Merhabalar. izmirde nerelerde balık tutabılırım. ve de baslangıç olarak hangı oltayla hangı malzemelerle baslamalıyım. daha once cok az tecrubem oldu bu konuda. yardım eden olursa sevınırım bı yerden baslamak ıstıyorum.
BAK arkadaşım oltayla at yem olarak sülünez kullan büyük balık istiyosan madya kullan bak oltayı yere burak zaten balık vuruyo güzel vurduğunda çek güzelyalıda balık tut orda çıpra çok saat sabah 05:00 orda ol
urla da, karaburunda güzelbahçede tutabilirsin. urlada isparoz (7*24 war ne yazık ki) kopez, çok nadir de lidaki geliyor. karaburunda çipura çok var deniyor ama ben rastgelmedim. güzelbahçede de levrek, lidaki, isparoz çok varmış. ben çipurayı duymamıştım. kordon tarafından olta atma. yasakmış. ancak herkes atıyo deyip ben de atcam diyosan çıkan balığı yeme. ağır metal içeriyormuş ordaki balıklar.
güzelyalıda balık tutmaya gittim 2gün önce çok dalga vardı fazla tutamadım 1 tane lidaki tuttum ama baya büyüktü
onur abi karaburunda balık cok ben sana güzelyalı sahilevleri karaburunu öneririm ama güzel bahçeyi bilemem
tuttunuz balıkları gösterirseniz çok memnun olurum resmini lütfen koyun ve nerede tuttunuzu yazın lütfen
selam arkadaslar size bende bi yer önermek istiyorum foça çakmaklı nemrut limanı yanı kyalık bölce var ordanmadya ile çıpra var hemde 2.- 2,5 kiloluk rast gele profildeki balıgı ordan tuttum
Gümüldür'e gidebilirsiniz orada güzel levrek çıkıyor.Mevsimine göre çinekop,pek tutulmasada sarpa hatta bir avımızda ablam ahtapot dahi yakaladı(tamamen şans eseri).Zarganada çıktı bi keresinde yani gümüldür sahil şeridi ve azmak çevresi güzel bir avlak.Azmaktan iri kefaller çıkıyor.
Yeni başlayacağınız için sizi isparozun tatmin edeceğini düşünüyorum.Kolay yakalanır ve güzelde mücadele eder.İnciraltını öneririm malzeme olarakta kemeraltında balıkçılarda satılan şamandıralı ısparoz oltalarından alabilirsiniz.Yem olarakta kemeraltı balık halinden taze sülünezde aldınızmı,inciraltına gittiğinizde yav bu denizde ne çok balık varmış diyeceğinizden eminim.