Merhaba herkese, Nisan yada Mayısta iş dolayısıyla İzmire (Dokuz Eylül Üniversitesi) gideceğim.15 gün sürem var.Boğazda avlanıyoruz o bölgenin balıklarına yabancıyız.Meralar nereler olabilir,yem balık türleri,kamış ve makina,iğne ne vs kısaca bilgilendirebilirseniz sevinirim.En azından biryerlerden başlamam için anahtar kelimelerde olabilir 15 günün hakkını vermem lazım :=)
selamlar. bende mart boyunca tez savunmam nedeniyle izmirde olacağım, yeni konu açarak forumu kirletmek istemedim. lisans yıllarımda, yasaklı alanda (malum öğrencilik, uzaklara gidemiyorduk) çupra kovalamacalarım olmuştur. mart ayı boyunca ise balçovada olacağım ve inciraltında avlanmayı düşünüyorum. bu mevsimde hangi balık olur bilmiyorum, getirmem gereken takım ve inciraltının ne tarafında avlanmak konusunda yardım lütfen, hooked hooked aslında spin takım edinmek istiyorum ancak levrek yoksa şu sıralar kalkışmasam mı? idk malum maddiyat
Evvel zamanda, Balçova'ya daha varmadan, sahil yolunda hemen, şeytan oltasıyla levrek yakalayıp, izmarit diye cahillikten geri attığımı hatırlarım. Aradan çok uzun yıllar geçmiş, belki siz daha doğmamıştınız nerdeyse o zamanlarda. Fakat bugünde aynı bölgelerden balık avlanabileceğine dair kuvvetli kanaatlerim devam ediyor şahsen.
İyi günler dilerim, körfez hariç her yerde avlanabilirsiniz, körfezde kirlilik çok fazla olduğundan maalesef çıkan balıklar yenmiyor Dokuz Eylül'e yakın yerlerde oturcaksanız o civardan yemli ve at-çek avları yapabilirsiniz ama beklentinizi çok yüksek tutmayın bence, çünkü merkeze yakın kıyılarda çok fazla balık çıkmıyor. Güzelbahçe, Sahil Evleri ve İnciraltı avlanabileceğiniz yerler. Yem olarak boru kurdu ve mamun bence ilk tercihleriniz arasında olmalı. Kıyıdan mırmır ve nadiren kaba lidaki/çupra yakalama ihtimaliniz var, eğer liman içlerini deneyecek olursanız da kefal ve sarpa çıkıyor bu bölgelerdeki liman içlerinden. Çok nadiren levrek haberleri gelsede bana henüz denk gelmedi Eğer biraz mesafe yapabilirseniz Urla, Ildır, Çeşme, Foça, Aliağa taraflarında balık yakalama ihtimaliniz biraz daha fazla. İşlerinizde kolaylık, avlarınızda bereket olsun, rast gelsin
Hafta sonları avlanacaksan atla bir otobüse Foça,Aliağa dene. Hafta içi sabah suyu yada akşam suyu güzelbahçe 1.ve 2. limanlarını deneyebilirsin. Klasik 3 lü takım 100 gr kurşun boru kurdu, sülünez ve mamun ile uzak atışlarda çupra, mırmır, sargöz, karagöz vs. yakalama şansınız var. Mamunu pek tavsiye etmem surf atışlarda iğneden düşer. Şayet düşmezse balık alma ihtimali daha yüksek. Nisan Mayıs aylarında yumurtadan çıkmış yağlı iri isparozlarda bulabilirsiniz ki o dönemde oldukça lezzetli olur. Rastgelsin