Herkese selamlar. İzmir'de bu cumartesi gecesi dört arkadaş ile yaptığımız ve açıkçası şimdiye kadar hiç bu kadar bereketli geçmeyen avımızı paylaşmak istedim. Yine vakit buldukça yaptığımız gibi pazar sabahından bot ile av bölgemizde avlanmayı planlıyorduk. Arkadaşlardan biri şu harika öneriyi sundu; "neden cumartesi akşamdan gidip, gece avlanmıyoruz ?" İş-güç nedeni ile bu avlakta hiç gece avına kalmadığımız için ne ile karşılaşacağımızdan emin değildik. Bu öneri üzerine cumartesi iş çıkışların ayarlandı. Nitekim saat 19:00 gibi av bölgemizde olduk ve suya açıldık. Oltamıza ilk gelen bir izmarit oldu. Avlakta bolca izmarit olduğunu bildiğimizden ilk düşünceler "yine bol izmaritli bir av" diye düşündürdü bizi. Nitekim ilk avlarımız izmarit ve gopez olmuştu. Ufak isparozlar yine oltamızın vazgeçilmez müdavimlerindendi. Ama vakit geçtikçe vuruşlar gittikçe güzelleşti. Gün batmak üzereyken biz üç mercan, bir kaç iri karagözü livarımıza atmıştık ki bu bile bizim için yeterliydi aslında. Çünkü akşam suyuna bu avlağa ilk defa gelmiştik ve boş dönmek bile bizi üzmeyecekti. "Sonuçta denedik, olmadı." deyip geri gelecektik. Nitekim en son sabahladığımız Pamucak avımız bizi pek memnun etmemişti. Gün batımından sonra rüzgarın yön değiştirmesi bir kaç saat sessizlik getirse de saat 23:00 e doğru balık iri karagözlere doğru dönmeye başladı. Peşinden ilk çipura da geldi. Sonra dördüncü mercan. Gece saat 01:30 gibi Ali arkadaşım ardı ardına 15 dakikada 5 tane çok güzel kaba lidaki/çipura çekerek belkide aramızda bir daha kırılamayacak bir başarıya imza attı. Herkesin en az bir çipura da çekmiş olduğunu düşünersek keyfimize diyecek yoktu. Avımızı, yemimizin de bitmesiyle 02:30 sularında tamamladık. Hattaki Serkan arkadaşımız botun içine düşen sülünezle hazırladığı son oltası ile son çipurayı tutması keyfimize ayrıca bir keyif kattı. Av sonrasında 12 adet kaba lidaki/çipura, 4 mercan, oldukça güzel karagözler, isparozlar, 1 gopez, 4 izmarit ile tamamladık. Allah (C.C.) denizlerimizdeki bu bereketli günlerimizi aratmasın diyorum. Herkese iyi avlar. Kullanılan takım: Klasik üçlü dip oltası İğneler: Mustad 1251C veya benzer özelliklerde 3 ilâ 5 numara iğne Yem: Sülünez, kum boru kurdu (genelde sülünezle alındı balıklar) Yer: İzmir, Foça tarafı Gece vakti fotoğraf çekerken ölçü olarak bir şey koymak aklımıza gelmedi açıkçası. Ama 15 cm limite uyulmuştur ve buna bağlı olarak limitlerin altındaki mercan ve karagözler geri salınmıştır.
kutlarım...çok güzeller...bence oldukça başarılı bir av olmuş bu...şükretmek lazım...bunu bulamayanlar var... ayrıca balık limiti konusunda ki hassasiyetiniz bu avı daha özel kılmakta...umuyorum ki bu av diğer amatör balıkçılar için örnek teşkil eder...tekrar tebrikler...
Foça.. İzmir... AAAh gözümde tutuyor vallaha Gencerliden başlayıp yelkenkaya ya kadar avlanırım ben bu özlemle Çok güzel av olmuş arkadaşlar.Darısı yaz tatilinde bizim de başımıza inşallah
Tadınızı kaçırmak istemem ama karagözde limit 21 cm . Bilginizde hata olsa da duyarlılığınız ve paylaşımınız için teşekkürler Bereketiniz eksilmesin...
Maşallah... Gerçekten güzel av olmuş, tebrikler. Avlak yeri konusunda özel mesajdan bilgi verebilir misiniz?
Herkese teşekkürler. 21 cm limit konusunda; bu site içerisindeki bir mesajla yanılgıya düştüğümü belirtmek isterim. Yeni tebliğ ile değişen karagöz limiti, eski bir konudaki tabloda değiştirilmeyince kafamda 15 cm olarak kalmış. Yönetici arkadaşların Denizlerimizde avlanabilecek türler "http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=1536" konusundaki tabloyu yenilemelerini buradan rica ediyorum ki benim gibi dikkatsiz insanlar yanılgıya düşmesin.