Izmir Ve Kiyilarina Ne Oldu:)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında levrekci_burak tarafından paylaşıldı.

1. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    ortalama 3 5 senedir bu mevsimlerde gidip avlandığımız bölgelerde hiç balık alamıyoruz kıyıdan gidipte kayda değer bişeyler yakalayan varmı çok möerak ediyorum:) varsa yerinide sölerseneniz çok sevinirim zaman ve yer sorun deyil izmir çevresi 200 km yakınlarına kadar gidebiliriz yemin her çeşidi mevcut yer ve yem konusunda şimdidien yardım eden herkesten Allah razı olsun...... RASGELE...

2. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    cok haklısınız .artık eskı avlaaklarımızdan gecen yıllardakı verimi alamıyoruz.Ama tavsiyem mordogan da su ara kıbrısla ve ekmekle güzel kefal avlanıyor.ayrıca eger tekneyle acılırsanız çipurada bulabılırsınız:)

3. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    bilgiler için saol özlem bu kefalleri mordoğanın neresinde avlayabiliriz genel olarak ,hiç kefal avlamaya gitmedim ama artık gidicez sanırım çipura ve levreklerden eser yok yada ben yakalayamıyorum artık birazda kefal yakalamak lazım:)

4. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    :)
    kefal için limana gitmene bıle gerek yok mordogan girişindeki sahilden atsan yine avlanabılırsın.gecen gün bir amca 2 kefal tuttu gözümün önünde .ki zaten sen oltanı beklerken onlar gözünün önünde bır oraya bır buraya atlıyorlar.:) :) ekmek parcalarını denize at bu arada onlarada toplansın senın bolgene
    :)

5. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    burak...bu aralar izmirde balık denecek kadar az.belki benim gittiğim güzergahta öyledir(sahilevleri,urla arası) belki.8,10 cm lik ısparozdan başka bir şey gelmiyor oltaya.göztepede sahilden çipura aldıklarını duydum ama orasıda yasak bölge.bayramda tanıştığım bir balıkçı arkadaş zeytinelinden epey bi lidaki aldıklarını söyledi.ben denemedim bu aralar orayı ama denemekte fayda var.....

6. burak35

burak35

Zeytineli zeytinalan değil dimi?

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    urlanın güney sahilleri balık çiftliklerinin oldugu bölge.
    zeytineli yolu bozuktur..yüksek araba ile gitmekte fayda var..
    haritadan görebilirsin

8. burak35

burak35

Teşekkür ederim bilgiler için.

9. arisaris

arisaris

evet zeytineli güsel lidaki çipura yapan bir yerdir orda pınarın çiftliği var :D çiftliğe gelmeden 2 yol vardır sağa giden yol da bi sahile çıkar orda ise fangri sinarit çipura ahtopot mercan çıkıyor ama pınarın çiftliğinin orda ise karşı ya yüzülüp geçilen bi ada var o adanın önünde güsel balık yapar adanın arkasında baya bi ahtopot yakalanıyomuş duyduğuma göre ama en güseli adanın çiftliğe bakan kısmıdır ama gece gidiyosanız dikkat edin hele de sudan geçiyosanız mürene dikkat edin ben kendim rastgeldim gidenleride uyarayım dedim :p

10. tiyanşan

tiyanşan

Favori Kamış:
    oLta...
    En İyi Avı:
    ÇiPuRa , LevReK , aKya , KeFaL
    karşıyakada çipura :) ve çeşmede

11. Öncelikle merhaba,

İmza ayarlarında kullandığınız karakterleri düzenlerseniz seviniriz.

Bir başka konuda, eski adı Sirküler yeni adı Tebliğler olan ve amatöe balıkçılıka ait yöntem ve snırlığı belirleyen yasalar dahilinde İzmir'de Üçkuyular vapur iskelesi ile Karşıyaka Sazlu Burun arasında kalan hattın doğusunda yani İzmir Körfezi içinde amatöe balık avcılığının yasak olduğunu hatırlatmak isterim.
    Sevgi ve saygılar...

12. tiyanşan

tiyanşan

Favori Kamış:
    oLta...
    En İyi Avı:
    tabi ki fakat gelin görün ki... sahillerde boş yer yok balık tutmak için :)

13. Özenç

Özenç

Favori Kamış:
    kasnak,kamış
    En İyi Avı:
    600 gr karagöz
    evet

dogru söylüyorsun kardeşim kötü günler

bizi bekliyor:

14. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    geçtiğimiz cumartesi gecesi çandarlı tarafından avlanmaya gittik çandarlı plajını tavsiye eden bir dostumuz güzewl mırmır çıktığını söyledi yem boru kurdu kırmızı mamun götürdük 15 dakkada 3 adet mırmır aldık ve iki tanesi oldukça iri idi 300 350 gr kadar sonra dehşet bir yağmur başladı ve sabaha kadar yağdı acayip derecede üşütmüşüm ama tavsiye ederim kale tarafı plajın tam ortası oldukça uzağa attık oltaları ve iyi balık aldık beklesek sanırım 15 20 tane tutardık rastgelsin...

15. burcin

burcin

Favori Kamış:
    :) açıkça deşifre edildi imzada

İnş sonunuz istanbul gibi olmaz!! biz son toriği 1985 de gördük!!! görüş o görüş !!

16. tiyanşan

tiyanşan

Favori Kamış:
    oLta...
    En İyi Avı:
    bu arada unuttum bu profil resmımdekı çipurayı 620 qr 14-17 ekim tarihleri arasında çeşmeden yakaladım ..

17. altar35

altar35

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çipura 2.5 kg
    Geçen yıl bu mevsimler Karareis'ten güzel çipuralar almıştık.Fakat bu seneki akıbetini bilmiyorum.Orada da 2 gün kaldık sadece sabah suyunda yapıyordu!

18. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    alper kardeş bu çiftliklerin içinde mi avlanıyorsunuz.ve para veriyor musunuz avlanırken?kafama takıldı.egede hiç avlanmadım...:confused:

19. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg

arkadaşlar bu sınırlar insanlara zorluk ve sıkıntı olsun diye belirlenmiyor;evet, son yıllarda izmir körfezinde gözle görülür bir temizlenme var en azından şaraphane civarında o pis koku duyulmamaya başladı,su ölçümlerinde de değerler normal çıkmaya başladı ancak körfezin dibinde yılların birikimi olan balçık tabakası hala ortadan kalkmış değil ve bunun temizlenmesinin normal şartlarda 50 yıl sürebileceği belirtiliyor,su temiz olsa bile balık temiz değil çünkü normalin üzerinde civa içeriyor ve insan sağlığı için yenmesi çok riskli. tamam bir defa yemekle zehirlenip ölmüyorsunuz ama bunun olumsuz sonuçları daha sonra çıkıyor,körfezde yol kenarında 2-3 balık için saatlerce egsoz gazı yutacağınıza imkanlarınız dahilinde araç yoksa bile otobüsle 5-10 ytl'ye kıyıp yakın olması açısından karşıyakalılar foça istikametine diğer taraf da urla ve çeşme istikametlerine yönelmeleri hem kurallara uymak hem de kendi sağlıkları açısından daha iyi olacağını tavsiye ediyorum.
    şimdiden rastgele...

20. cinetci

cinetci

Su değerleri

Arkadaşlar şimdiden aranızda olmaktan mutlu olmaya başladım.
    Gerçekten bu kadar samimi bir grup beklemiyordum.
    Aslında işim sebebiyle izmir ve çevresindeki limanlarda sürekli bulunuyorum. Gittiğim her limanda özellikle Aliağa bölgesi limanları balık açısından çok verimli. Artık ordaki avlananlar balıklarla oyun oynuyorlar. Kalamar bile yakaladım. Fakat nacizane kendi fikrimdir bu bölgede yakalanan balıkları pekte yeme taraftarı değilim. Bu sularda ağır metal içerebileceğini düşünüyorum.Su değerlerinin hiç te uygun spektlerde olduğunu düşünmüyorum. Yakaladığım balıkları aynen denize geri iade ediyordum. avlak yer aramamdaki maksadım ise bi kerede tuttuğum balığı yiyeyim diye

Forumları büyük bir ilgiyle izlemeye dewam ediyorum.
    Katkısı olan tüm arkadaşalara selamlar.