selam arkadaşlar. çayırköy göletinde motorsuz botla avlanmak serbest mi? yani şunun için soruyorum gölet biraz ufak. yüz ölçümü 1 km den ufak mı acaba? bilen arkadaşlar varsa cevap verirse çok sevinirim. 1 nisanda sezon açılışını orda yapmayı planlıyorum da , eğer bot yasaksa boşuna yük etmeyeyim ben onu.
1/2 Tebliğler DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yöntem ve Sınırlamalar İçsularda amatör avcılık Madde 10)1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.
Merhabalar, Evet izmit çayırköy göleti 1km'den ufak ne yazık ki, bu durumda motorlu ve motorsuz, tekne & botla avlanmak yasak. İzmit Çayırköy göleti 0,38km2 'dir, tebliğlerde ise minimum alan 1km2 olarak belirtilmiştir. Bu arada turna açılışı için güzel bir yer seçmişsiniz, umarım keyifli bir av olur sizin için, raporlarınızı bekliyoruz. Selamlar.
selam Kemal kardeşim sonunda karar verdin gelmeye demek buyur gel bizde orada olacağız 6 nisan pazar günü bekleriz inşallah
Belki ben de gelirim. Turna tutmayı çok istiyorum. Kandıra sapağından kerpe'ye gider gibi gidiliyor değil mi??
Bu göletten çok fazla turna çıkar kardeş. özellikle canlı yem ile daha çok trofe geldiği söylenir. Ben daha canlı yemle denemedim ama kaşıkla tutuyorum ! Ama yasak kalktığında yardımcı olmaya çalışırım !
botla avlanmayı , özellikle gçlkay projesi yapıldıktan sonra yasakladılar.önceden bizde botla çok girer hatrı sayılır balıklar avlardık.hala avlanan varmı dersen var tabiki ama şikayet edilirse botunda gider, cezayıda ödersin
bu konuyu tesadüfen gördüm. 2008 senesi umuttepe tarafına gidip gelirken görürdüm göleti. 1 nisan tarihinde tekrar umut tepeden dönerken farkedilir bir kalabalık görünce merakla direksiyonu buraya kırmıstım. sonrasında iyi turna cıktıgını öğrensemde bir kaç seefr daha gitmeme rağmen birşey yakalayamamıstım. şimdi konuyu görünce biraz arastırayım dedim. gölet cevresi cok değişmiş. merak ediyorum ilk fırsatta izmite yolum dstügünde mutlaka ugrayacagım.
2 hafta önce çayırköy barajındaydım.4 kg'lık sazan yakaladım.sezon bitti turna sezonu başladı.belediyenin gölkay projesinden sonra hemen hemen 2 yıldır avlanmak herkez için çekimser geldiğinden balık zenginliği gözle görülür bir şekilde çoğalmıştır.çok iri turnalar mevcut,adil avcılarımızı göletimize bekliyoruz.
Umut tepeden gellirken 24 mart pazar günü şöyle bir dolaşayım bakayım gölete dedim: çok demek az kalır o kadar kötü durumda her yer yarı yüzer durumda kamışlarla kaplı avlanmaya gidecek arkadaşlara Allah kolaylık versin