Sazan balığını çok severim,zamanında Adana'da ve Afyon'da çok tuttum ve hala memlekete her gidişimde yerim.İzmir'de sazan pek tercih edilmediği için balıkçılarda pek rastlanmıyor.Sazan balıkları içerisinde bana göre en makbul olanıda Aynalı Sazan.Damağı deniz balıklarına alışmış arkadaşlara sazan'ı toprakta gömme olarak ya da evde sarımsak soslu olarak önerebilirim.Bkz.balık yemekleri.Neyse konuyu uzatmayalım. Gerçi reklama girecek ama;Geçen hafta eşimle beraber Metro markete gittik,tabi ben ilk olarak balık reyonunun yolunu tuttum..O da ne..Oraya 2 havuz koymuşlar ve birinde en ufağı 2kg.gelen aynalı sazanlar salına salına yüzüyorlar ve fiyatı 3,90 YTL.inanamadım..Oradaki görevlinin söylediğine göre toprak havuzlardan geliyormuş, evde denemesini yaptım ve inanın doğal yetişmiş Sazan dan farkı yok.Eğer siz de benim gibi sazan sevenlerdenseniz kesinlikle uğrayın derim.Hem fiyat olarak hem de tat olarak müthiş.Etini fleto yapın ve dolapta birgün soslu bekletim mısır unuyla kızartın,kafa ve kılçık kısmınıda çorba yaparsınız.Afiyet olsun. Herkese Rastgele..
Valla Murat arkadaşım tavsiye ediyorsan gidip bir alalım bakalım nasıl olcak deneyelim.Fiyat da uygun tatlı su balığı yemiyordum ama bir deneyelim bakalım.
Tamam Turgay abi söz senin getirdiğin tatlı su balıklarının tadına bakmadan başka tatlısu balığı yemiycem