İzmirden selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında Escadril tarafından paylaşıldı.

1. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Merhaba adım cem hiç aklıma gelmezdi Kıyıdan balık yakalamak cidden hastalık gibi bir şey nasıl BMW kullanmak bir hastalıksa balık tutmakta bir hastalık oluyormuş:)
    Balık tutma ile okadar bir bilgim yok yani amatörüm fakat araştırmacı bir yapıya sahib olduğum için bir daldan bir dala atlarcasına araştırırım.Balık tutmak bence zevk işi herkes tutabilir fakat yerinde sabır gerektiren bir uğraştır ama hele oltanıza bir kaya balıgı bile takılsa zevk duyarsınız hoşunuza gider ben duyuyorum.Laf açılmısken söleyim detay olarak pek bilmiyorum ögreniyorum ama tutugum bir balıgın ufaksa iğneden kurtarıp salarım suya bazen arkadaşlarımla gittiğimde *** tutmusun neden salıyorsun gibi polimikler yaşansada salarım sonuc olarak ben zevkine giden biriyim hoşuma gittiği için vakit farketmez canım isterse giderim.Neyse lafı uzatmayım araştırmacı bir yapıya nazaran bazen çok konusabilirimde oyüzden yeni katıldım aranıza kendimi tanıtayım istedim.Dün siteye kayıt olduktan sonra hemen lafa daldım hoş görün.Şunuda bellirtmek isterim siteleri dolaşırken ilgimi çekti bu site yani ne bileyim diğer sitelelerden farkı bence cana yakın ve bilinçli bir ortam oldugu için gine çok konuştum galiba ilk balık sevdam dan bahsetmek istiyorum sizlerereeling
    Balık tutmaya nasıl merak sardığımdan bahsetmek istiyorum ilk olarak;
    Aslında hep eniştemin suçudur derim :) Ama iyikide işlemiş bu suçu neyse Çeşmede kamp kurmaya gitmiştik 3 gün kalıcaktık ilk gün elimiz boş dönmüştük sanki uzak bir yere gidiyoruz gibi anlatıyorum kamp kurdugumuz yerin önü suyun içinde ama suya girip balık tutmak zevkli 2'ci gün oldu tabikki yemimiz sülinez sabah heyecanlı olarak kalkmıstım tutugumuz yerde öle böle deil yani koy ama kefal yavruları var gece nasıl kacışıyorlar bir duysanız şasarsınız sabah oldu saat 06:00 da yaz dönemiydi temmuzun 20'sinde girdim suya su diz boyu saat 08:30'a kadar tam ortalama olarak tartımız olmadıgı için 400 veya 500 gr 17 tane levrek almıstık sürüye den geldik galiba ama sürünün koyda ne işi var ?? ama sonradan aklıma geldi kefal yavruları için :) en bomba 3 gün oldu.Sabah saat 07:00 den saat 20:00 ye kadar kayalık alanda dip oltası atıyordun nerden baksanız 20 25 takım koparmısımdır ama azimliydin dünkü olaydan sonra illaki bir tanede olsa yakalıyacaktım.Eniştenin oltasına ufak işaret parmagı kadar mercan yavrusu yakalamıs 20:00'de okadar yorulmustum ki inanın takatim kalmamıstı oltamda 1 numara kursunsuz tek igne vardı dur dedim deneyim 5 kere ata cek yapmıstım 6 cısında attım bıraktım oturdum kaya üzerine 1 tane sigara yakıp isyanlardaydım :) gittim takım yapmaya geldim oltanın yarısı suyun içinde takımı makımı attım kosuyom suya düşmesin diye :) yakaladım oltayı cekiyorum *** diyom inciraltında eskiden makara ile atardım aha aha derdim balık geliyor bi çekiyordum istiridye el kadar kaya ile geliyordu.Dedim galiba gine istiridye geliyor ama inanın nasıl çekiyorum sanki ölüm kalım normalde balıgı yorup çekmek lazım ya bide ilk kez olta ile atmanın heyecanıyla aklıma gelmedi kireeling suyu içinde bileğime kadar bir parlaklık gördüm sanki görseniz deli bu *** öle balıkmı tutulur dersiniz hep aklıma geldiğimde her zaman gülerim.En son artık balığı gördüm o kadar kamısa aşılmısım ki balık bir sudan cıktı sanki beni yicek nasıl tutugumu bile bilemezsiniz o heyecan ile olta yı attım suya balıgın peşindeyim inanmazsınız tişörtü çıkartıp balıgı sarmıstım ama öle bir sevinç olamaz.Tuttum dedim bu ne tabi bilmiyom ilk kez tutuyorum olatayı bıraktım hızlı hızlı enişteme göstermeye gidiyorum bana sabah demişti eehh usta balıkçı levrek almıstı *** dedim bende sans olsaydı:) Enişte çık sudan bak ne yakaladım diyordu *** dur iz sürüyorum ugraşamam senle gırgır geçiyordu bi gördü akya mış balıgın cinsi balık nasıl cırpınıyor yerde tutmaya calısıyorum ne melazım kuyruguyla bir vuruyor sanki canavar dersiniz tabii ilk kez tutmuş birinin gözünden 3.270 gr akya yakalamıstım.Bide diyor tut tut bir fotograf cekem utanmasa ben yakaladım dicek :) :)
    İşte o andan sonra balık sevdam başlamıştı.3 senedir de kıyıcan balık avcılıgı yaparım.Ama gine belirtmek istiyorum her zaman gibi zevkine seviyorum öyle bir hırsım yoktur bugün burdan bütün balıklar benim ben yakalıcam hepsini san diyip çeşme ıldırdan gecip yakalıyamazsam karaburun balıklı ovadan levrek ve çipura alıp eve gitmişliğim cok olmustur.Zaten sehir havasından kurtulup denize gidip hiç balık tutamasam bile o hava beni sehirden ozaklaştırdıgı için seviyorum.
    Yani cem bir tanışalım dedik hayat hikayeni anlat dememiştik :) :)

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bizim derdimiz illa balık tutmak değil,biz o ortama aşığız..Karaburunun o bakir koylarındaki kekik kokularına,balıklıovadan ıldır yoluna çıkarken enginar satan nineye,zeytinyağı satan amcaya...Sende anlamışsın zaten bunu..Hoşgeldin aramıza..

3. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Karaburun güzeldir.

Karaburunu severerim ama yollarını sevmem ama manzara kahvesinin ordan daldıktan sonra gerenceye gidene kadar dünya ile irtibatımı keserim :)
    Hatta bir keserinde bayagı bir kesiyordum.Rüzgara baglı kalarak şifneden gerenceye gitmiştim dedim hep aynı yerlere geliyorum bi dedim söle bir yeni yerler keşfedeyim :D senmisin diyen yarım depo benzinim vardı git allah git git allah git gittikçe denizden kopuyordum:) gitgide benzinimde kalmadı tam macera aha ilerde yol ayrımı geldi dedim gidemicez yada yolda kalcagım sag yola döndüm yayala köyüymüş eve geldikten sonra baktım güzel bir yerdi ama fazla kalamamıstım hava karamadan bir benzinlik bulmalıydım ohh dedim karaburunu kuş bakısı gördüm boşa atarak indim dolmus duragıydı yanlışım varsa düzeltin furkan bey geçtim benzin bitti ilerdeki benzinciye kadar arabayı iktirmiştik allahtan arabam getz ufak yani:)

4. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Evet yolu cidden çok zahmetli..Ama iyiki de zahmetli,oraya bir otoban yapılsa orası öyle güzel kalırmı sizce? Yayala köyü diye kastettiğiniz sanırım yaylaköy olucak..Karaburunun tek dağ köyüdür orda balık tutamazsınız :D Biz genelde karareis tarafına gideriz,küçükbahçe hatta parlağa kadar koy koy girmişliğimiz vardır..

5. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    O gün için gözüm kesmemişti ileriye gitmeyi ama artık yollar dar geliyor arabanma tüp takmısım:) koy koy dolanıyorum evet yanlış yazmısım yayla köyü olucaktı.Sesiz bir köydü ve doğal kaynak suyu akıyordu yani ferahlatıcı bir yerdi.haftaya seferihisarda google maps ta dolasırken gözüm ilişti kısmetse haftaya ordayım zaten artık yem derdimde yok yemleme kısmında yapıp olumlu sonuclar aldıgım yemi geliştirme cabasındayım:)

6. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Zaten karaburun sahil yoluna yol çalışması yapılıyor güzelim yerleri eliyorlar yolu düzgün deil daha iyi aslında yavaş ve bakına bakına gidiliyor gerçi bellide olmaz karaburunun uclarına karadar yol yaparlarsa o kadar güzellikleri yok ederler.