Merhaba yatağımda uzanır biçimde ayağımı hareket ettiriyordum ve laptopda bu forumun konularını okuyordum Sonra yatak sallandı Ben ayağımla yaptım sandım .. Ama hemen avizelere baktım ve ayağa kalkmamla hissettim sonra avizeler maşşallah sağsol korktum Annem içerden ege yanıma gel diye seslendi .. sonra deprem oluyo dedi .. cyrr cyrr bende tamam dedim :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Sonra cidden şiddetliydi bayağı sallandı 10-15 saniye sürdü Gerçekleşme tarihi : 08.01.2013 saat : 16.20
Depremden canlı yayın Eşim de beni aradı: Volkan duydun mu çok kötü deprem oldu dedi. Bizim daire şu an ayakta uyuyo, bi Allah'ın kulu duymadı. (Ben dahil) Dünya yansa haberimiz olmayacak.
Sağolasın abi valla camdan dışarı bakıyorum kimselere birşey olmamış Beni korkutan şey .. bizim ev maşallah çok sağlamdır .. Temelini bilirim .. ama biz 4.cü katta olmamıza rağmen bayağı sallandık .. Allah yazdıysa birkere olurmu olur ..
Çürük Raporu alınmış, 2.dönem taşınmasına karar verilmiş bir okulda depremi yaşamak çok kötü bir duygu. Acaba taşınana kadar dersleri boykot mu etsek?
bir iş görüşmesindeydim tam fiyatta anlaşıyorduk ki deprem oldu, bütün dünya işerini bırakıp şiddetli bir dua halinde 4 kat aşağıya kaçtık şaka bir yana inanılmaz kötü sallandık.
Geçmiş olsun hepimize...Allah'a şükür kötü şeyler olmadı. En büyuk korkum GECE UYURKEN depreme yakalanmaktı.Çünkü inanılmaz bir fobiye dönüşmüştü.Bugün heyecanlanmıyarak az olsun fobimi yendim.Bunun üzerinde inanın kuşumuzun da etkisi var.O korkunç anı kanat çırparak yaşatmadı bu sefer.Normalde anormal olarak kanat çırpıyorsa 5 6 sn sonra deprem oluyor.Bu beni çok heyecanlandırıyor.Ama bu sefer bunu hissetmedi kuşum.. Hepimize gecmıs olsun tekrar.
Aslında dediginiz şimdi benimde aklıma geldi.Mantıken fayın kırıldığı bölgelerde balıklar için zehirli gazlar açığa çıktığindan balık o bölgelerden kaçabilir.Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa seviniriz
volkan, ege, onur ve ismini hatırlamadığım tüm izmirli arkadaşlara geçmiş olsun. allah beterinden korusun.
Abi bizim kelle koltukta, sen balık durumundan bahsediyorsun :laughing: Balıklara bişey olmaz, göçük altında kalmazlar da bizim durum ne olur bilmiyorum. Nasılsın abi, keyifler nasıl? Teşekkürler Hakan. Allah herkesi beterinden korusun.
Iyiyim Volkanim, sagolasin, sen de iyisin insallah. Depremin her turlusu korkutuyor tabi ama ara sira boyle hafif ve orta siddetli depremler olmasi iyi, enerjiyi aliyor zira. Hic olmadi mi buyuk olcekli yikici deprem riski artiyor Allah muhafaza. Depremlerin balik durumuna etkisine dair baslica iki tez var benim bildigim kadariyla. Depremin etkisiyle deniz tabaninda yariklarin olusmasi ve o yariklardan gaz sizintisi olmasi nedeniyle baliklarin olmesi veya bolgeyi terk etmesi kotumser senaryo. Bir de iyimser senaryo var, o da diyor ki deprem olunca derinlerdeki baliklar sersemleyip kiyiya, sig sulara atiyor kendini. Kim bilir derinlerde, deniz tabaninda neler oluyor deprem aninda ve hemen sonrasinda, baliklar ne hissediyor, nasil tepki veriyor...