İzmirde gelincik çıkyıormu çıkıyorsa nerden çıkıyor.Bu arada haftaya çeşmealtına gidiyoruz ilk defa orda balık tutma denememi yapıcağım aca orda ne cins balıklar çıkar yem olarak ne atayım ilk deneyimim daha önce hiç tutmadım.O yüzden bilmiyorum. şimdiden teşekkürler herkese bol avlar rastgelereeling
Boğazda avlanırken sık sık oltalarımızı ziyaret eden gelincik benim bildiğim istanbul boğazına özgü bir balıktır. Ayrıca oralara gitmişken, çeşit de çokken gelincikle olsa da ilgilenme derim bayram tatilinde o taraftaydım. Abimle Seferihisardan tekneyle açıldık. Gopez, Karagöz, Mercan aldık. Çupra yoktu. Bu balıkları kıyıdan alabileceğin yerler de mutlaka vardır. rastgele...
sordugun balık bumu?? bu ise bunundugu sular : aşagıdaki adreste 22-23. sayfalarda bişiler var okuyuver.. http://www.belgeler.com/blg/10kw/iz...tribution-of-teleost-fish-larvae-in-izmir-bay
Bu balığa hiç denk gelmedim,yeniyormu onu bile bilmiyorum...Çeşmealtında gopez,isparoz,karagöz,izmarit alırsın...Tekneyle açılırsan mercanda alabilirsin iyi avlar.
Muvaffak abi gelincik, mezgit familyasından sanırım değil mi? Birde tavasının güzel olduğunu duymuştum. Mavruş(eşkina) avlarımda denk geldiğim türdendir. Hiç bir zaman almadım
araştırmanın 18. sayfasında göreceksin gadidae ailesinden(%1) ama çok az miktarda gözüküyor.. ege de oltayada pek gelmez..nadir..
Hepinize teşekkürler ayrıca farukkaan abi gelincik balığını yahudi vatandaşlarımız erikli bir yemeğini yaparlar adı gaya kon avramila büyükada'da yahudi çoktur orda balıkçılar bağırır gaya geldi madam onlar gaya derler.