herkese saygılar sevgiler...yaklaşık 2 yıldır amatör şekilde tekne ile ürkmez açıklarında avlanıyorum... ve keşke bu kdr geç avlanmaya başlamasaydım diorum kendı kendıme...gercekten inanılmaz güzel zaman geçiriyor ve stres atıyoruz... ancak dediğim gibi daha 2 yıldır avlandığım için birçok konuda kendimi eksik hissediyorum... bana bilgi verecek arkadaşlar olursa çok sevinirim...ürkmezde kasım aralık ocak aylarında çok güzel çipura yapıyor...bir günde 20 tane aldığım bile oluyor... şimdi ise sadece karagöz az da olsa iri mercan mandagöz isketerya orta suda gopez istavrit oluyor... biz çipura aldığımız zamanlar güneşin battığı sıralardı... hatta öğlen 40-45 cm varan kiloluk antenli mercanlarda alıoduk... ama bu aralar sadece öğlen 12 ile 4 arasında karagöz ve mercan oluyor...akşam suyunda hiç birşey olmuyor... bizden 20 km kuzeydeki sığacığa antenli mercan nisan sonlarında gelmişken mayısın 10 na geldiğimiz su gunlerde hala tek bir antenli mercan almayı geçtim vuruşunu bile alamadık... avlandığımız metre 35ila 50 metre arasında açıkta dibi taş olan bir yerin etrafı...acaba yanlış yerdemi avlanıyoruz...yem olarak sülünes ve sardalye kullanıyoruz... eğer bilen varsa antenli mercan ürkmeze ne zaman gelicek acaba söyleyebilirmi??? birde olta ve yem ve avlanılan yer konusunda bana yardımcı olabilicek biri varsa cok sevinirim... ve bütün balık ve balıkçı dostlarımı ürkmeze birlikte avlanmaya beklerim... teknem 4 metre 5 beygir motorla acılıyorum bazen babam gelmeyınce mecbur cıkamıyorum o yuzden burda avlanmak ısteyen arkadaslara kapım her zaman acık saygılar..
tekne ile av efe.. ben tekne ile hiç avlanmadım.Çok istiyorum.Ama tüm çabalarıma rağmen bir türlü organizasyon gerçekleştiremedim.Arkadaşlarda istiyor ama hep sonradan caymalar oluyor.Bende kendi kendime bağımsız olarak 1 kişi ilede olsa ava çıkacağımı söyledim.Farzetki seninle iletişime geçtim.Yalnız veya yanımda bir arkadaşımla anlaştığımız bir zamanda tekne ile ava çıkabilirmiyiz.Bu arada F.Altayda ikamet ediyor Balçova da çalışıyorum.Sen sürekli Ürkmez demisin? Gerekli olan yemler orada yok ise ben gelirken alabilirim. emailim:ilhamiariz@hotmail.com