teşekkürler aklıma takılan boru kurdu orada fiyatı ne kadar şahsen ben sizin taktığınız yemi 3e bölüp takıyorum :)

18. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    selamlar Erhan Bey. raporunuzu okurken sanki ben yazmışım gibi hissettim. İzmir Tuzla Homa da bir arkadaşımla beraber arada sırada Surf Oltacılığı yapıyoruz. henüz kaydadeğer bir balık tutamadık ama iyi antreman oluyor. bait elastic dahil tüm tekniğimiz aynı)) umarım bir gün karşılaşır hem sohbet hem keyif yaparız. tebrikler tekrar. Burak.

19. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Turgay bey.

20. erhanbabacan

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Ender bey, elbette zokalı avın yeri tartışılmaz. Katkınız için teşekkürler.