merhaba ben tatlı su balığı avlıyabileceğim izmirde güzel bir yer arıyorum bilgisi olan bana yardım edebilir mi tatlı su balıkçılığına yeni başlıcam ona göre yerler söyleyin
Bedirhan Bornovada oturuyorum Kemalpaşada çalışıyorum. Bende şu sıralar tatlısu avcılığına merak saldım. Kemalpaşa, Armutlu, Bağyurdu, Yiğitler, Parsa civarında bazı çaylar/dereler var. Coğrafi açıdan hepsi toplanıp Nif çayına bağlanıyor. Yİğitler deresi su kalitesi açısından oldukça iyi durumda ve Üzerinde 3 tane Alabalık tesisi var ve bazen buradan kaçıyorlar. Bu çay üzerinde alabalık tutmuş bir abimiz var. Biz şu aralar onunla çevredeki çaylarda denemeler yaparak bir rapor oluşturacağım. Yiğitler ve çevre çayların tamamında Çay Balığı dedikleri bir tür var. Ancak türünü net olarak bilmesemde Sarı Sazan yada Kasna olabilir diyorum. Şu an bildiğim kadarıyla bu türlerin hiçbirinde yasak yok. Ancak mevsim itibarı ile çaylarda sular oldukça bol ancak bulanık. Bunun yanında kıyı kesimlerde toprak çamurlu ve fazla yürüyecek alan yok. Ben ufak göletlerin oluştuğu ve çevresi kayalık olan kıyılarda at çek yapacağım. Yaz aylarına doğru suların azalmasıyla ve kıyıların daha sıkı bir hal almasıyla birlikte balıklarda daha iştahlı oluyor. Elbette balıkların türlerine göre yasaklı tarihlerde geri salım yaparız. Maksat spor olsun ve nerde ne zaman ne balık var bilmiş öğrenmiş olalım.
Bu haftasonu bir abimizle birlikte İzmir Kemalpaşa taraflarında Bağyurdu ve Yiğitler çayı üzerinde avlandık. İkimizde de 180 cm Cormoran Spin Kamış vardı. Açıkçası Yiğitlerde bu kamış bile bazen uzun kalıyor. Çünkü atış yapabileceğiniz ortamlar oldukça yoğun bitki örtüsü ile kaplı. Sabit noktalar yerine akarsu üzerinde oluşan küçük gölcüklerde denemeler yaptık. Buralarda gözlemleyebildiğim kadarıyla 4-5 tür balık var. Kasna, Gördek, Dere Kaya balığı, ayrıca Yiğitler çayı üzerinde az sayıda Alabalık(Çiftlik kaçkını). Bu türlerin hiçbiri bu sularda tehlike altında değil gibi görünüyor. Geçen yılın yavrularından gördüğüm kadarıyla sayıları epey kalabalık. Doğal avcıları fazla yok. Su kaplumbağaları ve Yengeçler dışında tehtid oluşturabilecek canlı gözlemlemedim. Özellikle nehrin göletleştiği bölgelerde yavruları gözlemlemek mümkün oluyor. Kasna daha çok bu bölgedeki Çayların ana gövdesi olan Nif Çayına birleşim noktalarında mevcut. Yiğitler deresi su kalitesi olarak en iyi ve debisi en yükske çay olarak görünse de bu yılki popülasyon oldukça düşük gibi göründü. 1 tane Alabalık ve 1 Eğrez dışında 3 saatlik canlı yemli atışlarımız sonuç vermedi. Öğleden sonra Bağyurdu çayının acı halini gördükten sonra bazı noktalardaki irili ufaklı yaklaşık 40-45 Gördek çektik, iğnelerden yüksek hasarlı şekilde aldığımız 13 Kasna bizimle kaldı. %90'ının erkek olmasına çok şaşırdım. Sanırım dişiler büyük çaydan yukarı doğru henüz gelmediler. Bu avı raporladım.
güzel bir rapor olmuş tbrkler. xxbedirhanxx googleearthtan bak .yakınındaki yerleri bul.sonra bulduğun ismi googleden ara.ben ole yapıyorum.izmir hakkında bılgım olsa dırek yazarım da yok mlsf.