İzmir Urla Balık Avı

Konu, 'Bölgeler' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar 1 haftalığına İzmir Urla'da olacağım. Ordaki belediye ve polis tesislerinin olduğu yerlerden olta atacağım.

4 sorum olacak.

1- Hangi balıkları hedefleyebilirim?
    2- Hangi saatlerde daha verimli avlanabilirim?
    3- Hangi yemi kullanmalıyım?
    4- At-çek ' den verim alabilir miyim? :)

Teşekkürler.

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    At çek için mevsim müsait değil,ayrıca o taraflarda balıkların ilgisini çekebilecek azmak falanda yok..Kıyılar çok verimli değil,karagöz isparoz falan alabilirsiniz ancak..şanslıysanız çipurada olabilir..2 takım kullanın biri yengeç ile çipura beklesin diğer takımla sülünez,mamun takıp kıyıları tarayın..akşam suyundan sonra boru kurdu ile mırmır denenebilir..Mırmır ve çipura için gezer kurşunlu tek iğneli takım,diğerleri için klasik 2 yada 3 köstekli takımlar olabilir...rasgele..

3. Querorz

Querorz Fatih

Abi, teşekkür ederim. Balık cenneti olan Ege'ye gittiğimi düşünürken sizin mesajınız biraz üzdü beni açıkcası. :)
    Hele de Urla gibi şehirden uzak bir yerde olacağım için çok ümitliydim. Sizin dediğiniz yöntemleri deneyeceğim. At-çek içinde bir kaç deneme yapıp netice alırsam paylaşırım forumda.

Tekrar teşekkürler. :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Urla mı şehirden uzak? Bence urla bitmek üzere. Kıyıdan balık bulmanız çok zor. Isparoz, hanos ve kaya balığı bol. Kirlilik hat safhada olduğu için canın epey bir sıkılır. Bakir koylar bulabilirsen gece boru kurdu ile denemeler yapabilirsin. At-çek için şansın bu mevsimde çok az. Tavsiyem bir tekne kiralayıp Mercan karagöz filan avlaman. O da tek başına epey bir pahalı olur.

5. Querorz

Querorz Fatih

Abi, aslına bakarsanız İstanbul'da geçen 4 seneden sonra Isparoz ve Hanos benim için oldukça cazip balıklar(dişliye tercih ederim). 8 sene önce aynı bölgeye gitmiştim ve durum hiç de sizin anlattığınız gibi kötü değildi o zamanlar. İzmir'i bile bozdular anlaşılan... Umarım çok üzülmem. :)

6. Querorz

Querorz Fatih

Bugun Urla'ya vardım ve yorgunlugum sebebiyle sadece 1 saat avlanabildim gece. Dediginiz gibi ısparoz var bolca. Halimden memnunum gerci ben ama 1 saatte 5 takım kaybettim. Canıma tak etti. Acaba şamandıralı takımla verim alabilir miyim?

7. Querorz

Querorz Fatih

Bu başlıkta kendi kendime konusuyorum anlaşılan :). Abilerim İzmir'in kiymetini bilin. Sabah suyunda farkli cinslerden 20'e yakin balik yakaladim. Cogu kucuktu ve bir kac tanesini saldim ama aldigim haz gercekten her yerde bulamayacagim bir seydi. Su oyle berrak ki 10 metre menzilindeki baliklari rahatca gorebiliyorum ve mırmırlar nerde bol tespit etme imkanim bile oldu :) . Gordugum iri bir mırmırın onune indirdim oltami ve balığı aldim hatta.

8. erhan_gurgen

erhan_gurgen erhan

merhabalar.
    urlada balık avladığınız yeri tam olarak tarif edebilirmisiniz ben hiç gitmedim çiğlide oturuyorum bilmeden gitmiyeyim bayağıda uzak ama olsun balım olduktan sonra.