İzmirden selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında aeakkus tarafından paylaşıldı.

1. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Merhabalar ben İzmirden Ali.Bu hobide çok yeniyim.Geçen günkü Denizli/Çivril Işıklı gölünde balık avı maceramdan sonra beni büyük bir heyecan sardı.Dayımlarla göle gittik.Kayıkla açıldık ve oltalarımızı salladık.Hadi bakalım rastgele dedikten sonra dayımlar yükünü tuttular ancak bende tık yoktu.Hele bir turna balığı tuttular 14 kg ağrılığındaydı.Ben hiçbirşey tutamadım.Ancak o heyecan okadar güzeldiki bende bu hobiyle uğraşmaya karar verdim.Umarım aranıza benide kabul edersiniz.Herkese saygılar sevgiler.Rastgele....

2. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Ali kardeşim öncelikle aramıza hoş geldiniz.bu böyle bir hastalıktır bir kere adama bulaştımı bi dahada bırakmaz şimdiden ras gele.

3. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Hoş geldin kardeşim de..(Neyse:confused: )

Kutluyor ve alkışlıyorum..:eek:

4. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aramıza hoş geldinz

5. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Hoşbulduk... İlgi ve alakanız için teşekkürler.Ancak şimdiden söyleyim başınızı çok ağrıtacağım :D çünkü bu hobi hakkında hiçbir bilgim yok.Öncelikle ne tür bir olta almalıyım? Bu soruyla başlayım gerisi gelir zaten.Herkese canı gönülden rastgele...

6. hatayi33

hatayi33 Nebi Şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Selamlar. Aramıza hoşgeldiniz. Rast gele..

7. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    hoşgeldiniz rassgele

8. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    hos geldın
    rastgele hayırlı avlar

9. cello1956

cello1956 Celalettin EREN

:) Ali kardeşim aramıza hoşgeldin.Rastgelsin.:)

10. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Herkese saygılar sevgiler.Aranıza kabul ettiğiniz için teşekkürler.Hadi rasgele...

11. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Ülkemiz sularında14 kg lık bir turnanın var olduğunu bilmek ne güzel:eek: :)

Boyu 1 mt vardır sanırım:eek: :)

12. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Boyunu ölçmedik ancak balık 14 kg geldi.ışıklı baraj gölünde o büyüklükte sazan ve turna var.Yalnız o balığı olta ile değil zıpkın ile avladılar.bende ilk gördüğümde şaşırmıştım.birdahaki gidişimde fotoğraf makinemide yanımda götürcem.İnşallah sizler için güzel kareler yakalarım.Fotoğraflarla şaşkınlığınızı birazda olsun dindiririm.Saygılar sevgiler.Herkese canı gönülden rasgele...

13. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Zıpkının ucunda bir turna resmi hiç fena durmaz hani sitede;) :)

14. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Hangi içsularda zıpkınla avlanmamız mumkun acaba..:confused: Goruş mesafesi falan sorun olmuyor mu..Bu konudaki deneyim ve anılarınızı bizimle paylaşırsanız çok seviniriz..;)

15. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Aramıza hoşgeldin. Sanada rasgele. Umarım aradığın herşeyi burda bulabilirsin.

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yasakmı bilmiyorum ama zmaanında(15 sene kadar evvel)babam adı bende saklı bir baraja dalmıştı.Daha doğrusu gezintiye çıktı.Elinde zıpkınla.Bir ara geri geldi ya başım dönüyo ya balık çok diye geyik yapıp suyun soğukluğundan şikayet edip geri gitti.Küçük balıklara sıkmamıştı.Neyse 10 dk sonra motora binmiş vaziyette kıyıya yüzmeye başladı.Birşey vuramadığını düşünüyorduk ama altında 6 kg lık bir sazanla geri döndü;)Evet görüş alanı deniz gibi değil.Ama iki üç metre ilerdeki balıklar karartı olarak görünüyormuş.Ve büyükleri belli ediyormuş kendini.

17. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Herkese teşerkkürler.Umarım sizlerin sayesinde bilinçli bir amatör avcı olurum.Yasaklara kesinlikle uymak gerekiyor.Uymayanlarıda uyarmak gerekiyor.Benim bahsettiğim zıpkın avı şöyle gerçekleşti;Gece saat 11 gibi göle gittik.Düz taban diye tabir edilen bir kayıkla açıldık.ilerde motorlu bir kayığa geçtik.Kayıkta üç kişiydik.Dayımda ayakta elinde yaklaşık 3 metre boyunda bir kamış ve kamışın ucunda 5 dişli bir çatal.kayığın önünde bildiğimiz löküs vardı.löküs yaklaşık olarak 2-3 metre ilersini aydınlatıyor.Su temiz ve dip olduğu gibi görünüyor.Avlandığımız bölge en fazla 7 metre derinlikteymiş.Durum bundan ibaret.14kg turnayı görünce bende çok şaşırdım.Balığı kayığa almak bir hayli zordu.Ama dayım o gölde bu büyüklükte turnaların çıktığını söyledi.Bu arada turnaya bazı yerlerde olduğu gibi bizim memleketde de dişli deniyor.Ramazan bayramında gidersem fotoğraf çekip avlakların nasıl yerler olduğunu sizlerle paylaşırım.Herkese saygılar...

18. umitsakrak

umitsakrak

merhaba.ben izmir kiraz ilçesinden piyanist ümit.KUŞADASI'NDAN YAKIN TARİHTE TEKNE TURU YAPACAK OLAN ARKADAŞLAR VARMI

19. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sakın foto çekip yayınlama;)Benden tavsiye.O balıkları birdaha göremeyebilirsiniz yoksa

20. Evet çok doğru yanında birisi olduktan sonra 2-3 ayda sökebilirsin ama ustalık ister.