İzmir'de levrek akını

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hüseyin solak tarafından paylaşıldı.

1. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

değerli arkadaşlar bu sıralar izmir,de süper bir levrek akını var. kıyıdan sahte yemle hemde günün her saati oluyor sadece ayın durumuna dikkat etmek lazım.(dolunay olmaması lazım) sürü halinde gezip kıyıya 50 cm lik suya kadar yanaşıyorlar ben ürkmez,deyim.daha fazla bilgi isteyenlerin mesajlarını beklerim.not: buraya resimleri nasıl eklerim. slmlr

2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

Bilgilendirme için teşekkürler. Resim eklemek için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910

3. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

bereketli av

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Nisan 2009
  4. Aramis

Aramis

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    1 gunde avlanmissa cok fazla ve bir amatorun avlama limitinide asmis.

Av 2-3 kisiyle yapildiysa sorun yok.

6. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

evet kardeşim hemde yaklaşık bir saatte :)

7. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

tabiki sürü halinde kıyıda idi ve sahte yemle ürkmeze beklerim.

8. Aramis

Aramis

E aferin o zaman size sayın abim.Bizlere örnek olmanız gerekmezmi??? Böylemi örnek olacaksınız????:( :(

9. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Huseyin agbi, davetiniz icin tesekkurler ancak cozmemiz gereken bi konu var ve siz bundan haberdar degilsiniz.

Biz amatorler icin balik turu ne olursa olsun bir gunde bir kisinin balik avlama limiti 5kg dir.

Yani bir gunde 5kg den fazla balik, hatta 1 saatte sizin dediginiz gibi bu kadar balik yakalamak cok abartili, sonraki gunde avlayabilirsiniz. Yani hepsini bir gunde avlamaniz icin hic bir sebep yok, sonucta bizler bunu hobi olarak yapiyoruz balik yakalamisiz yada yakalamamisiz cokta sorun degil, 5 kgden sonrasini suya geri iade de edebilirsiniz.

En azindan bundan sonra dikkat ederseniz ve cevrenizdeki dostlarinizida uyarirsaniz bu konuda seviniriz.

10. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

mehmet ve bora kardeşime 20 yıldır hiç rastlamadığım bir bolluk ve heyacanımı sitemin üyeleriyle paylaşmak istedim. nereden balık avlayabilirim diye soran arkadaşlara rehberlik yapmak istedim. ama hevesimi kursağımda bıraktınız sağolun( BEN KATLİAMDAN BAHSETMİYORUM ALTI KİŞİNİN BİR PAZAR GÜNÜ YAŞADIĞI HEYCANI PAYLAŞMAYA ÇALIŞTIM)

11. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Huseyin agbi, bir onceki mesajinizda "evet kardeşim hemde yaklaşık bir saatte" yazinca dogal olarak tek kisiyle avlanildigi icin bizde biraz sitem ettik, bastan deseydiniz 6 kisiydik diye zaten bizde sitem etmezdik :)

Hem bu tur mesajlarin yazilmasi sizi uzmemeli, aksine sevindirmeli ne kadar bilincli ve duyarli bir kesim amator balikcinin ayni catiyi paylastigi sebebiyle. Bu yazilan mesajlardan aramiza katilan yeni amator arkadaslarda bilgilenme sansina erisiyorlar, bir de bu acidan degerlendirin :)

12. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hüseyin bey,

Görülüyorki yaptığınız av maalesefki limtileri biraz zorlamış,hem boy bakımından hemde kg dahilinde belki sınırda olan ama yinede ele avuca alınmak yerine salınması gereken bir çok yavru görünüyor.

2/2 Tebliğ'de kişi başı günlük av limiti en az 18 cm ve 5 kg ile sınırlandırılmıştır.

Sizin belki hevesiniz kursağınızda kalmış olabilir ama o canlılarında bir yaşamı var ve siz belkide istemeyerekte olsa onları ömürlerinin ilk zamanlarında yarı yoldayken aldınız.

Görülen o ki bu ispendekler bu sezon yumurtadan çıkmış ve daha suyun içindeki hayatı henüz öğrenenememiş kadar ufaklar.

Lütfen limitler dahilinde avlanalım ve bu konuda birbirimizi uyaralım. Bugün sizin bize verdiğiniz tepkiye karşılık emin olun balık olmazsa yarında çocuklarınız başkalarına verebilir.

Denizler hepimizin ama ona sahip çıkıp yaşayan canlılarıda düşünmeliyiz.

Son düzenleme: 7 Nisan 2009
  13. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    Bence bunuda paylaşmanız güzel fakat tek başına bukadar levrek almanız çok kötü bana göre 3 kişilk bir levrek var ve limitlerde her yönüyle aşılmış belki o anki heyacandan dolayı aldınız bu kadar balıgı keşke geri salabilseydiniz ufakların büyümesi adına yaşama hakkı

14. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Hüseyin bey tebrikler çok güzel av olmuş. Ben diğer amatörlere katılamayacağım. Resimden de biraz dikkat edilince anlaşılacağı gibi, balıkların boyu en az 20-25 cm gelir, en küçüğü. 6 kişi için o kadar balık normal, hatta az bile. 300 ile 600 gr arası gibi duruyor ağırlıklar. ortalama 500 gr olsa toplam 10 kilo eder. 10 kiloyu 6 kişiye bölemeyen de bir daha buralarda insanları küstürmesin. Kıskanmadan, küçük görmeden, arkadaşça yaklaşmakta fayda var. Ben mersindeyim, oradaki avlaktan bana ne, ama bir faydalanan olur diye arkadaşımız paylaşım yapmış. TEBRİKLER demekten ve teşekkür etmekten başka bişey demek de kimseye düşmez.
    Daha iri avlar dilerim Hüseyin bey, rast gele.

15. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Berker bey öncelikle hoşgeldiniz.

Sitemizde Tanışma bölümümüzde var,isterseniz sizi oraya alalım önce biraz kendinizden ve avlarınızdan bahsedin bizlere:)

Ayrıca bizler birer amatör olarak Hüseyin bey'in avına sadece yasal tebliğ uyarınca yapılması gereken bir uyarıyı yaptık.

16. Aramis

Aramis

Barış bey,konunun ilk sayfasını tamamen okuduktan sonra katılıp katılmayacağınızı tekrar değerlendirmenizi rica ederim.;) ;)

17. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bende Bora'ya katiliyorum, konunun ilk sayfasini okudugunuzda aslinda avin 1 kisiyle yapildigini ve ona istinaden elestiri aldigini gorebilirsiniz. Daha sonra Huseyin bey gerekli aciklamayi yapmisti ama elestiri aldiktan sonra yapmisti, sonuc itibariyle tabloya gore 6 kisilik bir ava gore limit asimi yok.

18. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Hüseyin abi ben seni tebrik ederim. 5 kg lık kısıma ise ben artık buna ne yazıkki katılmıyorum.Çünkü nice insanlar katliam (gırgırlar ve profosyenel balıkcılar)yapıyor, çok defa şahit oldum,gece fenerle dalıp zıpkınla avlananlara bile şahit oldum.Sizinkisi ise çok bereketli bir av olmuş bence tekrar tebrik ederim.Ayrıca kimse beni yanlış anlamasın ama bu sitedede başka sitelerdede görüldüğü gibi sinarit,levrek gibi balıkları tutan usta abilerimiz var ve bu balıkların en ufağı 7 ile 8 kg arasında onları herkes tebrik ediyor kimse demiyor bu balık 5 kg üstünde avlanması yasak yoksa benmi yanlış biliyorum tek parça balık oldumu 5 kg üzeri serbestmi?Lütfen biri bu konuda beni aydınlatsın.Mesale şimdi ben 7 kg lık bir levrek yakalasam yasakmı değilmi?Eğer bu serbest ise bir gecede 1 er kiloluk 7 tane levrek yakalamakta serbest olmalı.Çünkü aramızda nice insanlar gününü zamanını ve parasını harcayarak eli boş dönüyor hemde defalarca sebebi ise yukarıda söylediğim gibi katliam yapanlar yüzünden.

19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Maalesef yanlis biliyorsunuz, tek seferde 50KG'lik balikta avlayabilirsiniz bunda problem yok. Yani 50KG'lik bir kuzu avladiginizda problem yok... ama 50KG'lik bir kuzu yakaladiginizda, arkasindan 20grlik dahi istavrit yakalayamazsiniz, cunku size ayrilan limit dolmus oluyor tek bir balikla.

Eger avi iki kisi gerceklestiriyorsa, 50KG'lik baligi kim yakaladiysa o gun baska av yapmamasi gerekiyor. Diger arkadas avina 5KG limiti doldurana kadar devam edebilir :)

20. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Valla ben 50 kg lık bir kuzu yakalasam ikincisinide yakalayım diye uğraşırım:D
    Çünkü az öncede belirttiğim gibi içimizde birçok insan bir çok fedakarlık yaparak gidiyor ve çoğu zamanda boş dönüyor.İkincisinide koyarım buzluğuma daha sonra yerim.Bunda ne varki sonuçta ticaretini yapmıyorum.Ve her zaman da böyle nasipli olamıyoruz bunun sebebide onuda az önce belirttim katliam yapanlar yüzünden kıyıya 50 metre hatta daha yakına ağ atan paragat seren insanlar yüzünden.Kimse kusuruma bakmasın.Hatam var ise affola.
    Ve belirtmek isterim denizde olta ile balık yakalıyarak balık nesli tükenmez her gün 10 kg balık tutsa bir insan yine nesli tükenmez.Neslinin nasıl tükeneceğini biliyoruz.Sanırım benim gibi birçok insanda biliyordur.