Arkadaşlar,Önümüzdeki hafta arası 3 günlüğüne İzmir Urla'da olacağım.Bu bölge konusunda yardıma ihtiyacım var.Kıyıdan ne tür balıklar yakalayabilirim ve hangi yem ve takımları kullanmam gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, Gökhan Yılmaz
Gürcan Kardeşim,Bilgi için teşekkürler,yem olarak ne kullanmam gerekiyor?Ayrıca Urla'da yem temin edebileceğim yerler varmı? Tsk,Gökhan Yılmaz
Valla arkadaşların söylediğine istinaden ekmek su üstü için.Yem Urla merkezde hepsini bulabilirsiniz.Rastgele haberleri bekliyoruz.
Hiç bir yerde balık bulamaz, zevkli av yapamazsanız, şu taktikleri denemenizi tavsiye ederim. Şimdi oralar kalabalıktır, iskelede dipten kefal vs. gelir ama güneşin anlında başınızda dikilen, olmadık sorular soranlar nedeniyle çok zevkli bir av olmaz sanıyorum. 1- Sabah erken 09:00 kadar avlanın. Akşam ezanından önce başlayıp hava kararıncaya kadar da avlanabilirsiniz. 2- Diğer takımlar iş yapmazsa zargana şamandıralısıyla avlanın, çupra mırmır dahil pek çok balık avlayabilirsiniz. Kancanız 6 no sinek kanca olabilir. 3- Mendirek önceden yasaktı, eğer artık serbestse mendirekte uca yakın içeri doğru çapraz avlanın. 4- İkinci alternatif avlak Karantina (Kemik hastahanesi) adası yolunda her iki yönde avlanabilirsiniz. 5- Urla-İskele'den Çeşme altı yönünde yürürseniz rahmetli Tanju Okan'ın evi önündeki sığlıkta şamandıralı oltayla ileri atarak avlanabilirsiniz. 6- Yem olarak boru kurdu ve dalgalı havada sardalya kullanın. Yemi büyük takın. 7- Çok çırpıntılı havalarda dip oltası kullanın, oranın iri levreği ve çuprası meşhurdur. Ha; bir de barınak içindeki iskeleye ilk çıktığınızda adalara doğru bakın ve "size Yakup'un selamı var" deyin Rast gelsin.
yusufum deyu... An be an, saat be saat defalarca yaşadığınız hasret dolu ortamları, böylesine açık ve net tarif etmeniz başka nasıl izah edilebilir? Eminim ki, "adalar" da selamınıza aynı hasret ve muhabbetle "aleyküm selam" diyecektir. Tadından yenmez nostalji bu olsa gerek. Sevgili hocam çok anlamlı bir paylaşım, teşekkürler.
Ah Urla İskele... Ah be abim, ekmeğimi o güzel mekana borçluyum, Ege Akdeniz balık avcılığından az anlıyorsak çoğunu orada öğrendik. Öğrencilikte 2. sınıftan itibaren, ne zaman paraya sıkışsam soluğu iskelede alırdım. Şeytan oltasıyla bir günde avladığım balıklarla, bir hafta ihtiyaçlarımı giderirdim. Zıpkınla avladığım balıklardan / istakozdan, elle topladığım ahtapoddan kazandıklarımla kendi imkanlarımla yapamayacağım lüks masraflarımı karşılardım. (Sirküler-Tebliğ yok henüz, evden de yeterli destek alamıyoruz ) Sonra da gitmeye devam ettim, beni hiç mahçup etmedi. 1997 yılında Ulaştırma okulunda asteğmen adayı olarak askerliğimin acemi bölümünü yaparken, yemin töreninden sonra ilk gittiğim yer yine iskele oldu. O gün 10 kişiyi doyuracak kadar balık avladım, bir sürü arkadaşımla karavanadan sonra ziyafet olarak kabul edilebilecek bu balığı oracıkta ızgara yaptık. Hiç balık avlayamasak, Eylül- Ekimde sardalya gırgırlarından bir kasa sardalya alıp, temizlemeden yaptığımız kebabın tadı hala damağımda. Bir ara körfezden çıkarılan çamuru döktüler Hekim adası açığına, az biraz küstü, iki yıl geçmeden tekrar zenginleşti. Hayatımda internet de dahil, gördüğüm en iri çupralar Uzunada çevresindeydi. Ne mercanlar, çupralar, levrekler, istavritler (700 gramlık), eşkinalar, mırmırlar yakaladım. Otobandan sonra daha bir ayak altı oldu belki, belki biraz tadı kaçtı, ama hâla ülkemizin en önemli amatör balıkçılık alanlarından biridir. Gitmesi kolay, gezmesi güzel... aah ah... Eylülden sonra, gidebilen herkes gitsin, görsün. Bir tekne kiralasın, Adalar arasında sırtı yapsın, 20 metreden derin bir yerde balık bulucu ekranında dipte kaya -kırmalık gördüğü yerde mercana sallasın. Güzel yerdir vesselam.
Yakup Bey,Değerli bilgiler için çok teşekkürler,ayrıca selamınızıda mutlaka ileteceğim. Selamlar,Gökhan Yılmaz