25/11/2009 Perşembe Urla - İskele mevkiinde denize geri saldığım ve lapin cinsinden olduğunu sandığım balığın güzelliğini fotoları ile paylaşmak istedim. Bu günlerde izmir körfezi, inciraltı ve urla ile çeşmealtında yaptığım tüm kıyıdan av maceraları genelde balıksız veya 1-2 balık ile bitiyor. Bu balıklar nerede bilen varmı? Sanırım mevsim nedeni ile derin sularda! Çevremde ki gördüğüm ve sohbet ettiğim diğer amatörtlerde balık tutamıyor. Sizlerde izmirde yaşayanlarınız yakınlarda yaptığınız kıyıdan balık avlarınızı iyi veya kötü olarak belirtirseniz sevinirim. Paylaşmak iyi olur! Sübye mevsimi başlıyor sanırım ve bu konuda izmirli arkadaların tecrübe ve bilgi paylaşımlarını rica edeceğim kullanılacak takımın nasıl hazırlanacağı, av bölgeleri ve saatleri gibi! Şimdiden çok teşekkürler! http://img9.imageshack.us/img9/7981/resim0004o.jpg
Kıyıyı bilmem ama açıkta deli balık var arkadaşım.Dün çeşmedeydik,raporumu birazdan hazırlayıp koyucam foruma.Burasıda mordoğan gibi hatta dahada bereketliydi.42 metreden balık çekmekten bileğim ağrıyıp artık yeter deyip çayımı elime aldığımda livar taşmak üzereydi artık İyiki İzmirliyim,İyiki İzmirdeyim dedirttiler yine bana derya kuzuları
herkeze slm.. bende dun ve oncekı gun mordogandan ıncıraltına kadar 6-7 yerde durup avlandık ama hıc balık yoktu tabıkı acıklarda vardır ama kıyı balıkcısı olarak hıc keyıflı deıldı tutamamak gercekten nedenını bılen yokmu suaralar neden kıyılar balıksız.. gecen hafta 2 saat sahılevlerınde avlandım 12 tane ısparos tuttum ama sımdı eser yok
Hiç balık yoktu diye birşey olamaz,hele hele mordoğan inciraltı arası 6-7 yerden hiç balık alamadık diyorsanız,ya iğnenizde,ya yeminizde mutlaka bir yanlış vardır...Mordoğan-Balıklıova (İsme bakarmısınız,yörenin ismi bile buram buram balık kokuyor ) arası zaten balık alamazsan hiçbiryerden balık alamazsın
haklı olabılırsın ama nerede durduysak orda hep balık avlayanlar vardı ve saatlerce hıc bır sey tutamamıslar.. ama bıras acıklarda tekneden cok balık cekılmıs.. kıyı bostu.. aynı yerlerde 1 hafta once gayet guzel balık tuttuk sorun bızde deıl bence
bu mevsimde kıyıdan arık tektük balık çıkar izmir kıyılarından balık yakalamak istiyorsan denizin kumluk olduğu yerleri denemek en hayırlısı kumlukta yine iyi kötü mırmır levrek irili ufaklı çıkıyor yada liman ağızları teke ile....
fakukan bey tam olarak nerde tutmak gerek cıftlık koyun oralarda domuz burnu varmıs ordamı?? sız nereyı tavsıye edersınız??? bırde kıyılarda gercekten su sıralar pek balık yok bunun nedenını bılen varmı???
farukan bey sızce nereye gıtmelı cıftkoyun tam neresıne tavsıye varmı?? domuzburnu varmıs orası nasıl? bırde neden ızmır kıyılarında balık yok bı suredır bılen yada tahmın eden yokmu?
oncelıkle ısmı yanlıs yazdıgım ıcın kusura bakma farukaan.. ızmırde ıncıraltı sahılevlerı vs gıbı yerlerde neredeyse 4-5 gundur balık cıkmıyo tabı kıyıdan sadece... tek ben deıl orda tutmak ısteyen bı cok kısı aynı durumdaydı.. konun baslıgındanda anlasıldıgı gıbı... bu haftasonu cıftlık koyu denıcez bakalım
slmlar Ben çok amatörüm daha dördüncü beşinci avım olacak ancak yarın akşam sahilevleri askeriyedeki iskeleden atıcam bakalım size yazarım durumu....
Ben ocakta üç tane kıyıdan rapor atmıştım fena sayılmazlar.Gidebilsem yine raporlayacağım ama maalesef bu aralar gidemiyorum
arkadaslar ben gecen hafta karareisteydım karagoz aldım ıkı adet bır adet cipura bır adette eşkına aldık ısparozlar eşşek ısparoz altı yedı tane kadar ıyıydı tavsıye ederım kı bız gıttıgımızde cok soguktu balık derındeydı yanı bunlar kıyıda kalanlar hava ıyı olsa dusunemıyorum