İZMİR'DE SON DURUM..

Konu, 'Bölgeler' kısmında arkadyan tarafından paylaşıldı.

1. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Merhabalar..İzmir'de yaşayan değerli arkadaşlardan sezon açılışıyla ilgili bilgilerimizi paylaşmak için konu açmak istedim..Geçen seneki kıyıda ve açıktaki felaket durumdan sonra bu sene durum nasıl acaba...sezonu açan arkadaşlar varsa son durumla ilgili bilgiler verirse duruma göre hareket ederiz..İzmirli arkadaşlardan yorumlarını ve bilgilerini bekliyoruz..sevgiler saygılar..

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bu cumartesi,pazar karaburunda 2 günlük bir survivor kamp yapıcaz...Bakalım nasip,sonucu yazarım..

Ama geçtiğimiz haftasonuda türk balık avı grubunun karareis kampı vardı,resimlere bakılırsa çok güzel vakit geçirmiş arkadaşlar ama av yönünden aynı şeyi söylemek güç olur..Yinede bizim için önemli olan balık tutmak değil onu tutabilme ihtimalidir...Yoksa yemişim trofesini,benim 5 yaşında aslanlar gibi bir trofem var zaten ;)

3. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Ben foçada avlandım liman içine akya yavruları girmiş oltama geldi .. hemen saldım ..İspendek denk geldi 300 gram civarı oda salındı .. Onun dışında birşey yok :(

4. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Gerence den bildiriyorum ,

Bolca karagöz , mandagöz , mercan , istavrit azda olsa sargoz mevcut bugunlerde.

Cıftlıkten kcan cupralarda gezınıyor ama denız cuprasına pek denkgelemıyoruz.

3-4 KG iri levrekler milletvekilleri evleri ıldırı tarafında gece 2-3 den sonra gezınıyorlar ancak oltaya alamadık .

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Cumartesi foca; 1 fangri küçük ==kurtaramadık== 1 mığri küçük ==kurtaramadık== 1 büyük vuruş kıyıya alamadık:D Balık sanki bitmiş yok yok yokcyr

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İçim Karardı :(

7. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    desenize bu senede felaket sinyalleri gelmeye başladı..takımları yeniden düzmenin anlamı yok..ne yapacağımı şaşırdım..gitsen olmuyor kalsan olmuyor..

8. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçtiğimiz haftasonu karaburundaydık..Bir tek sülünezle 3 saat olta attım gerisini siz anlayın artık..Sabah suyunda bir ahtapot geldi onuda saldık zaten başkada yok..
    1 mayısta Özbekteydik..Fena değildi aslında en azından karaburun gibi elimiz boş gelmedik bir tavalık çıktı birşeyler...Karar verdim artık yemliyle uğraşmıycam,bundan sonra sadece spin avcılık üstüne geliştiricem kendimi geliyorsa paşa gelsin yoksa hiiç gelmesin diyicem :)

9. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Henüz kendim sezon açılışını yapamadım ama giden arkadaşların söylediğine göre mevsim itibariyle çok değil ama yinede balık var..inşallah geçen seneki felaket olmayacak..bu sene balıktan keyif alacağımız günlerin geri geleceğini düşünüyorum..

10. oky_82

oky_82 Okay

Favori Kamış:
    Standart Kamış
    Favori Makine:
    Remixon - Perfect 6000
    En İyi Avı:
    -
    Yarın eski Foça'da ilk kez şansımı deneyeceğim... Bakalım...

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Merhabalar normalde tur tekneleriyle foçadan açılıp avlıyorduk geçen sene. Bu senenin açılışını yarın sabah yapacağım tekne bulamadık Ildırdan kıyıdan deneyeceğiz. Daha önce kıyıdan hiç deneyimim yok ama belki acemi şansı gelir bir şeyler. Eğer oltaları boş çekmezsek yarın akşama durumla ilgili raporlarımı yazarım. Herkese Rastgele

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İzmirin birçok yerinde olduğu gibi Ildır'da da bereket yok sanırım. Sabah kıyıdan bir kaç deneme yaptık oltaları hep taşlara takınca kıyı sevdasından çabuk vaz geçip tekne arayıp bulduk. teknedeki denemelerimizde 3-4 adet karagöz 1 mercan 2 tane de melanur dedikleri bir balık vardı 4 kişiyle 2 kişilik akşam yemeğini zorla çıkardık :) kısaca bu haftanın raporu böyle. Ya gerçekten balık tükeniyor ya da biz çok şanssızdık.

13. brave76

brave76 mert

arkadaslar gecen pazar uzun zaman sonra ilk defa iri mercanlarla kova doldurduk.Yer çeşme essek adası ile altınyunus arasında 65metrede.Uzun zamandır ilk defa bu kadar heycanlı bir av yaptı.

14. vostokoved

vostokoved Mustafa

Mordoğan Eski Liman'dan avlanıyorum. Son 4 hafta içerisinde, toplamda 10 gece diyelim, 3 mırmır, 2 deniz çipurası (600-700 gr), 2 kaba lidaki, bir karagöz ve sarpa dışında birşey alamadım. Yem olarak mamun ve boru kurdu kullanıyorum. Bu kadar zamanda bu kadar az balık olması üzücü. Yine de mırmırlar ve çipura umut vermeye devam ediyor. En kötüsü havaların bu denli kötü gitmesi. Güneyden esen rüzgarlarda (lodos malum) balık mümkün olduğunca yemlenmiyor kanaatindeyim. Zaten gelen balıklar da lodosun kesilip yerini biraz batıdan esen rüzgarlara bıraktığında geldi. İzmir'de şu an hala lodos etkili. Bu haftasonu tekrar deneyeceğim liman içinden. Umarım sonuç daha olumlu olur. Rastgelsin...

15. spes35

spes35 Asım Encü

Selamlar,

Geçen hafta bizde Çandarlıdaydık. Tekneyle ve balık bulucu ile saatlerce dolandık. Bir adet Kupez den başka bir şey alamadık. Balık sanki bizim denizleri terk etmiş de bize ders vermek ister gibi....

16. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçen hafta orada limanın kayalıklarından dışarı doğru güzel balık alan bir amca vardı..Biz karaburuna giderken bi içeri girip çay içelim diye mordoğana girdik,köşedeki kahvede birer çay içip çarşıdan yemlik sardalye falan aldık..sonra biraz denize bakalım diye o tarafa doğru yürüyünce baktık amcanın biri avlanıyor..Hemen yanaşıp hal hatır falan sorduktan sonra livarına baktık hihi
    baya irice bir kefalle tavalık 3-4 tane sarpa vardı..istersen o taraftanda bir dene,rasgele..

17. vostokoved

vostokoved Mustafa

Eyvallah, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kefal her daim mevcut Mordoğan'da. Sahilden bir ağabeyin arka arkaya iki tane çektiğini gördüm. Balıklar 1 kilonun üzerindeydi, Sarıkulak tabir edilen kefallerden. Lakin benim hedef balığım çipura, sargoz ve mırmır. Bunun için de liman içi daha iyi gibi geliyor bana. Aslına bakarsanız, Eski Liman'ın balıkçıları maalesef ara sıra liman girişine dahi ağ atıyor. En iyisi, Karaburun'a doğru yeni avlaklara açılmak... Rastgelsin...

18. commander

commander Serdar

Favori Kamış:
    Olta
    Arkadaşlar gerence koyu neredeyse bitmiş vaziyette. Balıklar sanırım bu koyu terketmişler. 3 haftadır inatla gittik. Denizde neredeyse gezmediğimiz yer kalmadı. Isparoz ve bildiğiniz diğer lüzumsuzlar haricinde doğru dürüst balık yok.
    Sanırım kış aylarında bu koyda trol çekilmesi tüm meraları talan etmiş.

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Diğer İzmir sayfasına da yazmıştım mesajı ama buraya da yazmak istedim kıyıdan atma ümidi olanlar için;
    "Dün akşamüstü saatlerinden 21.00'e kadar inciraltında kıyıdan ilk denemelerimizi yaptık bir arkadaşımla. Maalesef balık almayı bırakın vuruş bile hissedemedik. Belki bizim acemiliğimizdir dedik ama etrafa bakınca diğer olta atanların da hep boş çektiklerini gördük. Kırmızı kurt, boru kurdu ve sülünezle ayrı ayrı denemeler yaptık ancak nafile. Sanırım yine tekne kiralayıp açılmamız gerekecek balık yakalamamız için. "

Sahilevlerini deneyin demişlerdi bu hafta sonu da orayı denemeye karar verdik. Vuruş alabilirsek buradan tekrar yazarım. Herese rastgele