Maddi kayıp yönü üzücü ama balıklar için harika resif olacaktır. Tabii orda bırakırlarsa. Keşke gününü doldurmuş tekneleri uygun yerlerde batırsalar da algarlar troller iş yapamaz hale getirseler tabanı.
iskeleye baglı iken ipleri kesip tamamen batırmışlar ..yarısı dışarda iken muhtemelen kurtarılması daha kolay idi.. neden tamamen batırdılar anlamadım
Daha önce dediğiniz yapıldı. Kullanılmayan traleybüsler körfezde batırılarak balıklar için yuva yapıldı.
Cevap vereyim muvaffak abi ; Trollere takılmasın diye. Neme lazım troller hasar görürse ne yaparız değil mi?
Bahsettiğiniz kampanya 1989 yılında sayın prof. Dr. Atilla ALPBAZ önderliğinde ege üniversitesi ile izmir büyük şehir belediyesi Burhan ÖZFATURA işbirliği ile yapıldı. Ayrıca o dönemlerde özel tasarlanmış beton bloklar da denizaltına istiflendi. O zamanlar düşünülmüş şimdi düşünülür mü bilmem ama yapacaklarsa geç kalmadan yapılması gerektiğini düşünürüm.
Size avrupa ülkesindeki çevre konusunda hassasiyeti anlatayım.Öğneğin kaza sonucu aracınızın altını vurdunuz ve hasarlanan karterden yağ aktı.Toprağa temas ettiyse o topraktan büyük bir kesim alınır ve imhaya götürülür. yerine açılan büyük çukurun yerine başka bir yerden getirdikleri toprakla doldururlar. Acaba bu hassasiyeti ülkemde ne zaman görebiliriz?
abi en yakın arkadaşım uzakyol vardiya zabiti, yeni mezun, 1 yıllık stajınıda tazecik bitirdi karaya inmiş, bugün haberleştik, hazır adamını bulmuşken sorayım dedim sonuç olarak; burun tarafı aşağıda, kıç tarafı yukarıda oluyor, böyle bir durumda suyun baş ve kıç tarafta farklı kaldırma kuvveti uygulamasının veya uygulayamamasının sonucunda, teknik olarak hogging dedikleri, gemi gövdesinde eğilmeler, burkulmalar, bel vermeler ve en kötüsü su üzerinde olan kısmın kopması şeklinde sonuçları oluyormuş. hatta filmden dolayı bilindiği üzere de titanik'te de yaşanmış bir olay. ee dedim elektriki aksam mekanik aksam? onlar yenilenir kolay dedi ama gövde formunu bozarsan gemiyi çöpe atarsın dedi. hatta gemicilikte baş taraf battı, kıçıda biz batıralım denirmiş. yani yapılan hareket gemi zarar görmesin diyeymiş. hesabı kitabı var, uygulanan birşey dedi. ee dedim 1200 litre mazot, 300 litrede yağ varmış suya karışmakta olan? bi gemi için birşey değil o rakamlar, iyi iyi azmış dedi. durum bu, merak edenlerin bilgisine sunayım dedim. buradanda teknik görüntü ve anlatımını buldum, http://en.wikipedia.org/wiki/Hogging_and_sagging