İzmirden Baliksiz ama verimli rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gurcaneker tarafından paylaşıldı.

1. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Sabah saat 05:00 gibi esimle beraber avlaga dogru yola ciktik1 saatlik yolculuktan sonra avlaga vardik. Denizin suyu o kadar temizdi ki yuzen mirmirlari boy boy gorebiliyorduk. Kacirirmiyim baligi esime de sevdirme firsatini:) hemen 3 kostekli bir dip oltasini tutusturdum eline. Suyun ustu de bir hayli atraksiyonluydu bende sahteyle sansimi denemek istedim. Daha esim oltayi suya atali 2 dakika olmustu ki taktirdi oltayi :) yanimda hazir da beden olmadiginda hemen bir yenisini yaptim mirmirlari gorebiliyordum ama beden hazirlamaktan bir sey yapamiyordum. Baliktan daha onemlisi varsa oda esimin de baligi sevmesi( boylelikle daha cok balik avina gidebilecegim :) ) ama ikinciyide taktirdi ucuncuyu de benim tum gunum beden yapmakla gecti ... Birde balik tutsaydi super olacakti ama yinede sevdi balik avini bir daha ne zamn gidiyoruz dedi inanin bana 5 kiloluk levrek tutsam bu kadar sevinmezdim. Kotu olan sa baliklari gore gore kacirmak oldu

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bence çok faydalı bir av olmuş, bidahakine rastgelsin.

Hele sağlam bir balık tutsun eşin, o zaman değme keyfine. :)

3. mbilhan

mbilhan murat

merhaba ben de izmirde oturuyorum. balık tutmayı seviyorum.3 iğneli dip oltası taşlık yerlerde bide makinasız elle kıyıdan atarsanız cok takılıyor.takılmasın diye hızlı cekeyim diyorsunuz bu seferde balık olatadan sıyrılabilir.ama taktırmama açısından makinayla tutmak bide mumkun olduğunca ileri sallamak cozum gibi geliyor ama bu seferde ileri sallayayım derken bedene taktığınız yemlerin sıyrılma olasılığı var umarım daha bilgili tecrübeli arkadaşlarımız bu konuda size yardımcı olacaklardır.saygılarımla.

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

Gürcan bey artık siz balığa giderken eşiniz gelmese bile neden gittiğinizi anlayacak ve anlayış gösterecek kadar işi öğrenmiş. :thumb:

5. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Gürcan bu taktiği bende uyguluyorum.Gayet başarılı boş ver mırmırları sonuç iyi oluyor. Ben 5 iğneli istarfit çaparisi yapıyorum 100gr kurşun atması zor olmasın diye artık atışları öğrendi..Bir ikide yakaladı tamam rahatlıkla ava gidebiliriz,yada gittiğimde neden gidiyorsun diye sormuyor..:)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bence de doğru yoldasınız, ben ne yaptıysam eşimi alıştıramadım balığa, sadece tutmak değil yemeye bile alışmadı henüz :( o yüzden bazı hafta sonları izin koparabiliyorum bazı hafta sonları koparamıyor evde chasse pech kanalını izleyip balık tutanları seyretmek zorunda kalıyorum :)

Sizi tebrik ederim, artık kafanız rahat :D

7. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Aramizda kalsin arkadaslar haa:) aman esim duymasin bnun numara oldugunu :)

8. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Bir dahi sefere inşallah tutarsınız diyelim.Benim eşimde balık tutmayı sevmez ama şimlik pek karışmıyordu,oğlumuz doğdugunda ne olur bilmem...:)))
    Birde dip oltasında genelde ney aparsanız yapın illaki takılıyor ama gezer kurşun yada stoperli samandıra kullanırsanız daha başarılı olursanız, tabi böyle suyun derinliği bilmeniz iyi olur..

9. barbarossa78

barbarossa78 Muhammed BİLİR

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2060 CARISMA 390CM ALBASTAR 2330 CARP 390CM
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ -- 4000Vİ --- OKUMA TRİO 30
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    dostum tutabileceğin en iyi balığı tutmuşsun daha ne olsun. keşke bizlerin hatunlar da en azından bir kez deneseler de şu izin olayından sıyırsak paçayı.

10. HBFB

HBFB HASAN BİLTEKİN

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ, surf için okuma 3 parçalı veya Lineaeffe s-flex
    Favori Makine:
    spin için okuma avenger av-40b, surf için Ryobi naxo
    En İyi Avı:
    20 adet sarıkanat
    valla arkadaşlar balık yakalamaktan ziyade ilk etapta eşlerimize bu işi sevdirmek daha önemli. sağolsun benim eşim bırakın balık yakalamayı olta ve takım açmayı hatta beden yapmayı bile öğrendi avlağa gidince herkes kendi işiyle uğraşıyor. tek yapamadığı balıkları iğneden çıkarmak o kadarına da ben yardım ediyorum artık:) darısı bütün arkadaşlarımın başına

11. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Hasan kardesim valla cok sanslisin umarim bizde o gunleri goruruz

12. enginköp

enginköp engin köprülü

Gürcan Bey ;

bence bol bol 1 tl'lik hazır takımlardan alın yanınıza bi dahakine:) ya da evde kendiniz hazırlayın bedenleri... Ben iğne bağlamayı bilmeyen biri ile gidersem eğer.En az 5 takım yedek aldırıyorum ona taktırınca beni uğraştırmasın diye :)

Birde şu kurşunlardan dene bakalım nasıl olucak sonuç :D