merhaba ben 14 yaşında bir amatör balıkçıyım. izmir'de avlanabileceğim göl ve barajlar varmı? reeling
Bende 5senedir arıyorum sana deneyimlerimi anlatayım Özgür kardeşim; Gediz Nehri:Menemende ulaşım için banliyö trenine binip hatun derede inecen oradan eski foça aktar arabasına binip nehri gördüğün yerde inecen.Ben 4-5kez gittim ekmek,mısır,solucan,kurbağa(taze hemen kenardaki su birikintisinden yakaladım ) fayda etmedi 1vuruş bile alamadım.O yetmedi hani alabalık için kaşıklar varya ne deniyodu onlara şimdi unuttum kusura bakma onlada denedim nafile.Ayrıca su Kütahya,Manisa tarafından çok kirlendiği için kahverengimsi bir görüntüsü var.Üstelik otobüs öğrenci için 1.70 basıyor. Balçova barajı,Güzelhisar barajı(Bergamada):Avlanmak yasak kapıdan çevirdilerhihi Balçova barajından çıkan akarsu:Alabalık kaşığı,ekmek ve diğer şeylerle deneme yaptım ancak suda çok aşırı ufak kefal yavrularından başka birşey yok.Oltayada gelmiyorlar Küçük,Büyük Menderes nehirleri:Hiç gitmedim ama olduğunuda sanmıyorum. Ödemiş göleti:Adını tam bilmiyorumda ödemişte ufak bir göletti işte .Metre kare başına 2insan düşer olta atan ancak kilometrekarelik alanda bir tane tutabilen görmedim. Geriye 2tane baraj kaldı onlarada hiç gidemedim eylül gibi araba alıcam o zaman gitmeyi düşünüyom:Tahtalı Barajı(Menderes),Kestel Barajı(Bergama) gerçi tahtalı barajına hızlı treni var belediyenin gidilir yani
tahtalıda da av yasak. içme suyu sağladığı için giriş dahi yasak. yamanlarda karagöl var. orada alabalık yakalanıyor diye duydum ama hiç gitmedim. benim bildiğim izmirden gidilecek en yakın tatlısular manisada. sarıgöl ve somadaki sevişler barajı ava uygun yerler. bence şansını denizde dene kardeşim.
izmir aydın otobanı üzerinde şelcuk belevi diye geciyor orada güzel bir göl var balık tutanları görmüştüm denizliye giderken güzelhisar barajına gittim aliağanın icinden gidiliyor güvenikcilerle konustum buradan avlanamassın ama daha ileride köyler var otarafa gidersen avlanabilirsin dediler bende vazgectim daha sonra aliağayı gecince şakrana dogru güzelhisar barajına sapan yolvar güzelhisar barajı diye levha yok ama yol baraja gidiyor oradan gittim barajın icinde cok dal budak var dip oltası ile avlanmanın imkanı yok ancak şamandıralı olta ile avlanabilirsin baska yerlerinde dibi temiz olan yerler varsa ben bilmiyorum fakat cok guzel balık oldugu soyleniyor güzelhisar barajında barajın yakınındaki köylerden birisinde arkadaslarım var onların yalancısıyım.ben gittim olta atmadım sadece nasıl diye merak ettim guzel baraj gel gelelim bodur calılık dedigimiz orman suların icinde kalmıs olta atsan kesinlikle bu calılıklara takılır samandıralı olursa ozaman sorun olmaz benim bildigim izmir deki gölve barajlar bunlar.birde menemen ile manisa arasında gedizden balık tutanları biliyorum..