Ben teşekkür ederim. Bir günlük av. Teknede 4 kişiydik arkadaşlar. 1 Tepsideki o balıkların adını tam bilmiyorum sanırım mandagöz falan diyorlardı oradakiler ama onlardan epey çok ikişer ikişer çekiyorduk oltayla o kadar bol artık yeter diyerek bıraktık. Ayrıyetten mısırunuyla tavada kızartılınca tadı süper oluyormuş. Birdahaki sefere onlardan bi kova doldurcaz inşallah Gittiğimiz yerde çok çeşit var ama yakalayabilene işte. Biz o ilk tepsideki balıkları, mercan ve kopes ve başka bi çeşit daha var uskumruya benziyor pulsuz sanki salyalı gibi yüzeyi ama adını ben bilmiyorum bunları yakaladık. Yemde sülünes.
Bu da aynı yerdeki başka bir av bunları da iki kişi yakalamıştık. Aşağıdaki numaralı balıkların isimlerini numarasıyla söyleyebilirmisiniz. Az çok biliyorum da yinede yanlışlık olmasın. Birçok arkadaş yahu bu balıkların da ismini bilmiyor musun ne biçim balıkçısın sen diyebilir ama amatörüz kardeşim bilmiyoruz işte
Vallaha üstatlar varken sürçü lisan etmeyelim ama, 1) İstavrit, 2) Kupa/Gopez, 3) İzmarit e benziyor 4)Mercan(Kırma) 5) Bilmiyorum
Her yakalanan avı almak yerine.Limitler dahilindeki avları almak en olgun davranış olduğunu bilmemiz gerekir.Arkadaş yeni olduğundan konuyu uzatmayıp tebrik ediyorum.
tebrikler pazar günü bende ordaydım belkide yanyana avlandık bilmiyoruz kimsenin anlında yazmıyor balıkavı.netten diye kendimde actım konu ceşme turu diye... çıpra denedik bir turlu denk gelmedi..
Tebrikler baktım konuya epey yakalamışsınız sizde. Zaten yakamamak büyük mucize olur o bölgede. Çipura bizde denedik ama malesef. O patlakgözmüdür nedir dipteki balıklar izin vermiyor. İkişer ikişer geliyor oltaya Balıklar küçük diyor arkadaşlar ama onların tadına bayıldığımı itiraf etmeliyim. Hamsi de küçük, sardalya da küçük aslına bakarsanız. Bu da onun gibi birşey diye düşünüyorum. Zaten o türdekiler çok da fazla büyümüyorlar sanırım.
Haklısınız aslında normal şartlarda tebrik etmemem gerekir ama arkadaşımız hangi balığı ne kadar büyüdükten sonra sepete atmak lazım kısmını bırakın cinslerini ve isimlerini de bilmiyor. Benim de bilmediklerim var ama ben de siteyi takip ederek öğrenmeye çalışıyorum. Arkadaşımızın da bundan sonra daha duyarlı olacağına eminim. Örneğin geçen Çandarlı da 20 cm civarlarında bit balık tuttum, orfoz a benzettim ve geri attım. Ama üstüne 3 tane 300'er gr gramlık cipura tuttum )
Arkadaşlar burada hiçkimse bir başkasına ne yapması gerektiğini söyleyemez. Bunu bilelim de. Yasalar çerçevesinde dileyen dilediğini yapabilir. Bu benim tercihimdir. Herkes iyi veya kötü eleştri yapma hakkına sahip bunu da biliyoruz. İlk mesajları takip ederseniz tam olarak bilmediğimi yazmadım emin olmak ve yalnış ise doğrusun öğrenmek maksadıyla sordum ! Hem ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Hiç kimse bu dünyaya birşeyleri bilerek doğmamıştır. Saygılar.
Eyvallah Sayın arkadaşlar, kimlerin emeği ve uğraşı varsa bereketli geçmiş tebrik ediyorum. O güzelim deniz ve havada Stresin atıldığı ve arkadaşlıkların paylaşıldığı zamanları umarım iyi geçirirsiniz.
Mustafa burada hiç kimse bir başkasına ne yapması gerektiğini söyleyemez demişsin eğer sirkülere uygun av yapılmamışsa bizler eleştiririz hamsiden bahsediyorsun sen hiç 30 cm lik hamsi gördünmü olmaz onunda belirli bir boy limiti vardır eğer bilmiyorsanız ki üye olurken dikkatli okumamışsınız 2/2 sirküleri okuyun sizi niye eleştirdiğimizi anlarsınız bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzümü yemek işin doğrusunu size anlatmaya çalışıyoruz büyük balıklı avlarınız olsun rastgele
Her Ne Kadar Küçükleride Çekmiş olsanızda o akşam iyi ziyafet olmuştur afiyet olsun ama mümkünse küçük boyları tekrar geri salın hem balık tutma zevkinizi bir başka balık ile tatmin eder hemde heyecanınız katlarsınız...