Sabah saat 05:00 gibi esimle beraber avlaga dogru yola ciktik1 saatlik yolculuktan sonra avlaga vardik. Denizin suyu o kadar temizdi ki yuzen mirmirlari boy boy gorebiliyorduk. Kacirirmiyim baligi esime de sevdirme firsatini hemen 3 kostekli bir dip oltasini tutusturdum eline. Suyun ustu de bir hayli atraksiyonluydu bende sahteyle sansimi denemek istedim. Daha esim oltayi suya atali 2 dakika olmustu ki taktirdi oltayi yanimda hazir da beden olmadiginda hemen bir yenisini yaptim mirmirlari gorebiliyordum ama beden hazirlamaktan bir sey yapamiyordum. Baliktan daha onemlisi varsa oda esimin de baligi sevmesi( boylelikle daha cok balik avina gidebilecegim ) ama ikinciyide taktirdi ucuncuyu de benim tum gunum beden yapmakla gecti ... Birde balik tutsaydi super olacakti ama yinede sevdi balik avini bir daha ne zamn gidiyoruz dedi inanin bana 5 kiloluk levrek tutsam bu kadar sevinmezdim. Kotu olan sa baliklari gore gore kacirmak oldu
Bence çok faydalı bir av olmuş, bidahakine rastgelsin. Hele sağlam bir balık tutsun eşin, o zaman değme keyfine.
merhaba ben de izmirde oturuyorum. balık tutmayı seviyorum.3 iğneli dip oltası taşlık yerlerde bide makinasız elle kıyıdan atarsanız cok takılıyor.takılmasın diye hızlı cekeyim diyorsunuz bu seferde balık olatadan sıyrılabilir.ama taktırmama açısından makinayla tutmak bide mumkun olduğunca ileri sallamak cozum gibi geliyor ama bu seferde ileri sallayayım derken bedene taktığınız yemlerin sıyrılma olasılığı var umarım daha bilgili tecrübeli arkadaşlarımız bu konuda size yardımcı olacaklardır.saygılarımla.
Gürcan bey artık siz balığa giderken eşiniz gelmese bile neden gittiğinizi anlayacak ve anlayış gösterecek kadar işi öğrenmiş. :thumb:
Gürcan bu taktiği bende uyguluyorum.Gayet başarılı boş ver mırmırları sonuç iyi oluyor. Ben 5 iğneli istarfit çaparisi yapıyorum 100gr kurşun atması zor olmasın diye artık atışları öğrendi..Bir ikide yakaladı tamam rahatlıkla ava gidebiliriz,yada gittiğimde neden gidiyorsun diye sormuyor..
Bence de doğru yoldasınız, ben ne yaptıysam eşimi alıştıramadım balığa, sadece tutmak değil yemeye bile alışmadı henüz o yüzden bazı hafta sonları izin koparabiliyorum bazı hafta sonları koparamıyor evde chasse pech kanalını izleyip balık tutanları seyretmek zorunda kalıyorum Sizi tebrik ederim, artık kafanız rahat
Bir dahi sefere inşallah tutarsınız diyelim.Benim eşimde balık tutmayı sevmez ama şimlik pek karışmıyordu,oğlumuz doğdugunda ne olur bilmem...)) Birde dip oltasında genelde ney aparsanız yapın illaki takılıyor ama gezer kurşun yada stoperli samandıra kullanırsanız daha başarılı olursanız, tabi böyle suyun derinliği bilmeniz iyi olur..
dostum tutabileceğin en iyi balığı tutmuşsun daha ne olsun. keşke bizlerin hatunlar da en azından bir kez deneseler de şu izin olayından sıyırsak paçayı.
valla arkadaşlar balık yakalamaktan ziyade ilk etapta eşlerimize bu işi sevdirmek daha önemli. sağolsun benim eşim bırakın balık yakalamayı olta ve takım açmayı hatta beden yapmayı bile öğrendi avlağa gidince herkes kendi işiyle uğraşıyor. tek yapamadığı balıkları iğneden çıkarmak o kadarına da ben yardım ediyorum artık darısı bütün arkadaşlarımın başına
Gürcan Bey ; bence bol bol 1 tl'lik hazır takımlardan alın yanınıza bi dahakine ya da evde kendiniz hazırlayın bedenleri... Ben iğne bağlamayı bilmeyen biri ile gidersem eğer.En az 5 takım yedek aldırıyorum ona taktırınca beni uğraştırmasın diye Birde şu kurşunlardan dene bakalım nasıl olucak sonuç