İzmirde Balığa Gidebileceğim yerler. . . ?

Konu, 'Bölgeler' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Evet uzun bi aradan sonra tekrar sahalara dönmeyi düşündüm :) Şu an sınav gereyi izmirdeyim ve balığa gitmek için can atıyorum. Mera bilgilerinizi bekliyorum. At-çek ve yemli deneyeceğim. Şimdiden teşekkürler.

2. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

ismail bende bir kaç konu altında senin gibi izmir özelikle foça aliağa tarafında at çek için mera önerisi bekldim ama meralar biraz kıymetli olsa gerek genelde de öyledir :) yardımcı olan çıkmadı inşallah birileri sana yazarda bende nasiplenirim konundan :D

3. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    ***. diyelim :) illa da öneride bulunsunlar demiyorum. Gerekirse buluşalım beraber gidelim. Amaç vakit geçirmek. kalama sesi duyabilmek :) o heyecanı yaşamak :)

4. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

valla benim hafta sonu gitmeye niyetim var ama izmire yeni yerleştim yol iz bilmem izbanla bi foça yapayım diyorum ama mera bilmedikten sonra haybeye boşa zaman kaybı ama napalım geze geze öğrenecez gider gibi olursam yazarım burdan gelmek istersen gideriz

5. ihaiha

ihaiha özgür demirel

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA
    Favori Makine:
    OKUMA TRİO SPİN
    En İyi Avı:
    3.3 KG LEVREK
    izmirde yaşasaydım inan paylaşırıdm ama sana bu konuda yardımcı olamayacağım...mera konusu çok sıkıntılı maalesef..herkes sır gibi saklıyor..bence gözünün takıldığı ilk yere in ve atçek e başla...nasipten öteye yol yok

6. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Olabilir. Haftasonu işim çıkmazsa eğer gidebiliriz.

7. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Arkadaşlar selamlar,
    şimdi size değil izmir tüm türkiye için mera bilgisi veriyorum
    İYİ DİNLEYİN.

1.AKARSU ÇAY DERE AĞIZLARI, MEVCUT OLAN TÜM BU COĞRAFİ OLUŞUMLAR ŞUANDAN İTİBAREN LEVREK YAPAR.

2.LİMAN VE MENDİREK İÇLERİ SABAH SAATLERİNDE ÖZELLİKLE GÜN DOĞMADAN SU ÜSTÜ SAHTELERİN AKSİYONUNU DA GÖREBİLECEĞİNİZ VE DENEYEBİLECEĞİNİZ MEKANLARDIR.

3.DENİZİN KARAYA SERT VERDUĞU HAVALARDA ÇAKIL VE KUM SAHİLERDE DENİZE GİREREK (ÇİZME BOT VS İLE ÇOK DİKKATLİ OLMAK KAYDI İLE DİBİNİ BİLMEDİĞİNİZ MERALARA KESİN BU YÖTEMİ UYGULAMAYIN SİZİ O GÖĞÜS ÇİZMESİ İLE DENİZ YUTAR.) KIYIYA PARALEL BİR ŞEKİLDE ATÇEK VEYA YEMLİ BIRAKMALI DENEYEBİLİRSİNİZ.

4.GENELDE FORUM TAKİP HANGİ BÖLGEDE HANGİ SAHTE VE HANGİ AV TEKNİĞİ KULLANILMIŞ BİLGİ EDİNİN.ÖRNEĞİN URLA GÜZELBAHÇE RAPALA TİPİ SAHTE KULLANIRKEN ALİAĞA BÖLGESİ SİLİKON SAHTE İLE GENELDE ÇALIŞIR.

5.KESİNLİKLE MERA KEŞFİ ŞARTTIR BUDA GÜNDÜZ OLUR GOOGLE DİYE BİR KOLAYLIK VAR.ORDAN HEDEFLERİNİZİ KOYUN VE TURLAYIN ÇÜNKÜ LEVREK GECE AV VERİR VE BİLMEDİĞİNİZ BİR MERADA GECE YOL İZ BULMAK ZORDUR.

BAŞKADA MERAK EDİLEN BİR ŞEY VARSA SORUN.
    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HİÇ BİR ŞEY SIR DEĞİL.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Arkadaşlar.
    Aslında av raporlarını iyi takip ederseniz çıkabilecek balıkları az çok tahmin edersiniz. Nerelerde yakalandıklarını da tam nokta olmasa da kestirebilirsiniz.
    Binbir deneme ve güçlükle belirlenen avlakları kimse nokta olarak tarif etmez zannediyorum.
    Levrek avı yapmak için liman içleri ve akarsu ağızları daha bir elverişlidir.
    Son zamanlarda gördüğüm levrek avlarında daha çok liman bölgelerinden yakalanmış levrekler var. Sanki liman çevresinde yaşayan yerleşik levrekler şu sıralar daha çok av vermekte gibi. (Benim şahsi çıkarımım bu yönde)
    O yüzden daha çok liman içlerini denemenizi öneririm. Atıl abi de daha çok nerelerde ne gibi sahteler çalışır yazmış zaten. :)

Yemli av yapacaksanız, bölgede ciddi yoğunlukta iri balık ben ne tuttum ne gördüm, ne duydum. Tek tek yakalananlar var ama genelde balıkların boyutları henüz istenen ebatlarda değil gibi.

Güzelbahçe, inciraltı tarafları hem yemli hem atçek stiliyle önerilen yerlerden. (Herhangi bir malzemeciye de sorsanız buraları önerecektir. Gizli bir bilgi değil yani. :))
    Av yapmadan önce gündüz gözüyle düşündüğünüz yeri gidip görmeniz avantajınıza olacaktır.
    Rastgelsin... :)

9. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

atıl abi sağol teşekürler değerli bilgilerin için ama bizim şöle bir sorun var yeni izmirli olduk fazla yol iz bilmiyoruz :) artı birde ulaşım problemimiz var daha köşeyi dönüp taşıt edinemediğimiz için :) anlayacağın kıt kannat kendi imkanlarımızla yakınımızda olabilecek avlaklara nokta atışı yapmak istiyoruz gün içi hem mazemeci hem yemci hemde bostanlı iskeleden mavişehire doğru baktım ama sirkülerde bir yanlışlık var sanki deniz bostanlı iskeleden sonra bildiğiniz kanalizasyon kokuyor karşıyaka tarafı daha bi temiz geldi bana görüntü olarak ayrıca o kokuyu alıp orda avlanan arkadaşrıda hayretle izledim :) mavişehrin orda iki dere ağzı tespit ettim ama oralarda avlanmak konusunda karasızım bize foça yolu göründü ufak ufak

10. Junglehook

Junglehook Serkan ÖZTÜRK

Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XTB
    En İyi Avı:
    1,2 kg Çipura
    Hemen hemen her hafta sonu kıyıdan farklı farklı yerlerde denemelerim oldu en tatminkar sonucu kokar koyunda aldım .O yolu çekerim diyorsanız karşılığını alırsınız.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Yasak bölgeler hariç hemen hemen her bölgeyi yemli olarak deneyebilirsiniz, bu aralar sabaha karşı kaba lidaki/çipura alma ihtimaliniz var. Volkan abinin dediği gibi inciraltı, sahil evleri ve güzel bahçe genelde tavsiye edilen yerler. Ben iyi bir avlak bulabilmek için depolarca benzin harcadım ama yine de iyi bir at-çek için avlak bulamadım. Yemli için söylediğim yerlerden başlayıp urla, balıklı ova, ıldır ve foçaya kadar gezdim biraz iş yapıyor yemli ama dediğim gibi at-çek için ben de o kadar masraf edip gezmeme rağmen bir yer bulamadım.

12. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

yasin desene işimiz zor bu paşaları bulana kadar seyyah olup çok yol aşındıracaz :)

13. s3zgin

s3zgin sezgin

İzmir Alsancak bu ara çipura vermektedir. ßu hafta sonu hava güzel olursa inşallah cumartesi gecesinden pazar sabaha kadar ordayım. Arkadaşım her gittiğinde 2-3 adet 750 gr ciarı tutuyor.

14. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

sirkülere göre yask değilmi ora

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla katılıyorum hocam, benim aşındırmadığım yer neredeyse kalmadı, her gittiğim bölgede iki üç farklı yer denememe rağmen emeklerimin karşılığını aldım desem yalan olur. Yemli için bulduğum güzel iş yapan ve izmire yakın bir mera vardı ama son gittiğimde sahil boyu onlarca tekne o bölgeye ağ atıyordu ve biz iade ettiğimiz küçük balıkları (13-15 cm) saymazsak tek bir vuruş dahi alamadık. Anlayacağın o kadar uğraşıp bulduğumuz yer de patladı. Bu hafta yine araştırmalara başlayacağım bakalım ama pek ümitli değilim.

Forumda yasak bölgenin haritası vardı bir yerlerde isterseniz bir bakın hocam, bahsettiğiniz bölge yasak.

Ha kontrol eden var mı derseniz kontrol eden yok rahat rahat yakalayabilirsiniz ama iş yakaladıklarınızı yeme kısmına gelince, hem bir sağlık personeli hem de bir baba olarak tavsiyem YEMEYİNİZ YEDİRMEYİNİZ çünkü ciddi boyutta civa zehirlenmesine maruz kalabilirsiniz, herkes yiyor birşey olmuyor demeyin çünkü hastahaneler "bana bir şey olmaz" diyen insanlarla dolu.

Evet hocam o bölge yasak, denemenizi tavsiye etmem.

Son düzenleme: 26 Eylül 2012
  16. IIITÜRKOĞLUIII

IIITÜRKOĞLUIII CEM

valla yasin insanlara başka çare bırakmıyorlar karşıyaka bostanlı çiğli için yazıyorum körfez sirkülerle yasak kirlilikten dolayı hadi haklılar yakında gidilebilecek nere var dersen sasalı tuzla homa dalyanı sirkülere göre serbest ama tuzla özelleştirme ile bir şirkete devir olmuş alan şirket sahile geçmeye müsade etmiyormuş homa dalyanı desen başka bir sebepten yasaklanmış sanki gidip kuş avlayacaz :D kuş cennetini kurtarıyorlar sözüm ona şimdi bukadar uğraşıp kurtaramaya çalışacağınıza zamanında içine ettirmeselermiş ya oda ayrı bir konu başka bir yere gideyim desen en yakın foça veya urla tarafına kilometrelerce yol( gidiş geliş ortalama 100 120 km ) benzinin litresi oldu olacak 5 tl toplu ulaşım kullansan av saatlerine ters gidip gelme problem anlayacağın insanların çoğu mecburiyetten körfeze olta sallıyor çünkü gün geçtikçe amatör balık avcılığı yapmak basiretsiz yerel yönetimler tarafından zorlaştırılırken bir diğer taraftan artan maliyeti neticesinde pahalı bir hobiye dönüşme yolunda emin adımlarla ilerlemekete malesef :(

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Maliyet konusuna kesinlikle katılıyorum. Artık sadece gidiş dönüş bile hayli masraflı olduğu için golften sonraki ikinci lüks uğraş olma yolunda ilerliyor balık avcılığı (İzmir için)

Ben yine de sağlık sebepleri dolayısıyla en azından inciraltı sahil evleri veya güzel bahçe taraflarına gitmenizi tavsiye ederim. Yerel yönetimler konusuna gelince söyleyecek söz bırakmamışsınız zaten :thumb:

18. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bu ara İzmir-Şakran arası iyi iş yapıyor oralara da bi uğra istersen :D

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Yok abi izmir şakran arasında da balık yok :) başkasına var ama bize yok, o da ustalaştıkça olacan inşallah

20. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    çeşme ve kuşadası muhtemelen derinlerde mercan yapıyordur .. en kötü eski foçaya gelir bir tekneci bulup açılır 2-3 kilo gopez alırsınız :D