selam arkadaşlar özelikle izmir körfezinde çupra hangi mevsimde yapar bilgisi olan var mı acaba ? biraz deneğimsizim ve körfezde çupra çok cezbedici bi balık izmirden arkadaşların tavsiye ve bilgilerine ihtiyacım var..
merhaba arkadaşım ben daha dün izmirden geldim. ve 5 gün kaldım. mithatpaşada idim.(küçükyalı) diyede geçer. çupra için olta atan o kadar çok kişi vardı ki. sabah ve akşam farketmiyo. kaldıgım ev hemen sahil kesiminde oldugu için sabah ve akşam hatta geceleride göz attım pencereden ve olta atan çoktu. Sanırım mevsimi bu aralar olması gerekiyor zira o kadar insan ne arasın orada gün ortasında bir kaç kez turladım oralarda balık tutanlara baktım pek fazla kişinin oltasına takılan yoktu haliyle kovalarda pek dolu degil. sadece bir kaç kişide görebildim güzel av alan not: körfez hangi bölümüdür bilmem ama. yukarıda bahsettiğim yerde balık tutmaya çalışan çoktu ve söyleme geregi duydum rastgele...
körfez kısmıda gürsel arkadaşın bahsettiği gibi çok dolu oluyor. hangi mevsimde çıktığı hakkında tam birşey söyleyemem ama bu işi meslek olarak yapan arkadaşlarla tanıştım izmir körfezde onlar her sabah saat 4te gelip 11e kadar falan tutuyorlar o aralar bereketli oluyormuş. Ama çok iyi karagöz verir körfez tadı çupra gibi olmasada iyidir.
ilginiz için teşkürler körfez her daim avcılarla dolu şu sıralar fazla çıkmasa bile hala vardır alan. agustos başında çok vardı körfezin her yerinden alınabiliodu hatta bi ara bayraklıdan aldığım bile oldu ama şu sıralar hiç yok sanırsam suların serinlememiş olmasından kaynaklanıyor...
şu aralar körfezden iri çupra alırsın ama feribot güzergahı içinden avlanmak yasak yakalayıp geri salarsın o olabilir
yasak olduğunu biliorum yarın gidicem karşıyakaya önerebileceğiniz bi avlak varmı acaba çupra-lidaki için ?
Karataş civarında avlanabilirsiniz zira on gün önce ben bir adet 250 gr çipura yakalamıştım.Verim alabilmen için zoka ile avlanmanı tavsiye ederim yemin ise yengeç mamun ve boru kurdu olursa şansın daha yüksek olur.
Çipura Mercanla aynı dönem balığı olduğu için tablolardan görüyoruzki her mevsimde çıkar.Ancak İzmir körfezinde olta atan kişilerin balık avladığı falan yok onuda bilesiniz..Üstelik aşırı derecede kayalıktır.Geçen bir adam gördüm en küçük iğneyi bağlamış,bir tanede şamandıra koymuş 2-3cmlik isparoz katliamı yapıyor.Size İnciraltında(balçova)Kefal avlamanız tavsiyesini veririm.Kıyıdan avlanılabilinecek en büyük balıktır ve çekerkenki kendine has hareketleri avcıyı inanılmaz şekilde tatmin eder.Ha diyorsanızki illaki izmir körfezine yakın olsun size akşam 8den sonra Göztepe iskelesinden en ince misina ve en hafif kurşunla beraber canlı olmak kaydıyla mamun atmanızı tavsiye ederim.Mamunlar kıpraşmıyorsa hiç bir işe yaramaz kullanmayın.
selam arkadaşlar ilginize teşekürler ben geçen gün bayraklıdan avlandım benm bahtsızlığıma gelmesede yanımdaki ustadlar çupraları çekti en ufağı 250 gr civarıydı yarın sabah 5 de gine gidicem bu kez çupra almayı umuyorum... herkese rasgele.... not : çupra aşası hiç bi balığı almıyorum bayraklıdan yasak olduğunu biliyorum
zaten bayraklıda çupra avlakları belli ilk köprüyü geçtikden sonra sahilde kayalıkların başladığı yer bu sabhda ben tutamadım ama oradaki bi balıkçı 2 tane aldı ikiside iriydi..
Urla Özbek köyüne gitme şansın olursa orda liman önünde oldukça iri çupra yakalam şansın olur. Yakaladığın balıklar oldukça temiz ve lezettlidirler körfez balığı zevk için yakalarsan sorun değil yemek için sakıncalı olduğunu tahmin ediyorum.
yem olarak yengeç ve boru kurdu her ikisiylede alınabiliyor. takım olarak klasik dip oltası 01 numara 2 adet iğne 50 gr kurşun misinada 0.40 mm... alpay biraz uzak kaçıyor urla bana ama aklımda bulunsun belki bi ara gide biliriz arkadaşlarla çok teşekürler.
şu an körfezde 3.500gr a kadar çipura çok çok iri 6 7 kilo üstüde denk geliyo levrek var. balıkda oldukça fazla biraz işten anlayan mamun yada kurtla gece rahatlıkla avlar mamununda canlı olmasına falan gerek yok bu yanlış bilgi mamun deniz suyuna girince beyazlayan bir canlı onun beyazlığı cezbediyo balığı kendini salmamış olsun gece gündüz iş yapar ama mamunla gece balık avlamak sabır ve beceri işidir körfezde değil heryerde aynıdır.....
doğru her geçen gün daha irileri çekiliyo oltacılar tarafından. bi 3 kiloluk göremedm nasıl bi şeydir yaw
Umut dediklerimi yaparsan çipura tutacağından eminim. 1)Yerin güzel değiştirme 2)Yemlerinde güzel ancak kıpır kıpır mamun bulabilirsen boru kurdu yerine al. 3)İğne olarak mustad 6numara ikili halde kullan. 4)Kurşununu biraz küçültebilirsin 5)0,4misina çipura avı için kalın gelir en fazla 0,2lik kullan.
ewt misina sölenenlere göre kalın ama ben kendi misinmla 0.40 lada tutdum bu misanın kalın olunca balık misinayımı fark edio yoksa başka bi sebebden midir ? bunuda cevaplandırırsanız sevinirim teşkler.....
suyun akıntılı olduğu zamanlarda 10 gr kurşun yeterli onun dışında çook ufak gezer kurşun boncuk 2.0 yada 3.0 496 mustad iğne ....1.0 la bile alamazsın balığı ama en iiisi zoka 2.0 mustad yada bulursa vmc daha iiii açılmaz .......profsan 2505 3.0 ama çook iyi kösteklemen lazım ....... misina asso discovery 0.25 ideal çoook iiyi deil ama istediğin balık için ideal......