İzmir'den Gelen Balık avı Dostlarım İle Güzel Bir Av Günü. 26 Mayıs 2014 Sivrice.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar bügün İzmir'den gelen Olta balıkçısı kardeşlerimiz ile beraber Mercan avına teknem ile çıktık.

Sevgili kardeşim Göksel'in avladığı balıklar Sivrice de teknemde günün balıkçısı ödülüne hak kazandı. Tebrikler Göksel kardeşim.

Gene Göksel kardeşim ve yanında ki kardeşlerimiz de inanılmaz bir av gününü hep beraber yaşadık. İşte Olta balıkçı kardeşlerimizden Aptullan, Yunus ve Nurhan ile.

Bugün çok güzel mercanlar ve Karagözler avladık, havanın sertleşmesi avımızı yarıda bıraktırdı tabi herzaman deniz ana vermiyor.
    Mercan avında boş dönmek de olur, havanın aniden bozması avın keyfini kaçırır, mercan avı sert rüzgarı, sert dalgaları ve denizin dip akıntılarını sevmaz, denizin dip akıntıları oltaları istemediğimiz uzaklara sürükler Kurşunun ne kadar fazla ağırlığıda olsa , bir de oltalara ıslık çaldırır ve balığı oltadan uzaklaştırır.
    Güzel havada bir de kerterizi iyi alıp tekneyi GPS cihazının 0 ila 10 noktasına oturtursan o zaman en önemli unsuru ilk başta yerine getirmiş olursun.
    Yemler taze olursa bir de balık avlayanlar 4 veya 5 kişiyse işte o zaman işler değişir, mercana at çek yapılır balıklar ikişer üçer gelmeye başlar, buradaki trik 5 avcının atmış olduğu takımlardaki yemlerin denizin dibinde kendiliğinden Maz Moz oluşturmasıdır, artık mercan avcılığında zamanla herkesin ustalaştığını görmekteyim, hele yeni ince çekeri yüksek misinalar, o inanılmaz Japon iğneleri o hassas kamışlar ve günlük gelen canlı canlı sülünesler, boru kurtları, Mamunlar, Mercan avını herkez için yapılır hale getirdi.

Ben 18 seneden beri bu sularda Mercan avlarım buradaki mercan taşlarının kerterizlerinin çoğunu bilirim, eskiden bizler GPS denen bir alet bilmezdik, kerterizimizi derinlikle beraber ayarlayıp balığımızı kova ile alırdık sene 1996.

Benim de şansım senelerden beri bu denizleri iyi tanımamdandır, gelen kardeşlerimiz kendilerine yetecek kadar balık avlamaları beni çok sevindiriyor, adam başı 5 kilo zaten uçuk bir kilo, ben vicdani olarak bunun 3 kiloya düşmesini gerçekten çok isterim, isterim ki denizlerimizde her zaman Mercanı, Fangriyi, Lipsozu, Karagözü , Iskatarozu avlayalım, sevgiler.:)

Hepinize, sevgiler rastgele.:)

2. yk71

yk71 Yüksel

Orhan Abi maaşallah hiç boş dönmüyorsun. Darısı diğer avlara olsun...

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tüm ekibi kutlarım, keyifli bir av olmuş, güzel avlarınız daim olsun üstad :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Yüksel kardeşim, boş dönmek de olur, ama bu suların eski bir balıkçısı olarak karınca kararınca hem balık avlıyoruz hem de dostlarımıza avlatıyoruzi gerçekten çok neşeli avlar oluyor ben de çok güzel insanlar tanımaya devam ediyorum, sizleri de beklerim sevgiler.:)

5. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Yakın olsam gelecem valla.Tebrikler.

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili İsa kardeşim dediğin gibi bu sefer güzel balıklarla limana döndük, çok değildi ama yeterliydi.:)

Bizler olta balıkçıları zaten çok balık tutma şansımız da o kadar fazla değil, arada sırada tekne ile beraber çıktığımız balık avlarında hiç bir zaman limitleri aştığımıza şahit olamadım, kişi başına 2 kilo tutsak yeter.
    400 gr. civarında yassı balık olarak tabir ettiğimiz
    Mercan, fangri, karagöz, ıstakaroz vs. tuttuğumuz zaman gerçekten bir bayram olur, bu arada bir gerçekte her geçen gün denizlerimizde balığın azaldığını görmekteyiz, ben de dahil hepimizin denizimizi korumamız ve hiç bir zaman fazla balık tutmaktan abartılı bir şekilde bahsetmemeye dikkat etmemiz lazım.

Sevgili İsa kardeşim bu sabah sohbetini seninle yaptım, işte benim hayatımın en güzel anlarından biri, sizlerle böyle balıkçılık sohbetlerinde bulunma bana yaşam ve insanları sevme sevinci veriyor. Sevgiler güzel avlar.

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Göstermiş olduğun ilgiye çok teşekkürler Nuri kardeşim, dedığın gibi Mersin çok uzak ama belli mi olur bakarsın bir gün yolun buraya düşer ve kendini teknemde bulursun.:) sevgiler önemli olan bu saniyeler ve gönüller güzel olsun, sevgiler.:)